GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda

Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 15:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) objavile su u utorak da je za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, odnosno 11 kilometara dugu dionicu od Lekenika do čvora Siska, pristiglo devet ponuda, a vrijednost tih ponuda kreće se od 281 milijun kuna do 365 milijuna kuna (bez PDV-a).

HAC je početkom ožujka raspisao javno nadmetanje za dionicu Lekenik-čvor Sisak, a njena je procijenjena vrijednost 300 milijuna kuna.

Tijekom postupka javnog nadmetanja u nekoliko navrata uložene su žalbe, od kojih većina nije prihvaćena, no značajno su usporile cijeli postupak, podsjećaju iz HAC-a, u kojem su ponude za izvođače javno otvorene danas, u 12 sati.

Po podacima iz priopćenja HAC-a, od ukupno devet zaprimljenih ponuda najnižu cijenu na natječaju je ponudila zajednica ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, u iznosu od 281,3 milijuna kuna (sve su ponude bez PDV-a), dok je najskuplja ponuda tvrtka Swietelsky d.o.o., čiji je osnivač istoimena austrijska tvrtka, u vrijednosti 365,1 milijun kuna.

Zajednica ponuditelja u kojoj su talijanski RDE i hrvatska tvrtka GP Krk poslala je ponudu u vrijednosti 349,4 milijuna kuna.

Ponude za dionicu Lekenik-čvor Sisak poslalo je i austrijski Strabag AG (u zajednici s tvrtkom Strabag d.o.o.), a ona je vrijedna 299,7 milijuna kuna.

Zajednica ponuditelja Kamgrad, Kolektor Koling i Zagorje gradnja za taj je posao poslala ponudu vrijednu 341,2 milijuna kuna, a zajednica ponuditelja GIP Pionir i Hering ponudu u vrijednosti 343,1 milijun kuna.

Tvrtka Beton, čiji je osnivač istoimena makedonska tvrtka, izišla je s ponudom od 319,5 milijuna kuna, slovenska Gorenjska gradbena družba s ponudom od 360,8 milijuna kuna, a albanska tvrtka Gener 2 Shpk s ponudom vrijednom 293,7 milijuna kuna.

Iz HAC-a najavljuju da, nakon otvaranja ponuda, slijedi pregled, ocjena i usporedba dostavljenih ponuda, a potom i odluka o odabiru najpovoljnije ponude.

Procijenjena vrijednost izgradnje dionice od Lekenika do čvora Siska iznosi 300 milijuna kuna s rokom izvođenja radova od 24 mjeseca.

Hrvatske autoceste osigurale su u cijelosti sredstva za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: dionica Lekenik-čvor Sisak, Strabag, GP Krk, Kamgrad, Kolektor Koling, Zagorje gradnjaBeton, autocesta Zagreb-Sisak
PROČITAJ I OVO
Glovo otpušta 250 radnika
OTPUŠTANJA
Glovo otpušta 250 radnika
BARCELONA - Glovo planira otpustiti 250 radnika u pratećim službama zbog smanjene potražnje u razdoblju visoke inflacije i skoka troškova života.
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
ULOŠCI
PIK Vrbovec za svoje zaposlenice osigurao besplatne higijenske uloške
VRBOVEC - PIK Vrbovec je za svojih preko 700 zaposlenica osigurao besplatne higijenske uloške. Aparati s higijenskim ulošcima postavljeni su u dvije garderobe za žene u proizvodnom pogonu i u ženskim toaletima PIK Vrbovca, kako bi jedna od osnovnih higijenskih potrepština bila dostupna svim zaposlenicama.
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
REZOVI
Philips otpušta 6.000 zaposlenika diljem svijeta
NEW YORK - Nizozemska kompanija Philips otpustit će oko 6000 zaposlenika diljem svijeta, što je osam posto od ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem s tržišta medicinskog uređaja za liječenje problema sa spavanjem.
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
OPASNO
Neviđena blamaža Rio Tinta: U Australiji izgubili radioaktivnu kapsulu
CANBERRA - Multinacionalna rudarska kompanija Rio Tinto je ranije ovaj mjesec izgubila radioaktivnu kapsulu te se javnosti ispričala zbog toga.
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
ŠKVEROVI
Spas 3. maja ovisi o dva ključna elementa
RIJEKA - Plan spasa za riječko brodogradilište, koji je Nadzorni odbor usvojio početkom prošlog tjedna i dostavljen je na mjerodavne adrese u Vladi, ovisi o dvije stvari – brzini njegove operacionalizacije i novim poslovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE