GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vujnovac se oglasio o prodaji Super Konzuma u Radničkoj

Vujnovac se oglasio o prodaji Super Konzuma u Radničkoj
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2023 / 14:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon otkrića N1 da je Mercator-H, tvrtka kći Fortenova grupe, prodao veliki poslovni kompleks Super Konzum Radnička Anti Bračiću, hrvatsko-slovenskom poduzetniku koji je povezan s Pavlom Vujnovcem u nizu tvrtki koje se bave nekretninama te mu je dopušteno da na tu istu nekretninu upiše i hipoteku za kredit, poslali smo upit Vujnovčevoj ENNA Grupi.

Odgovor tvrtke N1 televizija prenijela je u cijelosti:

“Fortenova ima ugovornu obvezu, potpisanu prilikom sklapanja nagodbe 2019. godine, prodati nekretnine određene vrijednosti. Ta obveza nastala je prije nego što je gospodin Vujnovac kupio udjele u Fortenovi.

Fortenova kontinuirano prodaje nekretnine u svome vlasništvu, dosada ih je prodala stotine u skladu s procijenjenim vrijednostima, a kupuju ih razni kupci. Prodaja tih nekretnina neprestano je oglašena na web stranicama Fortenove i Mercatora pa tako i u ovom trenutku svatko može vidjeti koje nekretnine su oglašene za prodaju i javiti se s ponudom.

Sve prodaje nekretnina koje provodi Fortenova, pa tako i ova za koju pitate, realiziraju se putem javno objavljenog natječaja u skladu s procijenjenom vrijednosti nekretnine. Ova konkretna transakcija odobrena je od strane upravljačkih tijela Fortenove i kreditora koji se usuglasio s prodajom i brisanjem hipoteke.

U slučaja prostora Konzum Črnomerec i Konzum Trešnjevka radilo se o poslovnim prostorima u kojima je Konzum bio u najmu. Naime, ta dva objekta nisu bila u vlasništvu Fortenove da bi ih kompanija mogla prodati. Ti objekti bili su u najmu više od 15 godina, a tvrtke u vlasništvu ili suvlasništvu g Vujnovca kupile su ih prije cca 2,5 godine od prethodnih vlasnika kako bi se osigurala budućnost poslovanja Konzuma d.o.o. na dokazano dobrim lokacijama te su oba Konzuma i dalje u najmu na spomenutim lokacijama.

Gospodin Vujnovac ima značajan udio u Fortenovi te nitko nije više od njega zainteresiran za poslovnu i financijsku održivost te uspješnost poslovanja cjelokupne Grupacije.”

Tagovi: Super Konzum u Radničkoj, Adria Coast Turizam, KONZUM, Mercator, Ante Bračić, Pavao Vujnovac, Fortenova grupa
PROČITAJ I OVO
Jadrolinija poništila natječaj za električne brodove
POTEZI
Jadrolinija poništila natječaj za električne brodove
RIJEKA - Od električnih brodova Jadrolinije zasad ipak ništa. Najveći hrvatski putnički brodar poništio je natječaj od 45 milijuna eura raspisan u siječnju jer se na njega nije javio "nijedan sposoban natjecatelj".
Vlasnik Binga kupuje dionice BH Telecoma
KUPNJA
Vlasnik Binga kupuje dionice BH Telecoma
SARAJEVO - Vlasnik Binga Senad Džambić nastavio je kupovati dionice u BH Telecomu.
Prodaja tornjeva podigla kreditni rejting United Grupe
REJTING
Prodaja tornjeva podigla kreditni rejting United Grupe
LONDON - Rejting agencije S&P Global i Moody’s pozitivno su revidirale ocjene United Grupe i njene izglede u budućnosti, saopšteno je u srijedu iz kompanije.
ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora
KARIJERE
ReversingLabs imenovao Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora
ZAGREB - ReversingLabs nedavno je imenovao američkog stručnjaka Petera Doggarta za glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer). Na toj će funkciji raditi na daljnjem širenju poslovanja i inovativnih rješenja za zaštitu globalnog lanca opskrbe softvera.
Otvorena nova pista na Aerodromu Nikola Tesla
PISTA
Otvorena nova pista na Aerodromu Nikola Tesla
BEOGRAD - Nova pista ne Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, dužine 3.500 metara, otvorena je danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE