GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volk podnio ostavku na sve funkcije u Fortenovi, za člana UO predložen Vujnovac

Volk podnio ostavku na sve funkcije u Fortenovi, za člana UO predložen Vujnovac
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2022 / 17:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Fortenove su u četvrtak izvijestili da je dosadašnji član Upravnog odbora te grupe Sergei Volk podnio ostavku na sve funkcije u Fortenova grupi, čime su prestale sve njegove obveze u organima upravljanja u Fortenova grupi d.d. i kompanijama članicama Grupe, dok je za člana Upravnog odbora predložen Pavao Vujnovac.

Volk je, kako se navodi u priopćenju, ostavku podnio 7. lipnja.

Istodobno, društvo Open Pass Ltd je Skupštini imatelja depozitarnih potvrda predložilo da se za člana Upravnog odbora Fortenova grupe imenuje Pavao Vujnovac, dok je Damir Spudić predložen za direktora društava nizozemske strukture odnosno Fortenova Group HoldCo, MidCo i TopCo B.V.

O tim će prijedlozima imatelji depozitarnih potvrda odlučivati na sjednici Skupštine, navodi se u priopćenju.

"Zahvaljujemo se gospodinu Volku na osobnom angažmanu i doprinosu stabilizaciji poslovanja Agrokora tijekom izvanredne uprave, pogotovo u postizanju nagodbe vjerovnika, a potom i snažnom razvoju Fortenova grupe. Želimo mu puno poslovnih i privatnih uspjeha u budućnosti", izjavio je član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Volk je u Upravnom odboru Fortenova grupe bio od nastanka te Grupe u travnju 2019. godine, kada je u vlasničku strukturu ušao ruski Sberbank, nakon uspješne implementacije nagodbe vjerovnika u Agrokoru. Od tada je, naime, 42,51 posto Fortenova grupe u vlasništvu SBK ART LLC, čiji je krajnji većinski vlasnik Sberbank of Russia.

U međuvremenu, ruski Sberbank i europski investicijski fond sa sjedištem u Mađarskoj Indotek potpisali su početkom travnja ugovor s namjerom kupoprodaje najvećeg pojedinačnog udjela u Fortenova grupi. Za zaključenje transakcije, kako su tada naveli, potrebno je osigurati rješenja nadležnih regulatornih tijela na više tržišta.

Vujnovac je vlasnik i predsjednik uprave Prvog plinarskog društva (PPD) i Energia naturalis Grupe (Enna Grupa), a Spudić je član Uprave Enna Grupe.

Tagovi: Sergei Volk, Pavao Vujnovac, fortenova grupa, Enna grupa, Fabris Peruško
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE