GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaba i HT angažirali Credit Suisse za prodaju dionica Optima Telekoma

Zaba i HT angažirali Credit Suisse za prodaju dionica Optima Telekoma
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 17:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka banka i Hrvatski Telekom objavili su kako su angažirali Credit Suisse za prodaju dionica Optima Telekoma.

Temeljni kapital Optime iznosi 694 milijuna kuna, a zajednički se prodaju udjeli HT holding-a u Optimi (drži oko 17 posto) te Zagrebačke banke (37 posto).

Optimom već godinama upravlja HT, a morao je objaviti prodaju temeljem rješenja hrvatske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja donesenog u lipnju 2017. godine. Kao krajnji rok za „početak postupka prodaje” AZTN je odredio kraj siječnja ove godine kad je HT i objavio međunarodni natječaj za prodaju. HT holding, prema ugovoru sa Zabom iz 2013. godine, ima pravo prodavati i dionice koje drži ta banka.

Ugovor o upravljanju, sklopljen između HT-a i Zabe omogućio je najvećem telekomu u Hrvatskoj da „efektivno ostvaruje kontrolu” u Optimi. Osim toga, Ugovor o upravljanju dao je HT-u pravo da, pod određenim uvjetima, zajednički proda i dionice koje drži Zaba. U natječaju se upozorava potencijalne kupce da prelazak praga od 25 posto dionica s pravom glasa „u načelu aktivira obavezu da se objavi obvezna ponuda za preuzimanje”.

Od ponuđača se očekuje i da osigura da Optima nastavi ispunjavati obveze koje proizlaze iz predstečajnih nagodbi sklopljenih 2014. godine, što uključuje i pripojeno društvo H1 Telekom, kao i isplatu svih zajmova koje je dobilo od HT-a.

Tagovi: Zagrebačka banka, Hrvatski Telekom, Optima Telekom, Credit Suisse
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE