GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Više zainteresiranih investitora za preuzimanje Hotela Plat

Više zainteresiranih investitora za preuzimanje Hotela Plat
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 22:02
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
DUBROVNIK - Više investitora iskazalo je interes za preuzimanje tvrtke KHA četiri koja u svom portfelju ima 92 posto dionica Hotela Plat.

U tvrtki Prosperus Invest nisu htjeli potvrditi niti jedno ime kojim se špekulira u poslovnim krugovima, ali su rekli da su aktivnosti u tom smislu poodmakle te da je više zainteresiranih investitora.

Uglavnom, od dubrovačkih turističkih radnika Jutarnji list doznaje da su zainteresirani Jaroslav Třešňák, generalni direktor JTH Holding, poznat kao glavni investitor u Hilton Costabella Beach Resort&Spa Resort u Rijeci, zatim J&T banka koja je u vlasništvu češke J&T Finance Group te domaća dubrovačka tvrtka Platanus. Nije poznato je li se u proces uključila Lukšić Grupa i Valamar Riviera, koje imaju značajne hotelske kapacitete na dubrovačkom području, no za Hotele Plat, navodno, veliki su interes iskazali Rixos Hoteli za koje se u dubrovačkim krugovima drži da su možda najveći favoriti. Rixos Hotels turska je tvrtka koja ima hotel Rixos Premium Dubrovnik u Hrvatskoj u koji je nedavno uloženo oko 150 milijuna kuna te hotele u Turskoj, Švicarskoj, Rusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu i Kazahstanu.

- Prosperus Invest može potvrditi da je završila inicijalna faza prikupljanja interesa koja je počela tijekom ljeta i trenutačno više zainteresiranih strateških investitora provodi dubinsko snimanje društva KHA četiri. Tijekom prosinca se očekuju konkretnije ponude od potencijalnih strateških ulagača - ističe Tomislav Tičić, član Uprave Prosperus Invest i predsjednik Uprave KHA četiri.

Tvrtka KHA četiri je sa 92 posto dionica većinski vlasnik Hotela Plat, a Fond za gospodarsku suradnju Prosperus FGS II većinski je vlasnik društva KHA četiri.

KHA četiri, podsjetimo, stekao je dionice Hotela Plat podmirivši dugove tog dioničkog društva u predstečajnoj nagodbi. Izvorno su partneri u KHA četiri bili Agrokor, fond Nexus FGS II i Karisma Resorts International. Nexus FGS II je preimenovan u Prosperus FGS II nakon što je Prosperus invest, 2018. godine, preuzeo upravljanje fondom.

- Nakon što je projekt zbog događanja unutar Agrokora nakratko zastao, Prosperus je pokrenuo strukturirani proces pronalaska strateškog partnera kako bi se nastavio projekt. Nadamo se uspješnom ishodu za naše ulagatelje i sve sudionike u projektu, a osobito za lokalnu zajednicu, jer na lokaciji na kojoj posluju Hoteli Plat postoji mogućnost gradnje luksuznog resorta od 500-tinjak soba uz ukupnu investiciju od oko 100 milijuna eura, što bi u ovom trenutku bio najveći turistički projekt na Jadranu - ističe Tičić.

Podsjetimo, krajem veljače 2017. hotelski kompleks Plat Vlada RH proglasila je strateškim. Investicija u njegovu obnovu trebala je iznositi gotovo 430 milijuna kuna, a s preuzimanjem 618 milijuna kuna, kako bi taj kompleks koji sadrži dva hotela, depandanse, šest vila i dva paviljona postao hotelski resort kategoriziran sa četiri i pet zvjezdica. Tadašnji investitor planirao je dovršetak kompleksa do sredine 2019.

Tagovi: Hoteli Plat, KHA četiri, Platanus, Valamar Riviera, Rixos Group, Prosperus Invest, Agrokor, Dubrovnik, Jaroslav Třešňák, JTH Holding, Hilton Costabella Beach Resort&Spa Resort, J&T banka, J&T Finance Group
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE