GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za PKB zainteresovana jedna firma, za RTB Bor sedam

Za PKB zainteresovana jedna firma, za RTB Bor sedam
TENDERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2018 / 12:07
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za privredu Dragan Stevanović.

On je pozvao sve koji misle da je početna cena od 104,5 mil EUR za PKB veoma niska da uzmu i da plate tu nisku cenu za to preduzeće.

- Imamo procenjenu vrednost koja je 208 mil EUR i sa druge strane po zakonu o privatizaciji početnu cenu koja je 50% procenjene. Kada dođe do nadmetanja i kada se postupak okonča, imaćemo realnu vrednost PKB-a - rekao je Stevanović za Prvu i podsetio da rok za podnošenje ponuda ističe 20. septembra.

Kada je reč o RTB-u Bor, sedam kompanija je otkupilo tendersku dokumentaciju, a sudeći po globalnim ekonomskim kretanjima i iskustvima sa Železarom Smederevo, Kinezi bi mogli da budu najozbiljniji ponuđači, naveo je Stevanović.

Dodaje da će to zavisiti od ponuda koje će biti otvorene 20. avgusta.

Zainteresovane su kompanije sa svih strana sveta, od Kanade, Bugarske, Makedonije, Rusije, Kine, Srbije...

Za MSK nije bilo zainteresovanih na drugom tenderu koji je okončan 10. avgusta, iako to preduzeće sada pozitivno posluje, rekao je Stevanović, navodeći da će Azotara morati da ode u stečaj zbog obaveza većih od 200 mil EUR i da će iz stečaja uslediti privatizacija.

Tagovi: Poljoprivredna korporacija Beograd, Dragan Stevanović, RTB Bor
PROČITAJ I OVO
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
NAGRADE
VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
ZAGREB - Ovih dana je završena višemjesečna procedura izbora najboljih i dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“.
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
POTEZI
IKEA će do 2021. iz prodaje ukloniti alkalne baterije koje se ne mogu puniti
ZAGREB - Kako bi potaknula ljude na zdraviji i održiviji život kod kuće, IKEA će sve alkalne baterije koje se ne mogu puniti ukloniti iz asortimana za opremanje domova najkasnije do listopada 2021. Ovom odlukom IKEA želi nadahnuti kupce koji često koriste baterije da prijeđu na punjive, čija redovita upotreba omogućuje uštedu novca te smanjenje otpada.
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
REVIZIJA
Državna revizija je u Janafu posljednji put bila 2014.
ZAGREB – Glavni državni revizor Ivan Klešić izjavio je u srijedu kako je Državni ured za reviziju posljednji put bio u Janafu prije šest godina, kada je radio reviziju javne nabave i utvrdio dosta nepravilnosti.
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
DOGOVOR
TUI preuzima portfelj Fortenova grupe u Karisma Hotels Adriatic
ZAGREB - Fortenova grupa i vodeća svjetska integrirana turistička grupacija TUI, postigle su dogovor kojim TUI preuzima 33,3 posto udjela Fortenova grupe u toj holding kompaniji koja upravlja Hotelima Koločep, Hotelima Živogošće i tvrtkom Adriasense Zagreb.
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
REZOVI
Disney otpušta 28.000 radnika zbog koronamjera
LOS ANGELES - Američki medijski div Walt Disney najavio je da će ukinuti 28 tisuća radnih mjesta u odjelu parkova i potrošačkih proizvoda u matičnom SAD-u zbog zatvaranja i ograničenog broja posjeta kojima se nastoji suzbiti širenje koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE