GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vuplast proglašen najboljom poduzetničkom pričom u Europi

Vuplast proglašen najboljom poduzetničkom pričom u Europi
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 12:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Međimurska tvrtka Vuplast je na današnjoj konferenciji Europske poduzetničke mreže (EEN) Enterprise Europe Network e-Days proglašena najboljom poduzetničkom pričom u Europi.

Pobjednika je odabrao odbor menadžera iz Europske komisije, a tvrtku je nominirala Europska poduzetnička mreža Hrvatske (EEN) koja djeluje u sklopu HGK.

„Ovaj tjedan ide isporuka u Švicarsku, za Swiss Group AG. Radi se o partnerima koji su za našu tvrtku saznali upravo na temelju objave na web stranicama Europske poduzetničke mreže. Jaka je referenca za potencijalne partnere kada ste na stranicama etablirane europske institucije.

Izrazito smo zadovoljni suradnjom i s Komorom i s EEN-om,“ rekao je Ivan Marciuš, voditelj poslovne logistike u Vuplastu.

Vuplast se već preko 40 godina bavi proizvodnjom i obradom plastike, a tijekom pandemije kao pun pogodak pokazala se njihova razgradiva „biohazard“ vreća od 100 posto reciklirajućeg materijala koja se pri pranju raspadne, bez negativnih učinaka na perilicu rublja. Takve vreće se koriste za pranje kontaminirane odjeće u bolnicama, vrtićima i domovima za starije osobe.

Razvoj proizvoda započeli još u siječnju. Prva narudžba bila je 20.000 komada za CHU Poitiers. Ubrzo je došla i druga od CHU Brest. Dobili su i službenu potvrdu iz bolnica u Francuskoj kako su ispunili sva očekivanja kvalitetom i funkcionalnošću, za što će im izdati certifikat kao značajnu referencu.

Nagrada je nastavak odlične suradnje Vuplasta s EEN-om i Komorom. Naime, u jeku lockdowna upravo su te institucije pomogle tvrtki da stupi u kontakt s francuskom sveučilišnom bolnicom koja je tražila dobavljača topivih vrećica za bio-opasne stvari. Pregovori su vrlo brzo realizirani i uslijedila je isporuka robe na francusko tržište u roku deset dana, a danas već rade direktno sa 70 bolnica i brojnim distributerima diljem Europske unije.

Tagovi: Vuplast, Enterprise Europe Network, Ivan Marciuš, poduzetništvo
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE