GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Viro krajem kolovoza odlučuje o dokapitalizaciji od 124,8 milijuna kuna

Viro krajem kolovoza odlučuje o dokapitalizaciji od 124,8 milijuna kuna
SKUPŠTINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2019 / 12:39
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
VIROVITICA - Dioničarima Viro tvornice šećera na predstojećoj skupštini zakazanoj za 29. kolovoza ove godine predložena je, među ostalim, dokapitalizacija tvrtke od 124 milijuna i 800 tisuća kuna. Trenutni temeljni kapital Vira je 250 milijuna kuna.

- Uprava tvrtke ovlaštena je u roku od pet godina jednokratno ili u nekoliko obroka, povećati temeljni kapital za ukupni iznos od najviše 124.800.030 kuna. Temeljni kapital može se povećati izdavanjem novih dionica putem uloga u novcu ili u stvarima i pravima, a Uprava je ovlaštena pritom odlučiti o isključenju prava prvenstva pri upisu dionica – navodi se u pozivu dioničarima Vira za skupštinu.

Opcija dokapitalizacija biti će, ako dioničari usvoje prijedlog uprave Vira, unesena u statut tvrtke uz obvezu da Nadzorni odbor odobri odluke uprave o povećanju temeljnog kapitala.

Osim prijedloga povećanja temeljnog kapitala, dioničari će odlučivati i o prijedlogu uprave Vira da se za prošlu poslovnu godinu utvrdi gubitak od 17 milijuna i 663 tisuća kuna. To je druga godina zaredom da virovitička šećerana posluje s gubitkom, u 2017. ostvarili su 'minus' od 103 milijuna i 442 tisuće kuna.

Dioničari Vira već su ove godine imali izvanrednu skupštinu kako bi odobrili plan udruživanja tvrtke s Tvornicom šećera Osijek i Sladoranom iz Županje u Hrvatsku industriju šećera. Udruživanje je odobrila Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Najveći pojedinačni dioničar Vira je, s 22 posto dionica, tvrtka Eos-Z pod kontrolom obitelji predsjednika Uprave Vira Željka Zadre, a treći najveći dioničar, s 17 posto vlasništva, je francuska šećerana Cristal Financiere. Među deset najvećih dioničara su i dva mirovinska fonda.

Temeljni kapital Vira podijeljen je na milijun i 386 tisuća dionica nominalne vrijednosti od sto kuna po dionici. Na Zagrebačkoj burzi dionicom Vira trenutno se trguje po cijeni od 95 kuna.

Tagovi: Viro, šećer, dokapitalizacija, Željko Zadro
PROČITAJ I OVO
Cromaris nastavlja s rastom proizvodnje i izvoza
RAST
Cromaris nastavlja s rastom proizvodnje i izvoza
ROVINJ - Cromaris, vodeći hrvatski i šesti proizvođač brancina i orade u svijetu, najbrže je rastuća tvrtka te predvodnik u kvaliteti i inovativnosti proizvoda u industriji mediteranske ribe.
Merckov oralni lijek protiv korone pokazuje ohrabrujuće rezultate
LIJEK
Merckov oralni lijek protiv korone pokazuje ohrabrujuće rezultate
NEW YORK - Farmaceutski div Merck i američki laboratorij objavili su u subotu napredak u ispitivanju oralnog lijeka protiv covida-19, antivirusnog preparata koji pozitivno utječe na smanjenje virusnog opterećenja.
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ŠIRENJE
CIAK Grupa preuzela Trgometal
ZAGREB - CIAK Grupa priopćila je kako je 3. ožujka finalizirala ugovor o preuzimanju Trgometala.
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
LOW COST
Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
ZAGREB - Zračna luka Zagreb započela je pregovore o dovođenju low cost aviokompanija kako bi se potaknuo rast jer pandemija koronavirusa i dalje uveliko utječe na industriju.
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
MARŽE
Profitne i EBITDA marže: HT na vrhu
ANALIZA - Rezultati za 2020. godinu uključuju posljedice hrvatske turističke sezone koje izravno i neizravno utječu na mnoge hrvatske bluechipove.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE