GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vjesnik d.d. ide u likvidaciju

Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
LIKVIDACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 08:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavna skupština Vjesnika d.d., tiskare u većinskom državnom vlasništvu, u utorak je donijela odluku o prestanku tog društva nad kojim se pokreće postupak redovne likvidacije, te da se cjelokupni gubitak prošle godine od 7,76 milijuna kuna ‘’prenese u sljedeće razdoblje’’.

Skupština je donijela odluku da se za likvidatora Vjesnika d.d. imenuje odvjetnik Tomislav Orehovec i da se u sudski registar upisuje tvrtka Vjesnik dioničko društvo tiskarsko izdavačke djelatnosti u likvidaciji, skraćenog naziva Vjesnik d.d. - u likvidaciji.

Odluka o likvidaciji uslijedila je nakon više puta isticanih najava kako bi se u neboder Vjesnika i aneks mogle preseliti neke vladine službe i druge institucije.

U sklopu toga, Ministarstvo prostornoga prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine krajem prošle godine pokrenulo je obnovu dijela kompleksa Vjesnika s namjerom osnivanja Ureda za obnovu s desecima činovnika, a istovremeno suvlasnici tog kompleksa oglasili su prodaju uredskih prostora.

Za uređenje Ureda za obnovu bilo je planirano 8,5 milijuna kuna bez PDV-a, useljenje je bilo planirano početkom travnja, no ništa od toga se nije ostvarilo. Istovremeno, Allegheny financial, kao jedan od suvlasnika kompleksa Vjesnik, oglašavao je prodaju uredskih prostora u tri objekta u sklopu kompleksa. ‘Osim te nekretninske tvrtke i tiskare Vjesnik d.d., većinski suvlasnici kompleksa u sklopu Vjesnikova nebodera su i Konzum plus (sljednik Tiska u sklopu nekadašnjeg Agrokora), Republika Hrvatska te VLM Cvjetno nekretnine - tvrtka kojoj osnivač Večernji list.

Izuzevši još nekoliko manjih suvlasnika, od kojih su neki i u stečaju, upravo su većinski vlasnici Vjesnikova kompleksa oni koji su posljednjih trideset godina preuzimali dijelove vlasništva u neboderu i okolnim zgradama, da bi zatim napustili taj prostor. Prvo je kompleks u sjeni Vjesnikova nebodera napustio EPH (sada Hanza Media) 2003., potom Tisak, a odlaskom Večernjeg lista u Buzin prije desetak godina i gašenjem Vjesnika 2012. iz tog "hrama" novinarstva otišla je i posljednja ozbiljna novinska redakcija. Ostala je samo tiskara Vjesnik d.d. kao jedini veći korisnik prostora unutar Vjesnikova kompleksa – nebodera, press-centra, tiskare i pratećih objekata na više od 30.000 četvornih metara koji su svojevremeno su bili procijenjeni na više od 80 milijuna eura.

Tagovi: Vjesnik d.d., Vjesnik, Tomislav Orehovec
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE