GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za gradnju pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac stiglo 15 ponuda, najpovoljnija kineska

Za gradnju pruge Hrvatski Leskovac - Karlovac stiglo 15 ponuda, najpovoljnija kineska
PRUGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2021 / 19:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na natječaj za radove na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnji drugog kolosjeka željezničke pruge na dionici Hrvatski Leskovac-Karlovac pristiglo je 15 ponuda, a ponude su u rasponu od 1,3 milijarde kuna do 2,9 milijardi kuna (bez PDV-a), izvijestili su u ponedjeljak iz HŽ Infrastrukture.

Ponude za radove na građevinskom i elektroenergetskom željezničkom infrastrukturnom podsustavu na projektu "Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac - Karlovac" otvorene se danas u HŽ Infrastrukturi.

Procijenjena vrijednost tih radova, koji se sufinanciraju iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., iznosila je 2,04 milijarde kuna, podsjećaju iz HŽ Infrastrukture.

Podatci iz priopćenja HŽ Infrastrukture (s cijenama bez PDV-a), kao i zapisnika s otvaranja ponuda koji je objavljen u e-oglasniku javne nabave (u kojem su i cijene s PDV-om), pokazuje da je najnižu ponudu dala zajednica ponuditelja koju predvodi China Railway Eryuan Engineering group - 1,29 milijardi kuna bez PDV-a (1,61 milijarda kuna s PDV-om), dok najviše za taj posao traži hrvatska tvrtka Rading, čija ponuda iznosi 2,92 milijarde kuna (s PDV-om 3,65 milijardi kuna).

Zajednica ponuditelja koju predvodi slovenski Kolektor Koling dao je ponudu vrijednu 2,31 milijarda kuna bez PDV-a (s PDV-om 2,9 milijardi kuna), a ponudu su dale i dva konzorcija koje predvode austrijske tvrtke - Sweietelsky s ponudom od 1,92 milijarde kuna (2,4 milijarde kuna s PDV-om), te Strabag s ponudom od 1,71 milijarda kuna (s PDV-om 2,1 milijarda kuna).

S ponudama su se javila i dva španjolska konzorcija pa tako onaj kojega predvodi Comsa nudi 1,93 milijardi kuna (s PDV-om 2,4 milijarde kuna), a konzorcij na čelu s Aldesom Construcciones ima ponudu u iznosu 1,75 milijardi kuna (s PDV-om 2,2 milijarde kuna).

Najviše ponuda dale su tvrtke i konzorciji iz Turske, njih pet. Tako je tvrtka Alsim Alrko dala ponudu u iznosu 2,46 milijardi kuna (s PDV-om 3,1 milijardu kuna), Celikler ide s ponudom od 1,94 milijarde kuna (s PDV-om 2,4 milijarde kuna), Kolin s ponudom vrijednom 1,73 milijarde kuna (s PDV-om 2,2 milijarde kuna), Cengiz s ponudom 2,41 milijarda kuna (nešto više od tri milijarde kuna s PDV-om), a konzorcij kojega predvodi Tasyapi dao je ponudu u iznosu 1,83 milijarde kuna (s PDV-om 2,3 milijarde kuna).


Konzorcij kojega predvodi hrvatska DIV grupa, a u kojoj je i turski Yapi Merkezi i Dogus, dao je ponudu "tešku" 1,81 milijardu kuna (2,3 milijarde kuna s PSDV-om), a ponudu je dao i grčki Avax i ona je vrijedna 2,22 milijarde kuna (s PDV-om 2,8 milijardi kuna).

Na natječaj su pristigle i dvije kineske ponude, a uz već spomenutu najnižu ponudu China Railwey Eryuan Engineering Group, ponudu je dao i Chinea Road and Bridge Corporation, a njegova je ponuda vrijedna gotovo 2,3 milijarde kuna (s PDV-om 2,9 milijardi kuna).

"Pristigle ponude bit će evaluirane u zakonski određenom vremenskom razdoblju, a nakon odabira ekonomski najpovoljnije slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem radova", navodi se u priopćenju HŽ Infrastrukture.

Inače, HŽ Infrastruktura je natječaj za radove na građevinskom i elektroenergetskom željezničkom infrastrukturnom podsustavu projekta Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac - Karlovac objavio početkom rujna prošle godine, a zbog žalbi na natječajnu dokumentaciju rok za predaju ponuda je bio pomaknut i istekao je danas u 15 sati.

Projekt uključuje rekonstrukciju postojeće željezničke pruge i izgradnju drugog kolosijeka uz postojeći u dužini 44 kilometra, rekonstrukciju kolodvora i stajališta, izgradnju podvožnjaka i nadvožnjaka s pripadajućim cestovnim prometnicama umjesto željezničko-cestovnih prijelaza. U sklopu elektroenergetskog infrastrukturnog podsustava izvest će se radovi na izgradnji i obnovi sustava kontaktne mreže, a u sklopu prometno-upravljačkog i signalno-sigurnosnog podsustava modernizacija signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja. Po završetku projekta putnički vlakovi će dionicom prometovati brzinom do 160 kilometara na sat, objašnjavaju iz HŽ Infrastrukture.

Tagovi: HŽ Infrastruktura, Sweietelsky, Cengiz, Tasyapi, Strabag, Rading, Kolektor Koling, China Railway Eryuan Engineering group
PROČITAJ I OVO
Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista, osvojio medijskog Oscara u New Yorku
USPJESI
Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista, osvojio medijskog Oscara u New Yorku
NEW YORK - Rezolucija Zemlja, projekt Večernjeg lista koji je zaživio početkom prošle godine i ubrzo postao najvećim ekološkim projektom u povijesti Hrvatske, dobio je ogromno, možemo reći i najveće moguće međunarodno priznanje nakon što je u petak navečer u prestižnom Harvard Klubu u New Yorku osvojio tzv. medijskog Oscara poznatog pod nazivom INMA Global Media Awards.
Zračna luka Pula: 10 posto manje zrakoplova nego lani, ali 20 posto više putnika
ZRAČNI PRIJEVOZ
Zračna luka Pula: 10 posto manje zrakoplova nego lani, ali 20 posto više putnika
PULA - Broj zrakoplova koji su sletjeli ove godine u pulsku Zračnu luku manji je za 10 posto nego lani, ali je popunjenost bolja pa je broj putnika veći za 20 posto, doznajemo od direktorice Nine Vojnić Žagar.
Deripaska izgubio spor protiv Crne Gore
EPILOG
Deripaska izgubio spor protiv Crne Gore
PODGORICA – Vrhovni sud u Švedskoj odbio je žalbu Olega Vladimiroviča Deripaske protiv Crne Gore kojom je tražio poništenje odluke Apelacionog suda iz prošle godine u vezi sa postupkom privatizacije Kombinata aluminijuma (KAP) i Rudnika boksita.
Skočili prihodi od cestarina u 2022.
CESTARINE
Skočili prihodi od cestarina u 2022.
ZAGREB - Ukupan promet svih vozila na hrvatskim autocestama 2022. godine porastao je za 15 posto u odnosu na godinu ranije, dok su prihodi od cestarina iznosili 426,45 milijuna eura (bez PDV-a), što je povećanje od 16,3 posto, podaci su Hrvatske udruge koncesionara za autoceste s naplatom cestarine.
Toljan Papajorgji novi direktor Lidla BH
KARIJERE
Toljan Papajorgji novi direktor Lidla BH
SARAJEVO - Toljan Papajorgji. novi je direktor Lidla u Bosni i Hercegovini, saznaje Indikator.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE