GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Villa Dubrovnik ugovorila kredit od 25 milijuna eura za refinanciranje i obnovu

Villa Dubrovnik ugovorila kredit od 25 milijuna eura za refinanciranje i obnovu
KREDITIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2023 / 16:56
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Dubrovačko hotelijersko-turističko društvo Villa Dubrovnik sklopilo je utorak ugovor o dugoročnom kreditu od 25 milijuna eura za refinanciranje kreditnih obveza te financiranje unutarnjeg uređenja hotela, izvijestili su iz te tvrtke.

Ugovor za kredit su sklopili s Erste&Steiermarkische bankom, s rokom korištenja do 30. rujna 2024. i krajnjim rokom povrata do 30. rujna 2034., uz fiksnu kamatnu stopu za cijelo razdoblje trajanja kredita.

Villa Dubrovnik je s tim ciljem poslala otvorene pozive četirima najvećim domaćim poslovnim bankama, od kojih su od tri dobili indikativne ponude u traženom roku te su nakon analize odbarali ekonomski najpovoljniju ponude Erste banke, kažu iz tog dubrovačkog hotelskog društva.

S tim su ugovorom o kreditu, a kao dio ukupnih obveza preuzeli obvezu održavanja financijskih kovenanta, za koje napominju da su uobičajeni za ovakvu vrstu transakcije, te će se prvo testiranje financijskih kovenanta vršiti na temelju financijskih izvještaja za poslovnu 2025. Iz tog hotelskog društva navode i da su kredit namijenili za smanjenja troška kamata te će iznosu od 6,4 milijuna eura koristiti za refinanciranje kreditnih obveza kod Hrvatske poštanske banke i to uslijed pripajanja ovisnog hotelsko-trgovačkog društva D Resort Šibenik.

Ostatak sredstava će koristiti za financiranje unutarnjeg uređenja s investicijskim održavanjem interijera soba, restorana i zajedničkih prostorija, bez zadiranja u strukturalne elemente građevine i bez povećanja postojećih smještajnih kapaciteta hotela Villa Dubrovnik, a sredstva će povlačiti sukladno stvarnim troškovima ulaganja.

"Kao pripremu za financiranje investicije u hotel Villa Dubrovnik odnosno radi ostvarenja poslovnog plana, na Glavnoj su skupštini 31. kolovoza 2023. odlučili povećati temeljni kapital izdavanjem novih dionica u približnom iznosu od 4 miijuna eura, a uz ulaganje u hotel Villa Dubrovnik najavili su i namjeru razvoja projekta manjih pojedinačnih luksuznih smještajnih jedinica. O tome će pak izvijestiti kada projekt bude u fazi u kojoj je moguće prezentirati relevantne parametre planiranog ulaganja.

U vlasničkoj strukturi Ville Dubrovnik, s 92,17 posto udjela prevladava OTP Banka/ Erste Plavi OMF (kategorije B), a po podacima iz njihova financijskog izvješća u trećem su tromjesečju i prvih devet mjeseci 2023. poslovali puno bolje nego u 2022. Naime, dobit prije oporezivanja za treće tromjesečje iznosila je 3,8 milijuna eura, naspram lanjskih 2,3 milijuna eura, dok je na razini prvih devete mjeseci dobit bila također veća u 2023., od 4 milijuna eura, za razliku od lanjskih oko 1,7 milijuna eura.

Do prije par godina luksuzni hotel Villa Dubrovnik u Dubrovniku u sastavu društva Villa Dubrovnik bio je u vlasništvu turske Dogus Grupe, koja je hotel u potpunosti rekonstruirala te ga 2011. otvorila kao luksuzni hotel s 56 soba i pet zvjezdica, a te su godine i više mirovinskih fondova stekli većinski udjel od 89,6 posto u društvu Villa Dubrovnik sklapanjem ugovora o kupnji s Dogusem.

Tagovi: Villa Dubrovnik, Dogus, Dubrovnik, turizam
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE