GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vivre: Kupci treće životne dobi za čak 195 % više kupovali namještaj i predmete za uređenje doma

Vivre:  Kupci treće životne dobi za čak 195 % više kupovali namještaj i predmete za uređenje doma
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2021 / 14:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U periodu trajanja globalne pandemije, od ožujka 2020. do ožujka ove godine, Vivre je zabilježio značajne promjene u ponašanju svojih kupaca na svih devet tržišta srednje i istočne Europe na kojima je prisutan u odnosu na prethodno, pretpandemijsko razdoblje (ožujak 2019 - ožujak 2020. godine).

Vodeći online trgovac namještajem i predmetima za uređenje doma zabilježio je tako porast prometa od oko 25 %, a u proteklom periodu obilježenom pandemijom zabilježen je ubrzan prijelaz s gotovinskih na sigurnija, uglavnom, elektronička plaćanja. Tako se u posljednjih godinu dana kumulativni postotak kartičnih plaćanja u 9 zemalja u kojima je Vivre prisutan povećao za preko 144 %.

Svim tržištima je zajedničko da su najveći broj transakcija, od ukupnog broja narudžbi registriranih u analiziranom razdoblju, ostvarili kupci u dobi od 25 do 54 godine, s udjelom od 69,10 %. Najznačajnija promjena odnosi se na sve veći interes za internetsku kupnju među osobama starijima od 55 godina, od čega je najizraženiji rast transakcija od čak 195 % zabilježen u dobnoj kategoriji onih starijih od 65 godina.

U Hrvatskoj se u periodu između ožujka 2020. i ožujka 2021. čak 63 % svih transakcija odnosilo na narudžbe plaćene bankovnim transferima i karticama, od čega su gotovo 50 % bila kartična plaćanja, čime je zabilježen rast od 12 % u odnosu na prethodnu godinu. Hrvatski kupci su pritom najviše kupovali komade za uređenje i opremanje doma iz kategorija ukrasa, kuhinjskih predmeta i posuđa te kupaonskog namještaja i dodataka.
Pandemijski period utjecao je na veće korištenje mobilnih uređaja pa je najveći porast zabilježen kod kupnji putem mobitela, s oko 35 %, dok su Vivreovi kupci, s rastom od oko 3%, nešto više kupovali i putem računala.

Tagovi: Vivre, online trgovina
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE