GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vienna Insurance Group: Premija u šest mjeseci porasla 2,4%

Vienna Insurance Group: Premija u šest mjeseci porasla 2,4%
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2020 / 11:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Matična kuća Wiener osiguranja VIG d.d. u Hrvatskoj, Vienna Insurance Group, nastavlja svoj premijski rast u prvoj polovici 2020. godine unatoč posljedicama koje je na tržište ostavila pandemija koronavirusa.

VIG Grupa ostvarila je 5,6 milijardi eura premije, što predstavlja rast od 2,4% u odnosu na prethodnu godinu. Široka raznolikost Grupe i snažan početak 2020. glavni su razlozi ovog premijskog volumena. Najveći pokretač rasta bili su segmenti osiguranja imovine i osiguranja od odgovornosti, a rast je zabilježen i u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju. Jednokratna premija životnih osiguranja zabilježila je rast od 0.7%, dok je višekratna premija pala u istom iznosu.

Konsolidirana dobit VIG Grupe prije oporezivanja u odnosu na prethodnu godinu iznosi 201.2 milijuna eura, dok je kombinirana kvota Grupe poboljšana na 95.5%. Na kraju prve polovice 2020. godine omjer solventnosti VIG Grupe dosegao je izvrsnih 183.1%, a Međunarodna agencija za ocjenjivanje stabilnosti Standard & Poor's ponovno je potvrdila VIG-u ocjenu A+ stabilan.

Polugodišnji rezultati Vienna Insurance Group (VIG) za 2020. godinu potvrđuju snagu Grupe unatoč ovom izazovnom gospodarskom razdobolju.

„Unatoč izuzetnoj situaciji u kojoj se svijet našao zbog pandemije COVID-19, postigli smo rast premije, poboljšanu kombiniranu kvotu Grupe zbog smanjenja troškova potraživanja te nižih zahtjeva za isplatu šteta vezanih uz vremenske uvjete, kao i koeficijenta solventnosti u iznosu od 183%. Smatram da su naši snažni kapitalni resursi i impresivna bilanca iz 2019. godine, kao i posljedični nastavak naše Agende 2020, vrlo dobar temelj za svladavanje izazova koji su pred nama. Velika ulaganja u digitalnu transformaciju posebno su se isplatila u tom pogledu. Smatramo da smo u dobroj poziciji iz koje možemo uspješno nastaviti naše poslovne planove“, izjavila je Elisabeth Stadler, predsjednica Uprave Vienna Insurance Group.

Tagovi: Vienna Insurance Group, Wiener osiguranje, poslovni rezultati, Elisabeth Stadler
PROČITAJ I OVO
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
PLANOVI
Majdak: Planiramo zadržati proizvodnju i radna mjesta u Petrokemiji
ZAGREB - Državni tajnik tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak izjavio je u petak da vlada planira zadržati proizvodnju i radna mjesta u kutinskoj Petrokemiji te modernizirati sustav proizvodnje, istaknuvši da ima dovoljno mineralnog gnojiva za provedbu proljetne sjetve.
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
DOKAPITALIZACIJA
TUI najavljuje dokapitalizaciju od 1,8 milijardi eura
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAKUP
Toranj na Sljemenu dan u zakup na 15 godina, otvara se za javnost
ZAGREB - Tvrtka kćer Odašiljača i veza (OiV) OIV Towers Com potpisala je ugovor kojim daje u zakup poslovni prostor dijela tornja na Sljemenu na 15 godina, čime se ponovo otvara mogućnost obavljanja turističke djelatnosti u tom prostoru, a građanima i turistima pristup tornju s atraktivnim pogledom, izvijestili su iz OiV-a.
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LETOVI
U ljetnoj sezoni s Brnika letovi prema 21 odredištu
LJUBLJANA - U Zračnoj luci Jože Pučnik od nedjelje stupa na snagu ljetni red vožnje. Na vrhuncu sezone, prema predviđanjima operatera zračne luke Fraport Slovenija, 18 redovnih zrakoplovnih prijevoznika nudit će više od 130 letova tjedno prema 21 odredištu.
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
REAKCIJE
Dionice Accenturea skaču nakon objave plana za otpuštanjem 19.000 ljudi
NEW YORK - Dionice Accenturea skaču nakon što je rekao da će otpustiti 19.000 radnih mjesta - oko 2,5% svoje radne snage - u sljedećih 18 mjeseci, što je jedan od najvećih krugova otkaza u konzultantskom sektoru koji se bori s jakim ekonomskim vjetrovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE