GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnici Valamara se odriču dividende, menadžmentu se smanjuje plaća za 30 posto

Vlasnici Valamara se odriču dividende, menadžmentu se smanjuje plaća za 30 posto
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2020 / 16:21
Autor: SEEbiz
POREČ - Kao odgovor na ogromne izazove koje pred turistički sektor postavlja izvanredno stanje izazvano koronavirusom, vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera donijela je odluku o programu pod nazivom "Pauzza - Restart".

Radi se o odluci kojom se, počevši od 1. travnja, stavljaju u mirovanje sve aktivnosti u toj hotelskoj kući.

Ovom odlukom, odnosno programom, Valamar je prvi u turističkoj branši, vjerojatno najosjetljivijoj i najpogođenijom u ovoj krizi, osmislio jedinstveni model preživljavanja. Jedan od ključnih ciljeva programa „Pauzza-Restart“ je da Valamar po završetku opasnosti i kriznog razdoblja uzrokovanog koronavirusom, financijski stabilan i kadrovski ekipiran bude spreman za "Restart". To konkretno znači da će najveći broj radnika Valamara, odnosno svi oni koji radi situacije ne mogu raditi svoj posao, od 1. travnja biti upućeni na "pauzu", te će im za to razdoblje Valamar osigurati naknadu plaće u iznosu od minimalno 60 posto njihove redovne plaće, ali ne manje od 4.250 kuna neto.

Program "Pauzza - Restart" donosi se na rok od minimalno 30 do maksimalno 90 dana. Odnosno, provodit će se u vremenu dok na snazi bude mjera Vlade RH o očuvanju radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom narušena gospodarska aktivnost.

Program će obuhvatiti i sve djelatnike Valamara, a slijedit će ga i Imperial Rab, što ukupno čini oko 2.800 zaposlenih, a znači da, usprkos izvanrednom stanju, neće biti otpuštanja. Za sve radnike koji su u radnom odnosu koristit će se mjere Vlade. Pritom Valamar jamči da najniža isplaćena plaća radnicima koji budu upućeni na pauzu neće biti manja od 4.250 kuna neto.

To znači da će minimalac od 3.250 kuna koji svojim mjerama osigurava država, Valamar svojim radnicima s najmanjim primanjima u vremenu trajanja ovog programa "pojačati" za 1.000 kuna, ili više, za radnike s većim primanjima. Sasvim precizno, kompanija će osigurati sredstva za isplatu razlike od iznosa koji osigurava država do iznosa koji predstavlja minimalno 60 posto redovne plaće pojedinog radnika, koji je na pauzi.

Tagovi: Valamar Riviera, Željko Kukurin, Pauzza-Restart, dividenda
PROČITAJ I OVO
Škorić: Štete na državnim cestama i mostovima 75 milijuna kuna; najveći problem su klizišta
POSLJEDICE POTRESA
Škorić: Štete na državnim cestama i mostovima 75 milijuna kuna; najveći problem su klizišta
ZAGREB - Najveća oštećenja nastala su na državnim cestama DC37 Sisak – Petrinja - Glina, potom na DC36 Karlovac – Pokupsko – Sisak - Popovača, na DC30 Velika Gorica – Petrinja - Hrvatska Kostajnica i na DC6 Karlovac – Vojnić – Glina – Dvor, kaže Škorić.
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
PREMIJER
Plenković tvrdi: BAT ostaje u Hrvatskoj
ZAGREB - "Mi smo u stalnom dijalogu s BAT-om i mislim da smo u razgovorima koje smo vodili pronašli rješenje koje će omogućiti da ova kompanija zadrži tvornicu i proizvodnju u Kanfanaru", rekao je Plenković.
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
POTRAŽNJA
Šef easyJeta: Potražnja za putovanjima u Britaniji raste, cijepljenje je ključ
LONDON - Britanski niskobudžetni avioprijevoznik EasyJet objavio je da su rezervacije za ljetnu sezonu više nego utrostručene u odnosu na prošlu godinu, ocrtavajući suspregnutu potražnju koja bi mogla pomoći u oporavku sektora od pandemije koronavirusa.
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
DOZVOLA
Boeing 737 MAX dobit će dozvolu za let u EU sljedećeg tjedna
SEATTLE - Boeingov zrakoplov 737 MAX dobit će u sljedećem tjednu dozvolu za let u Europi, najavio je u utorak čelnik europskog regulatora, signaliziravši kraj sigurnosnih provjera nakon dvije teške nesreće.
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
TVRDNJE
Rusija tvrdi da je njezino cjepivo EpiVacCorona učinkovito 100 posto
MOSKVA - Drugo rusko cjepivo protiv covida-19 učinkovito je sto posto, objavio je regulator za zdravstvo Rospotrebnadzor na temelju rezultata kliničkih ispitivanja, javlja u utorak ruska novinska agencija TASS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE