GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vidaković: Idućih pet godina imamo zajamčenu policu u Konzumu

Vidaković: Idućih pet godina imamo zajamčenu policu u Konzumu
DOBAVLJAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2018 / 21:51
Autor: SEEbiz / N1 info
ZADAR - Da tako kažem, sljedećih pet godina imamo zagarantiranu policu u Konzumu, zadovoljno je nakon dvodnevnog sastanka Agrokorovih vjerovnika i izvanredne uprave koncerna u Zadru kao najveće postignuće ocijenila Marica Vidaković, predstavnica dobavljača 

Za nju je jedan od vodećih ljudi Knightheada Thomas Wagner rekao kako je vodila 'tvrde pregovore' i postigla veliku pobjedu za one koje zastupa.

- Hvala gospodinu Wagneru, ali ja ne mislim da je dobro da me hvalio. Radije bih da me hvale moji dobavljači, ali rekla bih da do toga trebamo još pričekati. Ovo je prva etapa. Do cilja ćemo doći svakako, ali ono što smo u prvoj fazi postigli to je da je granični dug, na neki način, više-manje riješen, rekla je u razgovoru za N1 Vidaković te dodala kako ostaje tehnika koju će riješiti idući tjedan.

- Ostalo što se tiče same nagodbe, mislim da je još prerano govoriti. Ono što mogu reći je, s nekakvom procjenom uspjeha, rekla bih da sam relativno zadovoljna. Ne skroz, ali relativno, ocijenila je ona.

Na novinarski upit čime nije zadovoljna odgovorila je kako ne može sve reći jer se još pregovara. Napomenula je kako je granični dug dogovoren u vrlo visokom postotku, ali o njima ne može otvoreno govoriti jer je to još u fazi pregovora.

- Ali postignut je visok stupanj usuglašenosti i visoke stope koje idu u prilog hrvatskim dobavljačima', zaključila je predstavnica dobavljača.

Kada je Ante Ramljak podnio ostavku Vidaković je ocijenila kako je hrvatsko gospodarstvo nikad ugroženije te da bi mogla uslijediti paraliza cijelog procesa. Je li se sada smanjila opasnost od te paralize?

- Smanjila se, do trenutka do kada se ne potpiše nagodba. Ne mogu reći da je ona krajnje otklonjena. Mogu reći da smo korak naprijed, da su pozicije dobavljača bolje. No pitate li me jesam li skroz zadovoljna, nisam. Bit ću kad potpišemo to, rekla Vidaković.

Na upit što očekuje od idućeg sastanka koji je najavljen za dva tjedna, rekla je:

- Puno je prepreka, ali istaknula bih jednu pogodnost, a ta je da smo postigli vrlo visok stuapnj usuglašenosti s dijelom financijskih vjerovnika oko budućih pet godina Konzuma i pozicije hrvatskih dobavljača. To je nešto što će biti unutar samog nacrta nagodbe, mogu reći da je to jedno od najvećih postignuća i to je neka garancija u kojoj svi dobavljači Konzuma mogu lakše disati. Da tako kažem, sljedećih pet godina imamo zagarantiranu policu'.

Tagovi: Marica Vidaković, Thomas Wagner, Konzum, Agrokor, Kraš
PROČITAJ I OVO
COSCO Shipping: Rijeka sve više u fokusu najvećih svjetskih brodara
LUKE I BRODARI
COSCO Shipping: Rijeka sve više u fokusu najvećih svjetskih brodara
RIJEKA - Luka Rijeka je, posebice posljednje dvije godine, sve više u fokusu glavnih svjetskih brodara koji svoj teret prema zemljama Srednje Europe i zapadnog Balkana usmjeravaju upravo kroz Rijeku, izjavio je za SEEbiz Marko Škraljsky, glavni menadžer Dragon Maritime Adria d.o.o., agenta Cosco Shipping Linesa.
Plantaže: Prodaja vina i rakija pala 40%
PAD
Plantaže: Prodaja vina i rakija pala 40%
PODGORICA - Rezultati ostvareni u proizvodnji u kompaniji Plantaže u prvih osam mjeseci su izuzetno dobri, posebno u uslovima djelovanja koronavirusa, ocijenjeno je na sjednici Odbora direktora tog preduzeća.
Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar
PRUGA
Potpisan ugovor za modernizaciju pruge Beograd-Bar
BEOGRAD - Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju deonice pruge Beograd-Bar od Valjeva, preko Vrbnice, do granice s Crnom Gorom, danas je potpisan u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i nfrastrukture Srbije.
Bubamara Točkica pridružuje se Zumićima na hvalevrijednom zadatku
ODLIČAN POTEZ
Bubamara Točkica pridružuje se Zumićima na hvalevrijednom zadatku
ZAGREB - Konzum i Zumići u suradnji s Hrvatskom udrugom pčelara Pčelinjak pokreću humanitarni projekt za spašavanje pčela.
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 21 elektromotornog vlaka
VLAKOVI
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 21 elektromotornog vlaka
ZAGREB - Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. vrijedan nešto više od milijardu kuna, temeljem kojeg će se financirati nabava 21 elektromotornog vlaka za HŽ Putnički prijevoz iz EU Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., potpisan je u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE