GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrlo dobri rezultati Krke u prvom polugodištu

Vrlo dobri rezultati Krke u prvom polugodištu
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 11:40
Autor: SEEbiz
NOVO MESTO - Grupa Krka ostvarila je u prvoj polovici godine 803,8 milijuna eura prodaje, što je šest posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine i ostvarila dobit od 160,3 milijuna eura, odnosno 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

"Grupa je uspješno okončala prvu polovicu poslovne godine i postigla rekordne rezultate. Unatoč pandemiji ispunili smo svoju misiju i osigurali neprekidnu opskrbu lijekovima na svjetskim tržištima. Krka ulazi u Krku u dobrom financijskom stanju u drugoj polovini godine pristupa u svim područjima rada koji će nam pomoći ostvariti planove za ovu godinu i dugoročne strateške ciljeve. Planiramo generirati 1,52 milijardi eura operativnih prihoda i dobrih 210 milijuna eura dobiti za 2020. Kao razvoj koji se odnosi na širenje posljedice pandemije i mjere zemalja, još uvijek nepredvidive, pomno pratimo razvoj događaja u zemljama u kojima djelujemo i prilagođavamo se situaciji ", objasnio je predsjednik Uprave Krke Jože Colarič.

Nisu primijećeni veći negativni učinci na poslovanje, osim utjecaja pada stranih valuta, posebno ruske rublje, na financijski rezultat. Dobrih 9 posto prodaje utrošeno je na istraživanje i razvoj. Zbog utjecaja covida-19, investicijski rashodi bili su nešto niži od planiranih i iznose 31,3 milijuna eura.

U pogledu prodaje, najuspješnije područje bila je Istočna Europa s 271,7 milijuna eura i udjelom od 33,9%. U Ruskoj Federaciji prodali su 180,2 milijuna eura proizvoda, što je 8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Slijedila je srednja Europa, koju čine zemlje Višegradske grupe i baltičke države, s prodajom u vrijednosti od 182,7 milijuna eura i 22,8% udjela. Vodeće tržište bila je Poljska, gdje su prodali proizvode vrijedne 85,9 milijuna eura i ostvarili rast od 8%.

U Sloveniji su ostvarili prodaju od 38,3 milijuna eura, što predstavlja 4,8% udjela u prodaji Grupe Krka.

U prvoj polovici godine registrirana su četiri nova proizvoda u 13 farmaceutskih oblika i jačina. Za investicije je predviđeno 31,3 milijuna eura, od čega u matičnom društvu 20,7 milijuna eura. Do kraja godine nastojat će izvršiti planirana ulaganja u što većem obliku. Na kraju prvog polugodišta grupa je imala 11.658 zaposlenih, od čega 5.579 u inozemstvu.

Tagovi: Krka, Jože Colarič, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Lučka uprava Zadar: Bulj iznio niz netočnosti o infrastrukturi Luke Gaženica
REAKCIJE
Lučka uprava Zadar: Bulj iznio niz netočnosti o infrastrukturi Luke Gaženica
ZADAR - Iz Lučke uprave Zadar opovrgnuli su i netočnima ocijenili tvrdnje Mostova saborskog zastupnika Mire Bulja, koji je u utorak izjavio da je ta luka predana u ruke turskom vlasniku te da će bez pročistača za otpadne vode onečistiti more.
Vienna Insurance Group otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji
OTPIS
Vienna Insurance Group otpisao 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji

BEČ - Austrijski osiguravatelj Vienna Insurance Group (VIG) objavio je da je zbog Covida-19 otpisao ukupno 120 milijuna eura vrijednosti ogranaka u Hrvatskoj, Bugarskoj i Gruziji.

SAD blokirale zajam Kodaku, dionice srušene 40 posto
IZNENAĐENJE
SAD blokirale zajam Kodaku, dionice srušene 40 posto
NEW YORK - Dionice Eastman Kodaka srušile su se 40 posto i na putu su da zabilježe najgori jednodnevni pad, nakon što je američka vlada blokirala zajam toj kompaniji u iznosu od 765 milijuna dolara.
Novi iskorak Ferrera
STRATEŠKI
Novi iskorak Ferrera
MILANO - Talijan Michele Ferrero, koji je svijetu predstavio čokoladu Nutella, Ferrero i Kinder, sagradio je divovsku obiteljsku slastičarsku tvornicu s godišnjom prodajom od gotovo 10 milijardi eura. Sin Giovanni krenuo je novim putem.
Preuređeni Lavanda Sunny Hotel by Valamar na otoku Hvaru oduševio goste
HOTELIJERI
Preuređeni Lavanda Sunny Hotel by Valamar na otoku Hvaru oduševio goste
HVAR - Uspješno je završena prva faza investicije u Lavanda Sunny Hotel by Valamar u uvali nadomak Starog Grada na otoku Hvaru, čime je započeo širi investicijski ciklus u objekte Helios Farosa u partnerstvu PBZ Croatia osiguranje OMF i Valamar Riviere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE