GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wizz Air registrovao kompaniju u BiH

Wizz Air registrovao kompaniju u BiH
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2020 / 09:01
Autor: SEEbiz

SARAJEVO - Wizz Air je registrovao firmu u Bosni i Hercegovini u sklopu Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Wizz Air Bosnia registrovan je 17. februara 2020. godine. Aerodrom Tuzla je tada bio u procesu pregovora o novom sporazumu s niskotarifnim prijevoznikom. Trebalo je da rezultira uvođenjem novih ruta i omogući stacioniranje trećeg aviona.

Trebalo je da ugovor Međunarodnog aerodroma Tuzla s Wizz Airom istekne ovog juna i da bude potpisan novi četverogodišnji ugovor.

Međutim, exyuaviation.com piše da je spor razvoj infrastrukture Međunarodnog aerodroma Tuzla i dalje bio prepreka za potpisivanje ugovora između dvije strane, što je dodatno otežala pandemija koronavirusa.

Pored Wizz Air Bosnia, čija je direktorica Mirna Salijević, u kompanije Wizz Air Group spadaju i: Wizz Air Hungary, Wizz Air UK, Wizz Air Holding, WA Pilot Academy i Wizz Aviation Professionals.

Tagovi: Wizz Air, Aerodrom Tuzla
PROČITAJ I OVO
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
TEŠKA GODINA
Potonuli prihodi Budvanske rivijere, plata smanjene 15%
BUDVA - Prihodi većinski državne hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera od januara do kraja septembra ove godine manji su za 17,5 miliona eura, odnosno 87 odsto, dok je broj ostvarenih noćenja za 86 odsto manji nego u istom periodu lani.
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PLANTAŽE
Vuković: Maraš raspoređena na poslove savjetnika
PODGORICA - Odbor direktora je na jučerašnjoj sjednici razriješio Maraš sa funkcije izvršnog direktora Plantaža na lični zahtjev, a odlučio da na njeno mjesto bude imenovan Miroslav Vuković, dosadašnji direktor Sektora pravnih i opštih poslova.
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine
NESLUŽBENO
Lidl ulazi na tržište BiH kroz dvije godine

SARAJEVO - Poznati njemački maloprodajni lanac "Lidl" razmatra mogućnost da narednih godina uđe na tržište BiH, navode njemačke ekonomske novine Lebensmittel zeitung.net

Plenković: Veledrogerijama uplaćeno 300 milijuna kuna
OTKRIĆA
Plenković: Veledrogerijama uplaćeno 300 milijuna kuna
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izvijestio je u subotu da je Ministarstvo financija veledrogerijama u petak uplatilo 300 milijuna kuna te da će u ponedjeljak ujutro biti održan sastanak s predstavnicima veledrogerija.
Slovenija uvodi elektronske vinjete
VINJETE
Slovenija uvodi elektronske vinjete
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna slovenski parlament usvojila izmjenu i dopunu Zakona o cestarini sa 74 glasa za i nijednim protiv, koji pruža pravni temelj za uvođenje elektroničkih vinjeta za osobne automobile.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE