GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vladan Vučelić novi izvršni direktor Luke Bar

Vladan Vučelić novi izvršni direktor Luke Bar
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2018 / 10:02
Autor: SEEbiz
BAR - Odbor direktora Luke Bar imenovao je Vladana Vučelića za novog izvršnog direktora tog državnog preduzeća, saznaje portal Bankar.me.

Pored Vučelića, na konkurs za mjesto prvog čovjeka barske kompanije prijavili su se Zarija Franović, koji je smijenjen sa te pozicije nakon 15 mjeseci Dragan Nikezić, koji je postavljen za vršioca dužnosti nakon smjene Franovića i Željko Ivanović.

Odbor direktora barske kompanije sredinom oktobra je smijenio Franovića sa mjesta izvršnog direktora Luke Bar. Za vršioca dužnosti tad je postavljen Nikezić, direktor lučke ćerke firme Hotel Sidro.

Franović je na funkciji izvršnog direktora barske kompanije bio od 1. avgusta prošle godine, ali taj mandat obilježile su razmirice sa Odborom direktora, o čemu svjedoči i izvještaštaj o radu Borda za 2017. godinu.

On je u izjavi za Bankar.me ranije kazao da onome ko dođe na mjesto direktora Luke Bar želi puno sreće.

"Ispada da sam ja bio najgori za tu poziciju. Samo ja iza sebe imam rezultate", kratko je prokomentarisao Franović.

Akcionari Luke Bar izabrali su prije deset dana na vanrednoj sjednici skupštine novi odbor direktora barskog preduzeća, treći u posljednjih mjesec i po.

Za predstavnike državnog kapitala u njemu, na prijedlog Vlade izabrani su Nedžib Ibrišimović, Vladan Radonjić, Biljana Jakić i Vojin Zugić, dok će manjinske akcionare i dalje zastupati Aleksandar Jovović. Na konstitutivnoj sjednici odbora direktora biće izabran njegov predsjednik.

U prethodnom odboru direktora Luke Bar, koji je izabran na vanrednoj sjednici skupštine akcionara krajem oktobra, interese države kao većinskog vlasnika zastupali su Rasim Honsić, Vladan Radonjić, Deda Đelović i Vojin Žugić, dok je manjinske akcionare i tada zastupao Aleksandar Jovović.

Na konstitutivnoj sjednici ovog odbora početkom novembra, za predsjednika borda kompanija jednoglasno je izabran Žugić, a za njegovog zamjenika Deda Đelović.

Tagovi: Vladan Vučelić, Luka Bar, Rasim Honsić, Vladan Radonjić, Deda Đelović, Vojin Žugić
PROČITAJ I OVO
Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu
UZLET
Plantaže sedam puta povećale prodaju na hrvatskom tržištu
PODGORICA - Plantaže od 2016. izvoze vina na tržište Hrvatske pod privatnom markom "platinum" (private label), saopšteno je Pobjedi iz kompanije Plantaže.
Mihajlović: Još nismo dodelili pomoć Air Serbiji, ali hoćemo
POMOĆ
Mihajlović: Još nismo dodelili pomoć Air Serbiji, ali hoćemo
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da još nikakva pomoć nije dodeljena Air Serbiji, ali da nema sumnje da će država pomoći.
Konzum i dalje najjači trgovac, a Schwarz grupa nastavlja rasti
TRGOVINA
Konzum i dalje najjači trgovac, a Schwarz grupa nastavlja rasti

ZAGREB - Konzum plus je i prošle godine bio najjači trgovac na malo mješovitom robom na hrvatskom tržištu, no njegov je udio blago pao zbog rasta glavnih konkurenata, dviju članica Schwarz grupe - Lidla i Kauflanda, pokazuju rezultati istraživanja tržišta distributivne trgovine na malo koje je u četvrtak objavio AZTN.

Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda
OČEKIVANJA
Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda
POREČ – Na Glavnoj skupštini Valamar Riviere predočeni su rezultati poslovanja 2019. godine, u kojoj je Valamar ostvario dvoznamenkasti rast prihoda na 2,22 milijarde kuna te rast operativne dobiti od 11%.
Kedzia: Studenac identificirao daljnje akvizicije
AKVIZICIJE
Kedzia: Studenac identificirao daljnje akvizicije

ZAGREB - Enterprise Investors kontinuirano promatra nove prilike za ulaganja u Jadranskoj regiji, pa tako i Hrvatskoj, dok je trgovački lanac Studenac identificirao daljnje potencijalne akvizicije, koje bi trebao realizirati do iduće godine, izjavio je u četvrtak partner u tom fondu Michal Kedzia.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE