GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vinkovci prodaju većinski paket dionica HNK Cibalije

Vinkovci prodaju većinski paket dionica HNK Cibalije
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2019 / 17:15
Autor: SEEbiz / H
VINKOVCI - Gradsko vijeće Vinkovaca na sjednici u srijedu donijelo je odluku o prodaji i prijenosu više od 52 posto nominalne vrijednosti dioničkog paketa Športskoga dioničkog društva Hrvatskoga nogometnog kluba Cibalije te odluku o prikupljanju ponuda za prodaju dionica, njih više od 62 tisuće.

"Na temelju odluke o pronalaženju strateškog partnera u radu i financiranju HNK Cibalije š.d.d. Gradskog vijeća Vinkovaca, pokreće se postupak prodaje i prijenosa dijela poslovnog udjela HNK Cibalije Vinkovaca te se na taj način omogućava potencijalnim strateškim partnerima stjecanje vrijednosti 52,00029 posto temeljnog kapitala kluba, odnosno 62.963 dionice nominalne vrijednosti 6,296.300 kuna", navodi se u odluci Gradskog vijeća.

Uz utvrđene tehničke detalje budućega javnog poziva za prikupljanje ponuda navodi se i da će o najpovoljnijoj ponudi odlučivati Gradsko vijeće, a gradonačelnik Ivan Bosančić se ovlašćuje za sklapanje i provedbu ugovora o prodaji i prijenosu dionica HNK Cibalije.

Također se navodi da je potencijalni ulagač nakon kupnje većinskog udjela obvezan zadržati ime HNK Cibalia Vinkovci te se i dalje koristiti njime, da mora osigurati financijsku stabilnost društva najmanje pet godina, a ima pravo koristiti se stadionom, zemljištem s poslovnom zgradom i sportskim terenima u Ružinoj ulici.

"Želja nam je da se javi sposoban investitor. Do kraja godine objavit ćemo javni natječaj, a o najboljoj ponudi odlučit će gradski vijećnici", istaknuo je Bosančić.

Potvrdio je da će u prodaju samo dionice koje ima Grad, a o ostalih 17 posto dionica u vlasništvu gradskih tvrtaka odlučivat će njihovi nadzorni odbori i skupštine.

HNK Cibalia u proljeće 2018. godine nije prošla u postupku licenciranja kluba za Drugu hrvatsku ligu zbog financijskih problema i izbačena je u Treću ligu, gdje se natjecala u sezoni 2018./2019. i ostvarila pravo nastupa u Drugoj ligi u ovoj sezoni.

Revizijom s kraja prošle godine u Cibaliji je utvrđena "nelikvidnost i nemogućnost podmirenja obveza" pa će i dionice kluba ići u prodaju bez utvrđene početne cijene.

Gradonačelnik Bosančić potvrdio je da je dug Cibalije 13,8 milijuna kuna u što ulazi i kreditno zaduženje od pet milijuna kuna.

Iako je odluka o prodaji dionica Cibalije na kraju donesena jednoglasno, oporbeni vijećnici tijekom rasprave imali su mnogo kritika, a među ostalim su istaknuli kako nikada nije podneseno financijsko izvješće o poslovanju Cibalije te su pitali tko je kriv za gubitak od 13,8 milijuna kuna, koliko je utvrdila revizija.

Tagovi: Vinkovci, HNK Cibalia, Cibalia
PROČITAJ I OVO
Varteks osnovao tvrtku u Sloveniji
ŠIRENJE
Varteks osnovao tvrtku u Sloveniji
VARAŽDIN - Varteks je osnovao društvo kćer u Republici Sloveniji, pod nazivom Varteks.si d.o.o.
Predsjednici Poljske i Kine razgovarali o kupnji kineskog cjepiva protiv covida
CJEPIVO
Predsjednici Poljske i Kine razgovarali o kupnji kineskog cjepiva protiv covida
VARŠAVA - Poljski predsjednik Andrzej Duda razgovarao je s kineskim čelnikom Xijem Jinpingom o kupnji kineskog cjepiva protiv covida-19, rekao je u ponedjeljak njegov suradnik državnoj novinskoj agenciji PAP, dok zemlja traži načine da ubrza cijepljenje svojih stanovnika.
Addeco očekuje oporavak tržišta rada nakon ublažavanja koronamjera
OČEKIVANJA
Addeco očekuje oporavak tržišta rada nakon ublažavanja koronamjera
BERN - Švicarska kompanija za posredovanje u zapošljavanju Adecco izvijestila je da bilježi kontinuirani oporavak tržišta rada, koji ne bi trebala omesti ni nova europska ograničenja zbog širenja covida 19.
Lučka uprava Rijeka: Promet tereta u riječkoj luci lani povećan za 18 posto
RAST
Lučka uprava Rijeka: Promet tereta u riječkoj luci lani povećan za 18 posto
RIJEKA - Ukupan promet riječke luke u 2020. godini iznosio je 13,6 milijuna tona tereta i povećan je za 18 posto u odnosu na 2019. godinu, priopćeno je u ponedjeljak iz Lučke uprave Rijeka.
JGL Grupa u 2020. ostvarila rekordne prihode
REKORDI
JGL Grupa u 2020. ostvarila rekordne prihode
RIJEKA - Jadran Galenski Laboratorij (JGL) je prošle godine ostvario ukupne konsolidirane prihode od 1,02 milijarde kuna, čime je ostvaren rekord u dosadašnjem poslovanju, objavili su u ponedjeljak iz te farmaceutske kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE