GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wizz Air će iz Abu Dhabiju ciljati na balkanska tržišta

Wizz Air će iz Abu Dhabiju ciljati na balkanska tržišta
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 08:01
Autor: SEEbiz / indikator.ba / Ex-Yu Aviation news

LONDON - Niskobudžetni avioprijevoznik Wizz Air, koji se može pohvaliti bazama u Skoplju, Tuzli i Beogradu u bivšoj Jugoslaviji, stacionirat će se u Abu Dhabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, u drugoj polovici godine.

Wizz Air Abu Dhabi, koji je u 51-postotnom vlasništvu Emirata, u početku će opsluživati gradove u istočnoj Europi i Rusiji s flotom od tri nova Airbusa A321neo, povećavajući je na pedeset aviona tokom deset godina.

U svojoj nedavnoj prezentaciji zarade za treće tromjesečje, niskobudžetna aviokompanija nabrajala je potencijalna tržišta koja bi se mogla opskrbljivati iz glavnog grada Emirata, a to su Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska i Crna Gora, izvijestio je EX-YU Aviation.

Jedini grad u bivšoj Jugoslaviji koji se trenutno može pohvaliti non-stop letovima za Abu Dhabi je Beograd preko Etihad Airways-a, prijevoznika s punom uslugom.

S druge strane, sva tržišta u bivšoj Jugoslaviji koje je naveo Wizz Air povezana su sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima putem hibridne aviokompanije Flydubai. Od svih EX-YU tržišta, Flydubai ima značajan udio putnika samo u Bosni i Hercegovini, sa 11,8%, što ga čini trećim najprometnijim niskocjenovnim prijevoznikom u zemlji, iza Wizz Aira i Pegasusa. Emirates također održava sezonske letove iz Dubaija do Zagreba. Pored Wizz Air-a, Etihad je u procesu formiranja vlastitog niskotarifnog prijevoznika sa sjedištem u Abu Dhabiju u saradnji s Air Arabijom.

Komentirajući svoje planove u Zaljevu, izvršni direktor Wizz Air-a, Jozsef Varadi, rekao je:
- Mislim da je Abu Dhabi jedinstvena prilika za Wizz Air. Mislim, strukturno, vrlo smo uzbuđeni zbog mogućnosti koje idu dalje prema istoku i više smo uzbuđeni ako idemo dalje prema istoku, nego prema zapadu.

Istaknuo je neke manje nepovoljne uvjete u zapadnoj Europi, uključujući regulatorne pritiske i nedostatak ulaganja u infrastrukturu.

Tagovi: Wizz Air, Wizz Air Abu Dhabi, Etihad, Aerodrom Tuzla, Aerodrom Nikola Tesla, Aerodrom Skoplje
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE