GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran

Veliko priznanje struke Studiju Tumpić/Prenc: Pentawards za biodinamička vina Šuran
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2022 / 08:22
Autor: SEEbiz
LONDON - Nakon nagrada European Design Award, Red Dot, Dieline Awards i Ideje X, za dizajn etikete biodinamičkih Vina Šuran Studio Tumpić/Prenc osvojio je srebro u kategoriji tamnih vina na najvažnijem međunarodnom natjecanju specijaliziranom isključivo za dizajn ambalaže, Pentawards.

Na „Gala večeri“ održanoj proteklog tjedna u Londonu, proglašeni su dobitnici ovogodišnjeg Pentawards-a, žiriranog od strane predstavnika 25 brendova i 25 dizajnerskih agencija kao što su IKEA, Mars Food, Design Bridge, WWF, Microsoft, Nestle, Xiaomi, Lego, Amazon i brojnih drugih.

Pritom je Studio Tumpić/Prenc s dizajnom etikete biodinamičkih vina Šuran izborio srebro u kategoriji tamnih vina, a to je učinio među čak 2.000 prijavljenih radova iz 60 različitih zemalja.
Od svog osnutka 2007. godine, kroz Pentawards natjecanje koje prepoznaje izvrsnost u dizajnu ambalaže pristiglo je preko 20.000 prijava iz više od 64 zemalja svijeta. Radovi su smješteni u osam glavnih kategorija s odgovarajućim potkategorijama, od kojih svaka privlači pozornost javnosti, s naglaskom na onu stručnu.

Upravo je tako pozornost privukla raritetna etika iznimnog, biodinamičnog vina, proizvedenog od grožđa koje nije tretirano kemikalijama, herbicidima i pesticidima.
Takav ekološki pristup poljoprivredi podrazumijeva stvaranje balansiranog ekosistema u svrhu samoodrživosti, što je Studio Tumpić/Prenc dizajnom htio i prikazati.

Rovinjskim dizajnerima navedeno je pošlo za rukom tako što su dočarali mikrobiološku aktivnost tla kroz njegove slojeve, satkane sitnim slovima citata talijanskog znanstvenika i aktivista u pokretu Slow Food International, Carla Petrinija.

Tekst koji kritizira masovnu proizvodnju hrane i poziva na ekološku svijest nevidljiv je, baš kao i navedeni procesi, golom oku, a vlasnik boce može ga pročitati tek uz pomoć povećala ugrađenog u poklopac ambalaže.

„Pentawards je jedan od najvažnijih, ako ne i najvažniji festival za packaging, odnosno dizajn ambalaže. Biti nagrađen uz bok velikim brendovima kao što su Pepsi, San Pellegrino, Absolut Vodka, Lego ili Adidas, s projektom za jednog lokalnog proizvođača vina puno nam znači“, rekao je u ime svog tima Anselmo Tumpić, kreativni direktor Studija.

Vrijednost ovog kreativnog rješenja prije Pentawards-a prepoznali su i drugi veliki festivali, odnosno natjecanja, pa je tako ovaj rad već „vlasnik“ nagrada European Design Award, Red Dot, Dieline Awards i Ideje X.

Tagovi: Studio Tumpić/Prenc, Vina Šuran, Anselmo Tumpić, Pentawards, Slow Food International, Carlo Petrini
PROČITAJ I OVO
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
KARIJERE
Mate Štetić novi član Uprave Atlantic Grupe
ZAGREB - Na sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., održanoj 06. i 07. prosinca 2022, Nadzorni odbor je donio odluku o imenovanju Mate Štetića za člana Uprave Atlantic Grupe d.d., s početkom mandata 08. prosinca 2022., u trajanju od 3 godine.
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
PRISTOJBA
HRT-ova pristojba ostaje 80 kuna ili 10,62 eura mjesečno
ZAGREB - Visina mjesečne radiotelevizijske pristojbe za iduću godinu utvrđena je u dosadašnjem iznosu od 80 kuna, odnosno 10,62 eura, potvrđeno je Hini u srijedu s Hrvatske radiotelevizije (HRT).
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
INVESTICIJE
NO Valamara odobrio investicije za 2023. godinu
POREČ - Jučer, 6. prosinca 2022. godine, Nadzorni odbor Valamar Riviere je odobrio Poslovni plan (Budget) za 2023. godinu koji uključuje i kapitalne investicije u planiranom iznosu od 25,95 milijuna EUR-a.
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
STATISTIKA
U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu
ZAGREB - U Hrvatskoj 97 posto poduzeća upotrebljava računala s pristupom internetu, 69 posto ih ima vlastitu mrežnu stranicu, a 94 posto upotrebljava neki oblik fiksne širokopojasne veze, podaci su Državnog zavoda za statistiku iz istraživanja vezanog uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) u poduzećima u 2022. godini.
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
PLAĆE
Badel 1862 ponovno poboljšao primanja zaposlenika
ZAGREB - Badel 1862 ove godine bilježi 160 godina poslovanja te je tim povodom donesena odluka o isplati posebne nagrade zaposlenicima u iznosu od 1200 kuna neto. Nagrada će biti isplaćena u prosincu s isplatom plaće za studeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE