GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnici Valamara se odriču dividende, menadžmentu se smanjuje plaća za 30 posto

Vlasnici Valamara se odriču dividende, menadžmentu se smanjuje plaća za 30 posto
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2020 / 16:21
Autor: SEEbiz
POREČ - Kao odgovor na ogromne izazove koje pred turistički sektor postavlja izvanredno stanje izazvano koronavirusom, vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera donijela je odluku o programu pod nazivom "Pauzza - Restart".

Radi se o odluci kojom se, počevši od 1. travnja, stavljaju u mirovanje sve aktivnosti u toj hotelskoj kući.

Ovom odlukom, odnosno programom, Valamar je prvi u turističkoj branši, vjerojatno najosjetljivijoj i najpogođenijom u ovoj krizi, osmislio jedinstveni model preživljavanja. Jedan od ključnih ciljeva programa „Pauzza-Restart“ je da Valamar po završetku opasnosti i kriznog razdoblja uzrokovanog koronavirusom, financijski stabilan i kadrovski ekipiran bude spreman za "Restart". To konkretno znači da će najveći broj radnika Valamara, odnosno svi oni koji radi situacije ne mogu raditi svoj posao, od 1. travnja biti upućeni na "pauzu", te će im za to razdoblje Valamar osigurati naknadu plaće u iznosu od minimalno 60 posto njihove redovne plaće, ali ne manje od 4.250 kuna neto.

Program "Pauzza - Restart" donosi se na rok od minimalno 30 do maksimalno 90 dana. Odnosno, provodit će se u vremenu dok na snazi bude mjera Vlade RH o očuvanju radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom narušena gospodarska aktivnost.

Program će obuhvatiti i sve djelatnike Valamara, a slijedit će ga i Imperial Rab, što ukupno čini oko 2.800 zaposlenih, a znači da, usprkos izvanrednom stanju, neće biti otpuštanja. Za sve radnike koji su u radnom odnosu koristit će se mjere Vlade. Pritom Valamar jamči da najniža isplaćena plaća radnicima koji budu upućeni na pauzu neće biti manja od 4.250 kuna neto.

To znači da će minimalac od 3.250 kuna koji svojim mjerama osigurava država, Valamar svojim radnicima s najmanjim primanjima u vremenu trajanja ovog programa "pojačati" za 1.000 kuna, ili više, za radnike s većim primanjima. Sasvim precizno, kompanija će osigurati sredstva za isplatu razlike od iznosa koji osigurava država do iznosa koji predstavlja minimalno 60 posto redovne plaće pojedinog radnika, koji je na pauzi.

Tagovi: Valamar Riviera, Željko Kukurin, Pauzza-Restart, dividenda
PROČITAJ I OVO
Lučić: Telekom Srbija će do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra
OČEKIVANJA
Lučić: Telekom Srbija će do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra
BEOGRAD - Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe", izjavio je da će ta kompanija do 2023. vredeti više od četiri milijarde evra.
Algebra dobila dozvolu za pokretanje Sveučilišta Algebra
ZELENO SVJETLO
Algebra dobila dozvolu za pokretanje Sveučilišta Algebra
ZAGREB - Najveća privatna obrazovna institucija u Hrvatskoj, Algebra, dobila je pozitivnu akreditacijsku preporuku savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje i suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za pokretanje Sveučilišta Algebra u Zagrebu, piše u subotu Jutarnji list.
Letovi između Luksmeburga i Tivta kreću 19. jula
LINIJE
Letovi između Luksmeburga i Tivta kreću 19. jula
TIVAT - Od 19. jula počinju letovi između Luksemburga i Tivta, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore (ACG).
HAC-u za sigurnost autocesta ovlašteni revizori dali peticu
SIGURNOST
HAC-u za sigurnost autocesta ovlašteni revizori dali peticu
ZAGREB - Autoceste kojima upravljaju Hrvatske autoceste dobile su peticu iz sigurnosti prometa, piše u subotu Večernji list, pozivajući se na podatke revizora cestovne sigurnosti.
Ina lani s najvećim prihodom, a HEP s najvećom dobiti
POSLOVANJE
Ina lani s najvećim prihodom, a HEP s najvećom dobiti
ZAGREB - Najveći prihod u 2019. godini među hrvatskim poduzetnicima, 21,6 milijardi kuna, ostvarila je Ina, a najveću dobit imao je HEP, 1,1 milijardu kuna, dok je Konzum plus imao najveći broj zaposlenika, njih 9.362.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE