GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Windrose otkazao najavljenu liniju Kijev - Zagreb

Windrose otkazao najavljenu liniju Kijev - Zagreb
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2020 / 20:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Windrose Airlines najavio je prije izbijanja pandemije pokretanje nove linije prema Hrvatskoj, između Kijeva i Zagreba.

Kompanija je u potpunosti otkazala liniju za ovu godinu no uvela je zato letove prema svojem trećem odredištu u Hrvatskoj.

Kompanija je planirala pokrenuti prvu direktnu liniju između Zagrebu i Kijeva tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i subotom), zatim ju je zbog pandemije odgodila do zimskog reda letenja ove godine, da bi ju sada u potpunosti otkazala. Windrose Airlines mogao bi se vratiti s ovom novom linijom u Zagreb u ljeto 2021. godine, piše Croatian Aviation.

No zato je kompanija najavila povećanje tjednih letova između Kijeva i Pule, te od danas, 23. srpnja na ovoj liniji prometuje tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i subotom), redovne operacije planirane su do sredine rujna.

Zanimljivo, danas je na ovoj liniji Windrose Airlines prvi puta poslao Zrakoplov tipa ATR 72-600, putovanje ovim manjim tipom zrakoplova trajalo je čak 3 sata i 40 minuta iz Kijeva prema Puli!

Na liniji redovno prometuju zrakoplovi većeg kapaciteta tipa A321, današnji let je bio iznimka, na svim idućim letovima najavljeni su upravo ti zrakoplovi.

Linija Kijev - Split u kolovozu će nastaviti prometovati tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i nedjeljom), zrakoplovima tipa A321.

Unatoč odustajanju od pokretanja linije Kijev - Zagreb za ovu godinu, Windrose Airlines je povezao, po prvi puta, glavni grad Ukrajine s Dubrovnikom, te je u jeku pandemije ipak pokrenuo jednu novu liniju prema Hrvatskoj.

Linija Kijev - Dubrovnik u prometu je od 17. srpnja, jednom tjedno (svakog petka), te će se promet redovno odvijati do kraja kolovoza, konkretno do 28.08. ove godine. Na ovoj liniji prometuju zrakoplovi tipa ERJ145, kapaciteta 48 putnika.

Tagovi: Windrose, Kijev, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Geox definitivno zatvara fabriku u Vranju
ODLAZAK
Geox definitivno zatvara fabriku u Vranju
VRANJE - Posle pet godina rada kompanija Geox zatvara fabriku obuće u Vranju, a bez posla ostaje 1.200 ljudi, potvrdili su za Danas doskorašnji radnici u tok italijanskoj firmi.
Smijenjen direktor Luke Bar
SMJENA
Smijenjen direktor Luke Bar
PODGORICA – Odbor direktora „Luke Bar“ razrešio je dužnosti izvršnog direktora Vladana Vučelića, saopšteno je iz te kompanije.
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE