GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vesna Nevistić i Zoran Vučinić u Nadzornom odboru Atlantic Grupe

Vesna Nevistić i Zoran Vučinić u Nadzornom odboru Atlantic Grupe
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2022 / 18:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor Atlantic Grupe dobio je dva nova člana: Vesnu Nevistić i Zorana Vučinića, tako on sad broji devet članova.

Dr. Vesna Nevistić stekla je bogatu ekspertizu na globalnoj razini u različitim industrijama radeći na visokim izvršnim pozicijama u nekim od vodećih svjetskih institucija.

Bila je Partner u McKinsey & Company u Zürichu i New Yorku, Managing Director u Goldman Sachsu u Londonu i Zürichu, te Group Managing Director i Head of Corporate Development UBS-a u Zürichu, gdje je bila dio top menadžment tima koji je uspješno restrukturirao Banku nakon financijske krize. Trenutno vodi svoju savjetodavnu boutique tvrtku, VereNovo GmbH, s fokusom na teme strateške i poslovne transformacije, a također obavlja dužnost neizvršnog direktora u upravnim odborima triju kompanija: Compagnie Financiere Richemont SA, globalnoj grupaciji za luksuznu robu sa sjedištem u Ženevi; Samskip BV, vodećoj paneuropskoj tvrtki za multimodalni prijevoz i logistiku sa sjedištem u Rotterdamu; Constellation Acquisition Corp I, tvrtki za akvizicije s posebnom namjenom (SPAC) uvrštenoj na Njujoršku burzu.

Iza Zorana Vučinića su 33 godine radnog iskustva, napredovanja i iznimnih rezultata u međunarodnom korporativnom poslovanju, strateškom marketingu i upravljanju promjenama. Međunarodnu korporativnu karijeru Zoran je upravo završio u korporaciji Coca-Cola sa sjedištem u Atlanti na poziciji operativnog direktora sjevernoameričke operativne jedinice – globalno najveće poslovne jedinice Coca-Cola kompanije. Karijeru je i započeo u Coca-Coli 1988. godine u Italiji kao voditelj marketinga odgovoran za poslovnu jedinicu za bivšu Jugoslaviju, Bugarsku i Rumunjsku. Unaprijeđen je u direktora marketinga Coca-Cole Poljska, a nakon toga je imenovan glavnim direktorom za Švicarsku i Austriju, da bi kasnije prešao u kompaniju Coca-Cola Amatil Europe na poziciju direktora marketinga i prodaje. Poslovni ga je put potom odveo u Bangkok, na Tajland, na funkciju zamjenika predsjednika divizije odgovornog za 12 zemalja koje čine poslovnu diviziju Jugozapadna Azija.

Na neko je vrijeme napustio kompaniju kako bi pohađao poslijediplomski studij na sveučilištu Massachusetts Institute of Technology (MIT) u SAD-u te je, nakon završetka, počeo raditi kao konzultant u tvrtki EGON ZEHNDER International, sa sjedištem u Beču, Austrija, globalnom lideru u pronalaženju i ocjenjivanju vrhunskih menadžera, pri čemu mu je fokus bio na klijentima diljem središnje i istočne Europe. Zatim je bio glavni direktor mliječne industrije Dukat, vodeće regionalne mljekarske grupe u Hrvatskoj. U Coca-Colu se vratio 2007. godine na poziciju predsjednika poslovne jedinice za Rusiju, Ukrajinu i Bjelorusiju. Devet godina kasnije seli u Dubai, UAE, gdje je unaprijeđen u predsjednika velike poslovne jedinice Bliski istok i Sjeverna Afrika s odgovornošću za ukupno 27 zemalja u regiji.

Tagovi: Vesna Nevistić, Zoran Vučinić, Atlantic Grupa
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE