GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća

VR POLE-u nagrada Stvaratelji za stoljeća
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 16:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ovih dana je završena višemjesečna procedura izbora najboljih i dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“.

Iz Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“, kojega čine 15 članova-eksperata iz 11 zemalja, radosna vijest stigla je i u našu tvrtku vr pole d.o.o.. Međunarodni komitet, kojim predsjedava uvaženi prof. dr. sc. Siniša Zarić iz Beograda, obavijestio je da je, u konkurenciji 562 kandidata iz devet zemalja, i tvrtki VR POLE d.o.o. jednoglasnom odlukom dodijeljena Nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“.

Biti u društvu dosadašnjih uglednih laureata ove prestižne nagrade, za tvrtku vr pole d.o.o. je velika čast i odgovornost. Tvrtka vr pole d.o.o. je zahvaljujući inovacijama u korištenju novih XR tehnologija u turizmu prepoznata kao nositelj razvoja poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe. Razvojem unikatne XR HIS-STORY ture, vr pole-u je dodijeljena Nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva. Projekt XR HIS-STORY ture prepoznat je i na razini kompletne Europske unije, gdje je projekt VR Pole sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj dodjele nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ je da se javno oda priznanje i široj javnosti skrene pažnja na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Aktivnost izbora najboljih u poduzetništvu i za poduzetništvo te dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području srednje i jugoistočne Europe „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“, kontinuirano traje od 2014. godine. Zaključno sa ovom godinom dodijeljeno je 320 nagrada „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ u 11 zemalja. Među dosadašnjim laureatima su, primjerice, poduzetnici: Ante Vlahović, Svetozar Janevski, Anđelko Leko, Dragoljub Vukadinović, Branko Roglić, Luciano Grossi, Tomislav Čelebić, Trajče (posthumno) i Živko Mukaetov, Franc Pangerl, Stjepan Šafran, Vainer Marchesini i drugi, ali i brojne tvrtke: ZAGREBAČKA BANKA, KONCERN AGRAM, RASTODER, ORBICO, METALAC G. Milanovac, FIS, ADRIS, SNAGA-RCERO, ABI, ADRIATIC MARINAS, 13. JUL, VIVERA, FORMA IDEALE, METRO, HALKBANK..; organizacije: SEECEL, Unija poslodavaca C.Gore, Udruženje poslovnih žena Srbije, MANAGER Slovenija, SERDA, AHK Kroatien,...; Start-up-ovi: MBRAINTRAIN, NANOBIT, SERENGETI, BEEAND.ME...; privatne zdravstvene ustanove – klinike / farmaceutske kompanije: SVJETLOST, ALKALOID, BEL MEDIC, SPEC. BOLNICA SV. KATARINA, IN VITRO, MEDICAL INTERTRADE...; razvojne agencije: Direkcija za razvoj msp Crne Gore, Tehnološko-Ind. razvojne zone Makedonija, PDCK Virovitica, Koprivnički poduzetnik, RRA LUR Ljubljana...; znanstveno-obrazovne ustanove: Educons, Univerzitet u Travniku, OG Zrinski, Međunarodno učilište „NOVA“...; lokalne zajednice – gradovi/općine/regije: Zagreb, Maribor, Inđija, Dubrovnik, Tešanj-Teslić-Žepče, Šibenik, Podgorica, Međimurska županija, Zagrebačka županija, Županija Zapadnohercegovačka, Ivanec...; mediji: HRT, RTCG, TV1, Business Media Group, eKapija, Poslovni dnevnik, ALL JAZEERA...; osobe: Goran Milić, Branko Azeski, Ante Gavranović, prof. Radmil Polenaković, Helena Bulaja, Tatjana Peternek Aleksić...

Međunarodna nagrada i priznanje „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ dodjeljuje se pojedincima, tvrtkama, znanstveno-obrazovnim institucijama, lokalnim i regionalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, medijima... Dakle, svima koji predanim i kreativnim radom doprinose razvoju poduzetništva, a samim time, i razvoju cjelokupne zajednice u kojoj živimo i stvaramo.

Nagrade i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ dodjeljuju se na temelju jasnih kriterija, na području srednje i jugoistočne Europe, u sljedećim kategorijama:
 Nagrada i priznanje za životno djelo u poduzetništvu;
 Nagrada i priznanje za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu;
 Nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva;
 Nagrada i priznanje za posebnu inicijativu i pregalaštvo u poduzetničkom stvaralaštvu;
 Nagrada i priznanje za doprinos promociji poduzetništva;
 Nagrada i priznanje „Mladi stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva i
 Nagrada i priznanje osobama za izraziti profesionalizam u obavljanju osnovnog javnog poziva.

U ime institucija koje dodjeljuju ovu prestižnu nagradu, laureatima su čestitali i zahvalili se na doprinosu razvoju poduzetništva: prof. dr. sc. Siniša Zarić, predsjednik Međunarodnog komiteta za dodjelu nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“; Svetozar Janevski, predsjednik Međunarodnog kluba laureata „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“; prof. dr. sc. Velimir Srića, predsjednik Programskog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma "PERSPEKTIVE"; Vinko M. Ćuro, predsjednik Upravnog odbora Međunarodnog ekonomskog foruma "PERSPEKTIVE"; prof. dr. sc. Kadrija Hodžić, predsjednik Programskog odbora Regionalnog summita poduzetnika „300 NAJBOLJIH“; Gordana Kovačević, direktorica Društva „PROMO GLOBAL“ i mr. sci. Milica Daković, predsjednica Mreže mladih poduzetnika „4E – EKONOMIJA, ENERGIJA, EKOLOGIJA, EUROPA 2050“.

U pismu upućenom laureatima, pored ostalog, rečeno je: „...čestitamo svim laureatima koji su svojim dugogodišnjim radom i stvaranjem doprinijeli razvoju poduzetništva i promicanju poduzetničke kulture te time zaslužili prestižna priznanja „Stvaratelji za stoljeća“. Hvala i na nesebičnom doprinosu u širenju poruke o važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvoj. Imamo još mnogo planova u budućnosti čime se otvara prostor za nastavak druženja, razvoj suradnje, razmjenu ideja i informacija. Uvjereni smo da će, iz godine u godinu, porodica laureata „Stvaratelji za stoljeća“ rasti te da ćemo dostići zavidan broj uspješnih koji će nam se pridružiti... Vidimo se dogodine, u ožujku, u prelijepom Dubrovniku...".

Tagovi: VR POLE, Stvaratelji za stoljeća, Milan Gudeljević, Siniša Zarić, Europski fond za regionalni razvoj
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE