GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnici Valamara se odriču dividende, menadžmentu se smanjuje plaća za 30 posto

Vlasnici Valamara se odriču dividende, menadžmentu se smanjuje plaća za 30 posto
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2020 / 16:21
Autor: SEEbiz
POREČ - Kao odgovor na ogromne izazove koje pred turistički sektor postavlja izvanredno stanje izazvano koronavirusom, vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera donijela je odluku o programu pod nazivom "Pauzza - Restart".

Radi se o odluci kojom se, počevši od 1. travnja, stavljaju u mirovanje sve aktivnosti u toj hotelskoj kući.

Ovom odlukom, odnosno programom, Valamar je prvi u turističkoj branši, vjerojatno najosjetljivijoj i najpogođenijom u ovoj krizi, osmislio jedinstveni model preživljavanja. Jedan od ključnih ciljeva programa „Pauzza-Restart“ je da Valamar po završetku opasnosti i kriznog razdoblja uzrokovanog koronavirusom, financijski stabilan i kadrovski ekipiran bude spreman za "Restart". To konkretno znači da će najveći broj radnika Valamara, odnosno svi oni koji radi situacije ne mogu raditi svoj posao, od 1. travnja biti upućeni na "pauzu", te će im za to razdoblje Valamar osigurati naknadu plaće u iznosu od minimalno 60 posto njihove redovne plaće, ali ne manje od 4.250 kuna neto.

Program "Pauzza - Restart" donosi se na rok od minimalno 30 do maksimalno 90 dana. Odnosno, provodit će se u vremenu dok na snazi bude mjera Vlade RH o očuvanju radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom narušena gospodarska aktivnost.

Program će obuhvatiti i sve djelatnike Valamara, a slijedit će ga i Imperial Rab, što ukupno čini oko 2.800 zaposlenih, a znači da, usprkos izvanrednom stanju, neće biti otpuštanja. Za sve radnike koji su u radnom odnosu koristit će se mjere Vlade. Pritom Valamar jamči da najniža isplaćena plaća radnicima koji budu upućeni na pauzu neće biti manja od 4.250 kuna neto.

To znači da će minimalac od 3.250 kuna koji svojim mjerama osigurava država, Valamar svojim radnicima s najmanjim primanjima u vremenu trajanja ovog programa "pojačati" za 1.000 kuna, ili više, za radnike s većim primanjima. Sasvim precizno, kompanija će osigurati sredstva za isplatu razlike od iznosa koji osigurava država do iznosa koji predstavlja minimalno 60 posto redovne plaće pojedinog radnika, koji je na pauzi.

Tagovi: Valamar Riviera, Željko Kukurin, Pauzza-Restart, dividenda
PROČITAJ I OVO
Triglav u 2019. povećao neto dobit 11%
RAST
Triglav u 2019. povećao neto dobit 11%
LJUBLJANA - Zbog velike nestabilnosti okoliša, Grupa još uvijek nije u mogućnosti dati pouzdane procjene utjecaja trenutne situacije na svoje poslovanje.
Profit Tsingtao Breweryja u 2019. skočio 30%
SKOK
Profit Tsingtao Breweryja u 2019. skočio 30%
QINGDAO – Proizvođač Tsingtao piva je u 2019. godini imao rekordnu zaradu od 260 milijuna USD, izjavili su iz kompanije u nedjelju.
Dopušten rad vrtnim centrima i rasadnicima te prodavaonicama rezervnih dijelova za poljoprivrednu opremu
ODLUKE
Dopušten rad vrtnim centrima i rasadnicima te prodavaonicama rezervnih dijelova za poljoprivrednu opremu
ZAGREB - Odlukom Stožera civilne zaštite RH, dopušten je rad vrtnim centrima te prodavaonicama rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.
Ikea proizvodi zaštitnu opremu za zdravstvene radnike
POTEZI
Ikea proizvodi zaštitnu opremu za zdravstvene radnike

STOCKHOLM - Švedski proizvođač namještaja Ikea objavio je u utorak da je počeo proizvoditi zaštitnu opremu za bolnice kako bi ih opskrbio potrepštinama za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Hotel Esplanade zatvoren, pretrpjeli znatnu štetu
PROBLEMI
Hotel Esplanade zatvoren, pretrpjeli znatnu štetu
ZAGREB - Jedan od najstarijih zagrebačkih hotela Esplande je zatvoren jer je u prošlotjednom potresu pretrpio znatnu štetu, što mu je, uz postojeću tešku situaciju s koronavirusom koja 'nagriza' poslovanje od siječnja, zadalo veliki udarac, ističe za Hinu generalni direktor Ivica Max Krizmanić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE