GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen planira godišnje proizvoditi pola milijuna baterija za automobile

Volkswagen planira godišnje proizvoditi pola milijuna baterija za automobile
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2018 / 08:44
Autor: SEEbiz / Bug.hr
FRANKFURT - Njemački automobilski koncern Volkswagen ovoga je tjedna dobio novog generalnog direktora. Umjesto Matthiasa Müllera, koji je na to mjesto zasjeo nakon što je izbio skandal dieselgate 2015. godine, uprava je sada ustoličila Herberta Diessa. 

On bi trebao, za razliku od u tome neuspješnog Müllera, iz korijena restrukturirati koncern i sve njegove dijelove i marke pod kojima prodaju svoja vozila.

Osim restrukturiranja koje će neminovno uključivati rezanje troškova i reorganizaciju kompanije, Volkswagen bi ubrzo trebao početi i s "zelenijim" pristupom proizvodnji automobila – što znači i sve veći naglasak na proizvodnju električnih vozila. To je u skladu s njihovom "Strategijom 2025", prema kojoj bi ova kompanija trebala postati svjetski lider u ekološki prihvatljivim (i modularnim) vozilima do 2025. godine.

Ključni dio proizvodnje električnih vozila su baterije, pa je novi šef VW-a objavio i kako se velik naglasak stavlja na njihovu proizvodnju u Njemačkoj. Svo znanje i tehnologiju za proizvodnju baterija za električna vozila kompanija će usmjeriti u svoju tvornicu u Braunschweigu. Tamo će se godišnje, prema odluci uprave, proizvoditi oko 500.000 baterijskih setova za električna vozila na godinu.

To bi trebalo biti dovoljno da zadovolji potrebe Volkswagena koji velika sredstva ulaže u svoju modularnu platformu MEB na kojoj bi trebala izrasti brojna vozila pogonjena, opet modularnim, Modular E-drive sustavom.

Tagovi: Volkswagen, baterije za automobile, Herbert Diess
PROČITAJ I OVO
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
DIVIDENDA
Dioničari Cinkarne traže veću dividendu
CELJE - Udruženje malih dioničara Slovenije (MDS) poslalo je protuprijedlog u vezi s raspodjelom dobiti.
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUTNJA
United Group: U Sloveniji nije moguće provesti neovisni natječaj
LJUBLJANA - United Group opisala je obustavu prodaje TS Media, za koju su se natjecali, kao lošu vijest za sve strane ulagače i još goru za Sloveniju. Naša je ponuda bila vrlo dobra i očito je da u Sloveniji nije moguće provesti neovisan i pošten natječaj, rekla je izvršna direktorica grupe Victoriya Boklag.
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ODRŽIVOST
Nestlé predstavio planove za održivo poslovanje u Hrvatskoj
ZAGREB - Danas je održano virtualno druženje s novinarima „Nestlé - održivost na djelu!“, na kojem su predstavljene novosti i aktivnosti koje najveća prehrambena kompanija na svijetu poduzima kako bi doprinijela ostvarenju ciljeva strategije održivog razvoja do 2030. na lokalnoj razini.
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro
METRO
Vesić: Beograđani će odlučivati o tome kako će izgledati metro

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beogradjani glasanjem odlučiti kako će da izgleda metro, čiji je početak izgradnje planiran na novembar.

Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
MANDAT
Đurokoviću novi mandat na mjestu direktora Hrvatskih voda
ZAGREB - Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova, prihvatila pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu EU za 2021. te donijela više kadrovskih odluka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE