GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Warner Music kupio udjel u srpskoj diskografskoj kući Mascom

Warner Music kupio udjel u srpskoj diskografskoj kući Mascom
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2022 / 07:58
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Warner Music objavio je da je kupio udio u srpskoj diskografskoj kući Mascom Records.

Više od dva desetljeća Warner Music i Mascom uživaju u diskografskom partnerstvu, a Mascom djeluje kao lokalni distributer Warner Musica. Ovaj novi razvoj dovest će do toga da dvije tvrtke rade zajedno na izgradnji rostera lokalnih umjetnika, s mogućnošću da izvođači budu usmjereni prema globalnoj mreži Warner Musica. Mascomov katalog nastavit će distribuirati Warner Musicov ADA.

Kroz svoje novo partnerstvo, tvrtke su radile zajedno sa srpskom zvijezdom Sergejem Pajićem na njegovim posljednjim izdanjima Kabul i Mia Bella. Njegovi su videozapisi prikupili više od 12 miliona pregleda na YouTubeu i ušli na lokalne ljestvice trendova, dok ovj izvođač priobio je više od 350.000 pratitelja na YouTubeu, 500.000 na Instagramu, više od milion na TikToku i 36.000 mjesečnih slušatelja na Spotifyju.

Izabela Ciszek-Podziemska, generalna direktorica, Warner Music South East Europe, rekla je: - Ovo je značajan razvoj u regiji Jugoistočne Europe. Ulaganjem u Mascom imat ćemo infrastrukturu i tim lokalnih stručnjaka na terenu za otkrivanje velikih novih talenata, dok možemo iskoristiti fantastičnu globalnu mrežu Warner Musica kako bismo umjetnicima pružili priliku da postanu globalne superzvijezde. Sergej je sjajan primjer nekoga za koga se nadamo da ćemo ga uskoro vidjeti na globalnoj sceni.

Slobodan Nešović, izvršni direktor Mascoma, dodao je: - Drago nam je što je Warner Music napravio ovu investiciju u našu tvrtku. Uživali smo u izvrsnom odnosu tokom godina i ova sljedeća faza našeg partnerstva omogućit će lokalnim srpskim umjetnicima da se pridruže velikoj izdavačkoj kući i uživaju u svjetskom uspjehu. Ovo je uzbudljivo vrijeme za našu kompaniju i srpsku glazbenu industriju.

Mascom Records je izdavačka kuća koja je svoju prisutnost u Srbiji gradila više od 20 godina, predstavljajući umjetnike u žanrovima od klasične preko popa i jazza do elektronske muzike.

Dio je grupe tvrtki Mascom koja se također bavi izdavanjem knjiga, zastupanjem umjetnika i maloprodajom zabavnih sadržaja.

Tagovi: Warner Music, Mascom Records
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE