GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za Komercijalnu banku stigle tri obavezujuće ponude

Za Komercijalnu banku stigle tri obavezujuće ponude
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2019 / 19:15
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Na tender za prodaju Komercijalne banku u predviđenom roku stigle su tri obavezujuće ponude, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Ponude su otvorene i konstatovano je da su kompletne odnosno da sadrže elemente predviđene tenderskom dokumentacijom za drugu – obavezujuću fazu tenderskog postupka.

Kako je navedeno, u roku previđenom javnim pozivom, u procesu tenderske prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd, koje su u neposrednom vlasništvu Republike Srbije, podnete su tri obavezujuće ponude.

Tenderska komisija Ministarstva finansija je na današnjoj sednici otvorila prispele ponude u prisustvu ponuđača koji su podneli obavezujuće ponude u drugoj fazi tenderskog postupka.

Predmet današnje sednice i javnog otvaranja prispelih obavezujućih ponuda je da se konstatuje blagovremenost podnetih ponuda, kao i njihova potpunost odnosno da ponude sadrže sve neophodne elemente propisane u ovoj fazi tenderskog postupka.

Radi transparentnosti procesa, ovlašćeni predstavnici svih ponuđača koji su dostavili obavezujuće ponude, pozvani su da prisustvuju otvaranju.

Ministarstvo će, u narednim danima, uz asistenciju finansijskog savetnika izvršiti analizu i ocenu pravovremeno dostavljenih obavezujućih ponuda, radi njihovog rangiranja.

Kvalifikovani ponuđači će biti obavešteni o rang listi, a podnosiocu najbolje rangirane ponude istovremeno će biti dostavljen i poziv da pristupi pregovorima, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Mediji su preneli da su obavezujuće ponude dostavili Rajfajzen banka, AIK banka i NLB banka.

Prvobitni rok za dostavljanje obavezujućih ponuda u postupku prodaje akcija Komercijalne banke a.d. Beograd bio je 2. decembar, pa je krajem novembra produžen do 16. decembra.

Ministarstvo finansija je tada saopštilo da je rok za dostavljanje ponuda produžen pošto su to tražili učesnici u tenderskom postupku.

Takođe, ministarstvo je 26. novembra objavilo da je država otkupila 34,58 odsto akcija Komercijalne banke od Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Međunarodne finansijske korporacije (IFC Capitalization Fund), po ceni od 217 miliona evra.

Na taj način, uspešno je završena konsolidacija vlasničke strukture u Komercijalnoj banci i omogućeno je Republici Srbiji da potencijalnom kupcu ponudi na prodaju 83,23 odsto običnih akcija, a u skladu sa procesom privatizacije koji je u toku.

Ta tranaskcija usledila je nakon akvizicije 6,89 odsto običnih akcija u vlasništvu švedskog i nemačkog fonda, Svedfund i DEG, koja je okončana 26. juna ove godine.

Tagovi: Komercijalna banka, International Finance corporation
PROČITAJ I OVO
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
SPLIT - Do sredine lipnja ove godine 400- tinjak gradova i općina koji su se javili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, ukupno 1,18 milijuna kanti.
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
UZLET
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
ZAGREB - Dionice Granolija u ovom su tjednu katapultirane čak 99 posto, na 32,6 kuna. Volumen trgovine nije bio pretjeran, samo 105 tisuća kuna.
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
CJEPIVO
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
WASHINGTON - Johnson & Johnson cjepivo protiv Covida-19 dobilo je službeno odobrenje američkih regulatora, što ga čini trećom vrstom cjepiva dostupnog u toj zemlji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE