GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada Jamnici plus dala koncesiju za crpljenje vode

Vlada Jamnici plus dala koncesiju za crpljenje vode
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2019 / 16:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala suglasnost na prijenos ugovora o koncesiji za crpljenje vode s Jamnice na Jamnicu plus, a pokrenula je i jamstveni program "Plus" te predložila izmjene zakona o poštanskim uslugama kojima želi smanjiti razlike u cijenama prekogranične dostave paketa.

Jamnica plus od Ministarstva zaštite okoliša i energetike zatražila je prijenos ugovora o koncesiji za crpljenje termalne vode za tehnološke potrebe i za prodaju na tržištu. S obzirom da se sva imovina Jamnice prenosi kao gospodarska cjelina na Jamnicu plus, prijenosom ugovora koncesije ugovorene količine zahvaćene vode ostaju iste kao i rok na koji se prvotno dala koncesija.

Po donošenju odluke Ministarstvo zaštite okoliša i energetike će sklopiti dodatak postojećem ugovoru koncesiji, a sve isto odnosi se i na prijenos koncesije za crpljenje mineralnih voda.

Na sjednici Vlade u četvrtak donesena je i odluka o usvajanju jamstvenog programa "Plus" s ciljem da se državnim jamstvima pokriva dio glavnice kredita ili leasinga subjektima malog gospodarstva.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić naveo je da će jamstvenim programom "Plus" Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije izdavati jamstva za pokriće dijela glavnice kredita ili leasinga subjektima malog gospodarstva.

Riječ je, naveo je, o instrumentu osiguranja koji bi se u cijelosti financirao iz nacionalnih sredstava te koji je kao takav već dugi niz godina prepoznat kod financijskih institucija.

Predviđeno je odobravanje pojedinačnih jamstava do najvišeg iznosa od 2 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti za mjeru A investicije, do milijun eura za mjeru B obrtna sredstva i do 50.000 eura odnosno do dva milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti, ovisno u statusu subjekta malog gospodarstva, za mjeru C kupnja poslovnih udjela.

Pritom mjere definirane tim programom, a namijenjene za investicijske kredite i leasing, te kredite za obrtna sredstva, ograničavaju najvišu stopu jamstva na 50 posto glavnice kredita, izuzev mjere C kupnja poslovnih udjela kod kojih najviša stopa jamstva iznosi 80 posto za mikro subjekte malog gospodarstva, odnosno 60 posto glavnice kredita za male i srednje subjekte malog gospodarstva . Najkraće trajanje jamstva iznosi jednu godinu dok najdulje nije ograničeno.

Vlada je u četvrtak utvrdila i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poštanskim uslugama kojim će se uz ostalo omogućiti poticanje tržišnog natjecanja te povećati transparentnost cijena, a u cilju smanjenja neopravdanih razlika u cijenama prekogranične dostave paketa koje plaćaju građani te mala i srednja poduzeća.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da će se zakonskim izmjenama potaknuti tržišno natjecanje te povećati transparentnost cijena, u cilju smanjenja neopravdanih razlika u cijenama prekogranične dostave paketa koje plaćaju građani, mala i srednja poduzeća, osobito u udaljenim i rijetko naseljenim područjima. To bi, kaže Butković, trebalo donijeti i smanjenje cijena te omogućiti jednostavniju i pouzdaniju prekograničnu dostavu, kupnju i prodaju robe i internetskih usluga na području cijele Europske unije, a time i bolju zaštitu potrošača.

Tagovi: Jamnica plus, Jamnica, Vlada RH
PROČITAJ I OVO
Zračna luka Split: Ovog vikenda 32.000 putnika
DOBRE BROJKE
Zračna luka Split: Ovog vikenda 32.000 putnika
SPLIT - Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan gostovao je u Dnevniku N1.
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
OGORČENJE
Radnici Brodotrogira na rubu, plaće ne stižu već mjesecima
TROGIR - Gubeći strpljenje, sadašnji i bivši radnici trogirskog škvera mjesecima se pitaju kada će im tvrtka u vlasništvu obitelji Danka Končara isplatiti izostale plaće i otpremnine. Čini im se kao da su ih svi već zaboravili, pa kod nesretnih metalaca ne manjka gorčine i razočaranja.
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
DOBRE BROJKE
Vrlo dobri polugodišnji rezultati Končar D&ST-a
ZAGREB - Končar D&ST, najveća tvrtka Končar Grupe, objavila je rezultate za prvo polugodište koji pokazuju vrlo solidnu prvu polovicu 2021. godine.
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
ROBOTIZACIJA
Pošta Srbije razmatra robotizaciju tehnoloških procesa
BEOGRAD - Pošta Srbije objavila je da razmatra robotizaciju tehnoloških procesa kao podršku efikasnijem radu zaposlenih, objavljeno je danas na završetku radne posete delegacija Pošte Srbije, predvodjene v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, Pošti Slovenije.
Kroz novu berlinsku zračnu luku po prvi put prošlo 50.000 putnika
PROMET
Kroz novu berlinsku zračnu luku po prvi put prošlo 50.000 putnika
BERLIN - Po prvi puta je više od 50 tisuća putnika prošlo kroz novi berlinski aerodrom BER u jednom danu, prenosi u subotu agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE