GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vupik i PIK Vinkovci u gubitku u prvih devet mjeseci

Vupik i PIK Vinkovci u gubitku u prvih devet mjeseci
U MINUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2018 / 19:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vupik i PIK Vinkovci u prvih su devet mjeseci ove godine zabilježili gubitak - Vupik gubitak od 16,7 milijuna kuna, a PIK Vinkovci 5,6 milijuna kuna, pokazuju financijska izvješća tih dviju kompanija iz sastava Agrokora objavljeni u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi.
Vupik: Iz dobiti u gubitak

Vupik je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio gubitak od 16,7 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvarena dobit od 8,98 milijuna kuna.

Ukupni su prihodi iznosili 226,3 milijuna kuna i smanjeni su 17,7 posto, dok su ukupni rashodi pali za 8,6 posto, na 243 milijuna kuna.

Glavninu prihoda Vupika čine prihodi od prodaje, koji su pali 17,6 posto, na 188,6 milijuna kuna.

Na pad prihoda od prodaje, kako se navodi u izvješću, najviše je utjecala niska tržišna vrijednost tovljenika te smanjeni opseg kreditiranja u segmentu kooperacijske proizvodnje.

Podaci iz konsolidiranog izvješća pokazuju da je Vupik grupa u prvih devet mjeseci ostvarila ukupne prihode od 226,9 milijuna kuna, ukupne rashode od 241,6 milijuna kuna te zabilježila gubitak od 15,1 milijun kuna.

U izvješću se navodi i kako je tijekom devet mjeseci proizvedeno 10,2 milijuna litara mlijeka, realizirano 2,5 milijuna litara vina, 0,7 milijuna kilograma tona junadi, 10 milijuna kilograma tovnih svinja te se obrađuje 6.734 hektara poljoprivrednih površina.

PIK Vinkovci: Gubitak na lanjskoj razini

PIK Vinkovici su u prvih devet mjeseci zabilježili gubitak od 5,7 milijuna kuna, što je gotovo na istoj razini kao u istom razdoblju lani.

Ukupni su prihodi tvrtke iznosili 526,8 milijuna kuna i porasli su sto posto prema istom razdoblju lani kada su iznosili 262,6 milijuna kuna.

No, znatnije su porasli i ukupni rashodi PIK Vinkovaca, za 98,5 posto, na 532,5 milijuna kuna.

Poslovodstvo tvrtke u izvješću uz ostalo navodi kako su prihodi od prodaje u prvih devet mjeseci iznosili 493,1 milijun kuna i na razini su plana. Napominju i kako je prodaja na inozemnom tržištu iznosila 131,9 milijuna kuna.

Iz PIK-a Vinkovci u izvješću podsjećaju da je krajem lipnja (28. lipnja) došlo do požara na svinjogojskoj farmi te tvrtke u Andrijaševcima. Utvrđivanje nastalih šteta je još u tijeku, evidentiran je značajan dio nastale štete, dok se konačna knjiženja očekuju nakon završenog procesa, ističu iz PIK Vinkovaca.

Podaci iz konsolidiranog izvješća pokazuju da je grupa PIK Vinkovci u prvih devet mjeseci ostvarila ukupne prihode od 556,6 milijuna kuna, ukupne rashode od 593,7 milijuna kuna te zabilježila gubitak od 37,2 milijuna kuna.

Grupa se sastoji od matičnog društva i pet ovisnih društava - Eko Biograd, Felix, Poljoprivreda j.d.o.o., HU-PO i Vinka.

Tagovi: Vupik, PIK Vinkovci, Agrokor
PROČITAJ I OVO
Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles
USPJESI
Merlot Festigia 2016 zlatna na natjecanju Concours Mondial de Bruxelles
ZAGREB - Merlot Festigia 2016 Vina Laguna osvojilo je zlatnu medalju na Concours Mondial de Bruxelles i jedino je vino iz Hrvatske koje je na tom prestižnom vinskom natjecanju okrunjeno zlatnom medaljom, a Malvazija Istarska Riserva Vižinada 2015 nagrađena je srebrnom medaljom.
Sportski gigant Olympic Channel dolazi na Sportsku televiziju
TELEVIZIJA
Sportski gigant Olympic Channel dolazi na Sportsku televiziju
ZAGREB - Sportska televizija (SPTV) ostvarila je odlučujući pogodak na globalnom terenu televizija.
Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu
SURADNJA
Dobra priča Mercatora i Atlantic Grupe s ribogojilištem u Tolminu
LJUBLJANA - Tijekom koronakrize Atlantic Grupa i Mercator zaključili su suradnju s tolminskim ribogojilištem Faronika, s kojim su osmislili novi namaz sočke pastrve.
Carnival P&O Cruises otkazao krstarenja do 2021.
KRUZERI
Carnival P&O Cruises otkazao krstarenja do 2021.
LONDON - Podružnica britansko-američkog organizatora krstarenja Carnival P&O Cruises objavila je da zbog pandemije koronavirusa otkazuje sva putovanja do početka 2021. godine.
Windrose prekida promet prema obali, uskoro kreće linija prema Zagrebu
LINIJE
Windrose prekida promet prema obali, uskoro kreće linija prema Zagrebu
ZAGREB - Ukrajinska aviokompanija Windrose Airlines do kraja rujna završiti će s prometovanjem na svojim sezonskim linijama iz Kijeva prema Puli, Splitu i Dubrovniku. Teku posljednje pripreme za uvođenje linije prema Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE