GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo

Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2021 / 09:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.

Nije poznato koliko vbozača je u štrajku, a u 10 sati bi se trebali oglasiti i prosvjednici.

Tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP) Iva Filipović za Index je rekla da je nemoguće izračunati koliko je trenutno vozača u štrajku.

“Taj podatak je nemoguće izvući jer je nemoguće izvući točan broj radnika koji radi preko Uber platforme. Ipak, brojni partneri su nam se obratili i podupiru nas, a koliko vidim po korisničkoj aplikaciji – mali je broj vozača na cesti”, kaže Filipović.

“Želimo poslati Uberu poruku da se ne slažemo s njihovim ponašanjem i u 10 sati je konferencija za medije ispred Uberovog ureda u Radničkoj gdje će sindikati iznijeti svoje zahtjeve prema Uberu”, rekla je Filipović te naknadno javila kako je plaća sjela u 8 sati, ali da se s bojkotom aplikacije nastavlja.

Vozači se osjećaju kao roboti
Tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP) Iva Filipović štrajk je najavila ovog vikenda istaknuvši da su vozači taksija izgubili strpljenje jer nijednom u cijeloj Hrvatskoj prošlog utorka, kako je to uobičajeno, na račun nije sjela isplata Ubera.

Filipović je upozorila da će se štrajk održati neovisno o tome hoće li im novac biti isplaćen u ponedjeljak te je upozorila na problem izostanka ikakve ljudske komunikacija s predstavnicima tvrtke.

“Jednostavno ne postoji način na koji se može pričati s nadležnom osobom. Mi ne znamo tko su ti ljudi. Jedina mogućnost komunikacije odvija se preko aplikacije te nam svima stigne automatizirani odgovor korisničke službe”, kazala je Filipović za Večernji list, opisujući da se vozači osjećaju kao “automatizirani roboti”.

Iz Ubera su u subotu priopćili da isplate kasne zbog greške u sustavu lokalne banke, a da će vozači vidjeti novac na računu do ponedjeljka.

“Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku”, poručili su u priopćenju iz Ubera.

Kako nam je kazala Filipović, u ponedjeljak ujutro zaista je vozačima sjela uplata.

Fotografija: Sanjin Strukić, Pixsell

Tagovi: Uber, štrajk vozača Ubera, Sindikat radnika digitalnih platformi, Iva Filipović
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE