GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda

Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 15:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) objavile su u utorak da je za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, odnosno 11 kilometara dugu dionicu od Lekenika do čvora Siska, pristiglo devet ponuda, a vrijednost tih ponuda kreće se od 281 milijun kuna do 365 milijuna kuna (bez PDV-a).

HAC je početkom ožujka raspisao javno nadmetanje za dionicu Lekenik-čvor Sisak, a njena je procijenjena vrijednost 300 milijuna kuna.

Tijekom postupka javnog nadmetanja u nekoliko navrata uložene su žalbe, od kojih većina nije prihvaćena, no značajno su usporile cijeli postupak, podsjećaju iz HAC-a, u kojem su ponude za izvođače javno otvorene danas, u 12 sati.

Po podacima iz priopćenja HAC-a, od ukupno devet zaprimljenih ponuda najnižu cijenu na natječaju je ponudila zajednica ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, u iznosu od 281,3 milijuna kuna (sve su ponude bez PDV-a), dok je najskuplja ponuda tvrtka Swietelsky d.o.o., čiji je osnivač istoimena austrijska tvrtka, u vrijednosti 365,1 milijun kuna.

Zajednica ponuditelja u kojoj su talijanski RDE i hrvatska tvrtka GP Krk poslala je ponudu u vrijednosti 349,4 milijuna kuna.

Ponude za dionicu Lekenik-čvor Sisak poslalo je i austrijski Strabag AG (u zajednici s tvrtkom Strabag d.o.o.), a ona je vrijedna 299,7 milijuna kuna.

Zajednica ponuditelja Kamgrad, Kolektor Koling i Zagorje gradnja za taj je posao poslala ponudu vrijednu 341,2 milijuna kuna, a zajednica ponuditelja GIP Pionir i Hering ponudu u vrijednosti 343,1 milijun kuna.

Tvrtka Beton, čiji je osnivač istoimena makedonska tvrtka, izišla je s ponudom od 319,5 milijuna kuna, slovenska Gorenjska gradbena družba s ponudom od 360,8 milijuna kuna, a albanska tvrtka Gener 2 Shpk s ponudom vrijednom 293,7 milijuna kuna.

Iz HAC-a najavljuju da, nakon otvaranja ponuda, slijedi pregled, ocjena i usporedba dostavljenih ponuda, a potom i odluka o odabiru najpovoljnije ponude.

Procijenjena vrijednost izgradnje dionice od Lekenika do čvora Siska iznosi 300 milijuna kuna s rokom izvođenja radova od 24 mjeseca.

Hrvatske autoceste osigurale su u cijelosti sredstva za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: dionica Lekenik-čvor Sisak, Strabag, GP Krk, Kamgrad, Kolektor Koling, Zagorje gradnjaBeton, autocesta Zagreb-Sisak
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE