GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrlo dobri rezultati Auto Hrvatske u 2021.

Vrlo dobri rezultati Auto Hrvatske u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 11:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Poslovna Grupa Auto Hrvatska specijalizirana za prodaju vozila, rezervnih dijelova, guma, alata i servisne opreme uz organiziranu servisnu mrežu za gospodarska i osobna vozila, tijekom 2021. godine ostvarila je ukupan promet kroz sve segmente poslovanja od gotovo 1.3 milijarde kuna.

Time je realiziran rast od 10,58% u odnosu na rezultate ostvarene tijekom 2020. godine, dok je konsolidirana dobit Auto Hrvatske nakon oporezivanja u 2021. godini iznosila preko 40 milijuna kuna.

Osim primarnog poslovanja na tržištu RH, Auto Hrvatska kao najstarija tvrtka domaće auto industrije koja ove godine obilježava 70 godina uspješnog poslovanja, posluje i diljem regije, točnije u Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Poslovna ostvarenja i zabilježen rast upotpunjeni su visokim brojkama koje su ostvarene kroz prodajne i uslužne rezultate. Tako je u protekloj godini na razini Grupe prodano 3.294 automobila, 897 kamiona, 71 autobus, 189 mil. kn isporučenih i ugrađenih rezervnih dijelova, 55.000 prodanih guma, te je zabilježeno 259.000 izvršenih sati servisnih djelatnika. I sve to kroz poslovanje putem 26 lokacija.

Osim financijskog rasta, Auto Hrvatska je tijekom prošle godine dodatno povećala i broj zaposlenika. Tijekom 2021. godine u društvima Grupe je bilo zaposleno 700 zaposlenika, dok je godinu prije Grupa zapošljavala 689 ljudi. U tekućoj 2022. godini, prema najavama Velimira Marovića, glavnog izvršnog direktora Auto Hrvatska d.d., primarni ciljevi su dodatno pozicioniranje tvrtke u kontekstu visoke razine kompetencija i konkurentnosti na tržištu proizvoda i usluga auto struke. Kao i do sada Auto Hrvatska će i dalje ulagati u svoje zaposlenike i biti orijentirana na poslovnu izvrsnost jer kao takvi želimo biti sinonim za kompetentnost i konkurentnost na tržištu. Kao i svaka tvrtka na našem tržištu želimo rast, no naša strategija je stvaranje zdravog rasta s kojim ćemo i dalje biti kompetentni, konkurentni i uspješni.

Auto Hrvatska trenutno zauzima vodeću poziciju na tržištu gospodarskih vozila s ukupnim udjelom od oko 30% i glavni je uvoznik vozila MAN, Neoplan, Otokar i Ford Trucks. Uz to, uvoznici su za Kässbohrer prikolice za teretna vozila. Prodaja novih i rabljenih gospodarskih i osobnih vozila upotpunjena je velikom ponudom rezervnih dijelova, guma i opreme širokog spektra poznatih svjetskih proizvodača, mrežom prodajno-servisnih centara za osobna i gospodarska vozila, ponudom servisne opreme i alata te ostalim povezanim uslugama u auto struci. Osobni program Auto Hrvatske uključuje prodaju i ovlašteni servis novih osobnih vozila marki Volkswagen, Audi, Škoda, Mazda, Peugeot, Renault, Dacia, Seat, Cupra, i Fiat Professional, zastupstvo DFSK električnih vozila te ponudu rabljenih vozila svih marki.

Tagovi: Auto Hrvatska, poslovni rezultati, Velimir Marović
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE