GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vojni sindikat oštro kritizirao šefa Pletera

Vojni sindikat oštro kritizirao šefa Pletera
KRITIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2021 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama oglasio se priopćenjem u kojem se osvrću na informacije koje su proteklih dana izlazile u medijima o tvrtki Pleter.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Ovih dana svjedočimo velikoj aktivnosti raznih građana-volontera na području Republike Hrvatske pogođenim razornim potresom (području Banovine). U središtu pozornosti javnosti našlo se i trgovačko društvo Pleter-usluge d.o.o. (u daljnjem tekstu: Pleter), odnosno predsjednik uprave i zaposlenici toga društava.

Većina zaposlenika društva su ujedno i članovi Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama (u daljnjem tekstu: Sindikat). Ovim putem Sindikat se želi obratiti svim građanima, zaposlenicima i članovima Sindikata, iskazujući i dajući podršku svim vrijednim czaposlenicima društva, odnosno članovima Sindikata, s posebnim naglaskom na zaposlenike i članove sindikata, koji žive na područjima pogođenim potresom. Iako su izravno bili pogođeni ovom nepogodom, te samim time izravno bili pogođeni i svjedočili stradanju obitelji, kuća, stoke, gospodarskih objekata i dr.

Sindikat vjeruje da će zaposlenici društva odraditi zadane im poslove i više nego profesionalno, kao što su to činili i do sada, iako rade u ekstremnim radnim uvjetima. Većina zaposlenika i članova društva ima iskustvo ekstremnih uvjeta, jer su pružali usluge prehrane hrvatske vojske u domovinskom ratu 90-tih, ali i nakon njega.

U medijskom prostoru pojavila se informacija kako se Pleter pojavio tek dva tjedna od dana razornog potresa. Ovim putem moramo demantirati takvu informaciju u djelu koji se odnosi na zaposlenike društva. Naime, zaposlenici Pletera su od prvog dana razornog potresa na svojim radnim mjestima i pripremaju obroke za sve korisnike koji su se tih dana našli u prostoru vojarne u Petrinji.

Riječ je o određenom broja vojnih osoba kao i 400 do 500 civila kojima su pripremani i dijeljeni topli obroci. Apsurdna činjenica je da ti isti zaposlenici koji pripremaju obroke, na iste nemaju pravo jer je predsjednik uprave društva obećao pregovore o istome, a nikad ih nije započeo.

Sindikat smatra neprimjerenim da odmah nakon prozivki iz medija predsjednik uprave društva nije stao u obranu ponajprije vrijednih zaposlenika i na primjeren način iskomunicirao i izvjestio javnost što i rade i gdje mu se nalaze djelatnici.

Sindikat poziva predsjednika uprave društva na poštivanje svih prava zaposlenika proisteklih iz Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za zaposlene društva Pleter kao i usvajanje odluke društva o novčanom nagrađivanju i slobodnim danima zaposlenicima koji su sudjelovali u prehrani korisnika sa područja pogođenim katastrofalnim potresom u izvanrednim i ekstremnim radnim uvjetima vodeći se primjerom drugih poslodavaca i sličnih odluka.

Odluka Vlade Republike Hrvatske o pravu korištenja deset slobodnih dana za sve državne službenike i namještenike koji su pogođeni katastrofalnim potresom bez obzira na prava iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

Prethodno navedeno je prije svega radi iskustva u razgovorima i pregovorima ovoga Sindikata s predsjednikom uprave društva Marijanom Marekovićem. Naši pregovori uglavnom završavaju ili na sudu ili kao prijava Državnom odvjetništvu ili kao prijava Državnom inspektoratu ili kao prijava nadležnim ministarstvima.

Teško možemo podnijeti činjenicu da predsjednik uprave društva ni na koji način nije želio razgovarati o isplati regresa zaposlenicima za 2020. godini dok ovih dana saznajemo iz medija da se isti ti zaposlenici moraju dobro namučiti u pripremanju obroka i čišćenju kako bi za predsjednika uprave društva osigurali visoku bruto plaću.

Primjera radi navodimo kako su plaće kuhara u istom društvu nešto iznad 4.500.00 kuna ovisno o godinama radnog staža”, stoji u priopćenju koje potpisuje zamjenik predsjednika Sindikata Tomislav Petrović.

Fotografija: Luka Stanzl, Pixsell

Tagovi: Pleter, tvrtka Pleter, Marijan Mareković, Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama
PROČITAJ I OVO
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE