GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Više zainteresiranih investitora za preuzimanje Hotela Plat

Više zainteresiranih investitora za preuzimanje Hotela Plat
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 22:02
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
DUBROVNIK - Više investitora iskazalo je interes za preuzimanje tvrtke KHA četiri koja u svom portfelju ima 92 posto dionica Hotela Plat.

U tvrtki Prosperus Invest nisu htjeli potvrditi niti jedno ime kojim se špekulira u poslovnim krugovima, ali su rekli da su aktivnosti u tom smislu poodmakle te da je više zainteresiranih investitora.

Uglavnom, od dubrovačkih turističkih radnika Jutarnji list doznaje da su zainteresirani Jaroslav Třešňák, generalni direktor JTH Holding, poznat kao glavni investitor u Hilton Costabella Beach Resort&Spa Resort u Rijeci, zatim J&T banka koja je u vlasništvu češke J&T Finance Group te domaća dubrovačka tvrtka Platanus. Nije poznato je li se u proces uključila Lukšić Grupa i Valamar Riviera, koje imaju značajne hotelske kapacitete na dubrovačkom području, no za Hotele Plat, navodno, veliki su interes iskazali Rixos Hoteli za koje se u dubrovačkim krugovima drži da su možda najveći favoriti. Rixos Hotels turska je tvrtka koja ima hotel Rixos Premium Dubrovnik u Hrvatskoj u koji je nedavno uloženo oko 150 milijuna kuna te hotele u Turskoj, Švicarskoj, Rusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu i Kazahstanu.

- Prosperus Invest može potvrditi da je završila inicijalna faza prikupljanja interesa koja je počela tijekom ljeta i trenutačno više zainteresiranih strateških investitora provodi dubinsko snimanje društva KHA četiri. Tijekom prosinca se očekuju konkretnije ponude od potencijalnih strateških ulagača - ističe Tomislav Tičić, član Uprave Prosperus Invest i predsjednik Uprave KHA četiri.

Tvrtka KHA četiri je sa 92 posto dionica većinski vlasnik Hotela Plat, a Fond za gospodarsku suradnju Prosperus FGS II većinski je vlasnik društva KHA četiri.

KHA četiri, podsjetimo, stekao je dionice Hotela Plat podmirivši dugove tog dioničkog društva u predstečajnoj nagodbi. Izvorno su partneri u KHA četiri bili Agrokor, fond Nexus FGS II i Karisma Resorts International. Nexus FGS II je preimenovan u Prosperus FGS II nakon što je Prosperus invest, 2018. godine, preuzeo upravljanje fondom.

- Nakon što je projekt zbog događanja unutar Agrokora nakratko zastao, Prosperus je pokrenuo strukturirani proces pronalaska strateškog partnera kako bi se nastavio projekt. Nadamo se uspješnom ishodu za naše ulagatelje i sve sudionike u projektu, a osobito za lokalnu zajednicu, jer na lokaciji na kojoj posluju Hoteli Plat postoji mogućnost gradnje luksuznog resorta od 500-tinjak soba uz ukupnu investiciju od oko 100 milijuna eura, što bi u ovom trenutku bio najveći turistički projekt na Jadranu - ističe Tičić.

Podsjetimo, krajem veljače 2017. hotelski kompleks Plat Vlada RH proglasila je strateškim. Investicija u njegovu obnovu trebala je iznositi gotovo 430 milijuna kuna, a s preuzimanjem 618 milijuna kuna, kako bi taj kompleks koji sadrži dva hotela, depandanse, šest vila i dva paviljona postao hotelski resort kategoriziran sa četiri i pet zvjezdica. Tadašnji investitor planirao je dovršetak kompleksa do sredine 2019.

Tagovi: Hoteli Plat, KHA četiri, Platanus, Valamar Riviera, Rixos Group, Prosperus Invest, Agrokor, Dubrovnik, Jaroslav Třešňák, JTH Holding, Hilton Costabella Beach Resort&Spa Resort, J&T banka, J&T Finance Group
PROČITAJ I OVO
Easyjet očekuje snažan oporavak ovoga ljeta
OPORAVAK
Easyjet očekuje snažan oporavak ovoga ljeta
LONDON - Britanski diskontni avioprijevoznik easyJet objavio je u četvrtak da očekuje snažnu potražnju ovoga ljeta i približavanje kapacitta pretpandemijskim razinama, nakon slabije popunjenosti zrakoplova na kraju 2021. godine zbog širenja omikrona.
Air Serbia pomlađuje kompletnu flotu za letove u regiji
FLOTA
Air Serbia pomlađuje kompletnu flotu za letove u regiji
BEOGRAD - Novi turbo-elisni avion tipa ATR 72-600, oznake YU-ALY, trebalo bi danas da stigne iz Toulousea u Beograd, a ovim avionom koji će Air Serbia koristiti na regionalnim letovima, bit će doprinijeto obnavljanju flote, priopćila je ova kompanija.
UHPA: Putničke agencije čekaju odluku o najavljenom produljenju mjere za radna mjesta
MJERE
UHPA: Putničke agencije čekaju odluku o najavljenom produljenju mjere za radna mjesta
ZAGREB - Putničke agencije u Hrvatskoj još čekaju odluku nadležnih o produljenju mjere za očuvanje radnih mjesta za prve mjesece 2022., što im je naznačeno kao mogućnost krajem 2021. jer im je zbog pandemije djelatnost i dalje ugrožena, a promet im je lani još bio oko 65 posto niži nego 2019., ističe predsjednik UHPA-e Tomislav Fain.
Poništen natječaj za gradnju 60 drvenih montažnih zamjenskih kuća
BLAMAŽA
Poništen natječaj za gradnju 60 drvenih montažnih zamjenskih kuća
ZAGREB - Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje poništio je jučer javnu nabavu za gradnju tipskih kuća drvenom montažnom gradnjom (križno lamelirani nosači) za 60 kuća na području za koje je RH proglasila katastrofu.
J&J očekuje do 3,5 mlrd dolara prihoda od prodaje cjepiva u 2022.
OČEKIVANJA
J&J očekuje do 3,5 mlrd dolara prihoda od prodaje cjepiva u 2022.
NEW YORK - Američka kompanija Johnson & Johnson u utorak je priopćila da u ovoj godini očekuje 3,5 milijardi dolara prihoda od cjepiva protiv covida-19 zahvaljujući ublaženim problemima u nabavnom lancu i većoj potražnji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE