GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada Federacije BiH odbila ponudu Abraham Groupa za Aluminij

Vlada Federacije BiH odbila ponudu Abraham Groupa za Aluminij
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2020 / 17:34
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru odbila je i konačnu ponudu izraelsko-kineskog partnera za iznajmljivanje fabrike ugašenog Aluminija.

Iz Vlade su saopoćili kako su na današnjoj sjednici se upoznali s informacijom Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o statusu privrednog društva Aluminij d.d. Mostar te ovlastili premijer Federacije BiH da uputi odgovor M.T. Abraham Group S.A. u partnerstvu sa China Machinery Engineering Corporation&China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering &Construction Co., Ltd na njihov dostavljeni konačni memorandum za uzimanje u zakup Aluminija d.d. Mostar.

Sve interesne strane i sudionici u procesu odlučivanja i upravljanja, a posebno predstavnici uime državnog kapitala u privrednom društvu Aluminij d.d. Mostar, obavezani su da osiguraju maksimalnu zaštitu radnika i imovine privrednog društva, i ubrzaju procese iznalaženja rješenja za pokretanje proizvodnje u privrednom društvu Aluminij d.d. Mostar.

Kako je navedeno u informaciji, Vlada niti može davati u najam, niti naplaćivati zakupninu dioničkog društva, niti preuzimati bilo kakve dugove i njihovu otplatu.

Nadalje, u skladu sa predloženim iznosom zakupnine po Ugovoru u zakupu, za otplatu dugova bilo bi potrebno 450 – 1.000 godina.

Vlada Federacije BiH ne može dati Aluminij Industries d.o.o. "ekskluzivno pravo kupiti čitavu tvornicu, njezinu mehanizaciju, ime brenda, zemlju i svako drugo intelektualno vlasništvo tokom prvih 55 godina od razdoblja zakupa na 30 godina".

Također, navedeno je da Vlada Federacije BiH, niti ima nadležnosti, niti može ugovarati bilo kakve uslove za plaćanje najma, te da nema nadležnost, niti može ispuniti niti uslove predložene ugovorom, a u skladu s propisima koji regulišu državnu pomoć, poresku politiku, izdavanje dozvola i licenci itd., rečeno je u informaciji Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Tagovi: Vlada Federacije BiH, Abraham Group, China Machinery Engineering Corporation, Aluminij
PROČITAJ I OVO
Butković: Ne očekujem veliko kašnjenje u izgradnji Pelješkog mosta
PORUKE
Butković: Ne očekujem veliko kašnjenje u izgradnji Pelješkog mosta
KOMARNA - Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, rekao je u ponedjeljak u Komarni kako ne očekuje veliko kašnjenje dovršetka Pelješkog mosta zbog koronavirusa, te da će najkasnije do kraja sljedeće godine biti gotovi s mostom i pristupnim cestama.
Lufthansa i njemačka vlada postigli dogovor o pomoći
DOGOVOR
Lufthansa i njemačka vlada postigli dogovor o pomoći
BERLIN - Njemačka vlada i vodeći avioprijevoznik Lufthansa postigli su dugo očekivani dogovor o pomoći u vrijeme koronakrize, kazali su u ponedjeljak izvori u vladi.
Broj fiskaliziranih računa porastao 5 posto, a vrijednost 1 posto
RAČUNI
Broj fiskaliziranih računa porastao 5 posto, a vrijednost 1 posto
ZAGREB - Prošlog je tjedna u Hrvatskoj broj fiskaliziranih računa povećan za pet posto u odnosu na tjedan ranije, a njihov iznos za jedan posto u odnosu na tjedan ranije ove godine, dok se na godišnjoj razini i dalje bilježi njihov dvoznamenkasti pad, pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave.
Radnici Gorenja u Zaječaru ostali na ulici bez primanja
KATASTROFA
Radnici Gorenja u Zaječaru ostali na ulici bez primanja
ZAJEČAR - Radnici fabrike "Gorenje Home" iz Zaječara krajem meseca prestaju da rade, nakon što je kompanija donela odluku o zatvaranju pogona u ovom gradu.
Jadranski luksuzni hoteli otvaraju hotele u Dubrovniku
HOTELIJERI
Jadranski luksuzni hoteli otvaraju hotele u Dubrovniku
DUBROVNIK - Iz grupacije Jadranskih luksuznih hotela su izvijestili  kako počinju s otvaranjem hotela u Dubrovniku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE