GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnici LRH preuzeli Hotel Lovran

Vlasnici LRH preuzeli Hotel Lovran
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2020 / 14:16
Autor: SEEbiz / Novi list
LOVRAN – Hotel Lovran u Lovranu posljednja je akvizicija novih vlasnika Liburnia Riviera hotela (LRH) koje je lani preko tvrtke Gitone Adriatic kupila njemačka obitelj graditelja megajahti Lürssen. Gitone Adriatic preuzeo je tvrtku Pol-Mot od dotadašnjih poljskih vlasnika.

Hotel je, naime, dugo godina bio u sastavu poljske grupacije Pol-Mot Holding, jednog od vodećih proizvođača poljoprivredne opreme, a čiji su predstavnici ovog ljeta iskazali zanimanje za pokretanje pogona za proizvodnju električnih vozila u Hrvatskoj, dok su se iz turističkog dijela, barem što se Lovrana tiče, povukli.

U međuvremenu je kao osnivač lovranskog Pol-Mota u sudskom registru brisan Gitone Adriatic te kao osnivač naveden Gitone Beteiligungsverwaltungs, a osoba ovlaštena za zastupanje je Johannes Böck, član Uprave LRH-a te direktor Gitone Adriatica i Gitone Kvarnera. Gitone Kvarner je društvo posebne namjene koje je osnovao Gitone Beteiligungsverwaltungs GmbH iz Austrije pod kontrolom privatne zaklade Holster sa sjedištem u Beču, piše Novi list.

Govoreći o tome što će biti s lovranskim hotelom, lovranski gradonačelnik Bojan Simonič kazao nam je kako je, otkako su ga preuzeli poljski vlasnici prije nekih 18 godina stalno radio, osim kraćeg razdoblja kada je renoviran. Po posljednjim podacima u hotelu je bilo prijavljeno 14 djelatnika.

– Hotel Lovran čini zajedničku cjelinu s hotelom Excelsior jer imaju i zajedničku terasu, bazen i drugo tako da nije bilo u startu, prije 18 godina, niti logično prodavati ga odvojeno. I vlasnici Liburnije su, vjerujem, išli logikom da im je to organski dio kompleksa Excelsior, kazao je lovranski načelnik dodajući kako je konačno počela konstruktivna i redovita komunikacija s predstavnicima vlasnika LRH-a te kako ga veseli što kažu da su radnička prava posljednje što će se dirati.

Inače, u lovranskim se krugovima može čuti kako su vlasnici LRH-a zainteresirani i za kupnju još nekih vila, a Lovran bi konačno mogao dočekati i sanaciju derutne vile Danice.

I doista, u LRH-u su s početkom jeseni zapuhali novi vjetrovi. Kako je poznato, nakon što je lani Darko Ostoja sadašnjim vlasnicima prodao većinski paket dionica Liburnije, odnosi su se još pogoršali i s lokalnom samoupravom i sa sindikatima. Jesen je, međutim, donijela promjene, od kojih je najveća odlazak predsjednika Uprave Heima Wealdemara Hirna, na čije čelo dolazi dugogodišnji menadžer u Falkensteineru Agron Beriša, dok je uz Johannesa Böcka u tvrtki Gitone Kvarner direktorica postala Barbara Mesić, javnosti poznata kao savjetnica u Ministarstvu turizma. Isto tako, intenzivirali su se i razgovori predstavnika vlasnika LRH-a te suradnja sa sindikatima, a očito je otvorena i redovna komunikacija prema lokalnim samoupravama.

Da podsjetimo, vlasnici LRH-a iskazali su interes da kupe zgradu stare tvornice ribe u Iki te je tako opatijsko Gradsko vijeće početkom listopada dalo zeleno svjetlo za raspisivanje četvrtog natječaja za prodaju ove nekretnine. Isto tako, lani je tvrtka Holster privatstiftung, iza koje stoje vlasnici LRH-a, ponovno pod kapu Liburnije stavila hotel Belveder s depandansom te Casino Rosaliju koji su prodavani u okviru stečajnog postupka i to za 82 milijuna kuna, a oko čega se još vodi sudski spor s obzirom na to da opatijski poduzetnik Edin Delibegović osporava prodaju.

Zanimljivo će biti vidjeti i što će biti s Magnumovim hotelima u Opatiji i Malom Lošinju. Riječ je o hotelima Bristol, Opatija i Astoria te hotelu Apoksiomen u Malom Lošinju.

Tagovi: Hotel Lovran, Libutnia Riviera Hoteli, Johannes Böck, Bojan Simonič, Opatija, Edin Delibegović, Agron Beriša, Pol-Mot, Gitone Adriatic, Barbara Mesić, Darko Ostoja
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE