GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veledrogerijama 200 milijuna iz proračuna HZZO-a

Veledrogerijama 200 milijuna iz proračuna HZZO-a
DUG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2019 / 19:41
Autor: SEEbiz / Novi list
ZAGREB  - U idućih nekoliko dana veledrogerije će dobiti 200 milijuna kuna na račun duga za isporučene lijekove i medicinski materijal, na što u nekim bolnicama čekaju i po 500 dana.

Isplatu veledrogerijama obavit će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) iz svog izvanproračunskog budžeta. Razgovori o dugoročnom rješenju problema dugova se nastavljaju, zaključeno je na sastanku ministra zdravstva Milana Kujundžića s predstavnicima veledrogerija.

Oko 40 milijuna kuna od spomenutog iznosa utrošit će se na podmirenje dugova bolnica u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima i Virovitici, jer se oni rokovima plaćanja približavaju razdoblju od tri godine i prijeti im ovrha. Preostalih 160 milijuna kuna isplaćivat će se veledrogerijama prema izvršenosti posla pojedine bolnice.

Ministar i predsdtavnici veledrogerija razgovarali smo i o drugoročnom planu, prihodovnoj i rashodovnoj strani proračuna, te su dogovoreni novi sastanci, uključujući i Ministarstvo financija, otkrio je ministar Kujundžić nakon jučerašnjeg posjeta KB Merkur.

Ivan Klobučar iz HUP-ove Koordinacije veledrogerija potvrdio je Hini da sljedeći tjedan očekuju uplatu 200 milijuna kuna županijskim bolnicama koje najviše duguju veledrogerijama.

- To nije ni blizu dostatno za naše probleme, ali nam je dovoljno da premostimo jedan mjesec. U međuvremenu, obećano nam je da ćemo za sedam do 14 dana održati sastanak s ministrima Zdravkom Marićem i Milanom Kujundžićem koji će dati prijedlog nekakvog srednjoročnog i dugoročnog održivog rješenja za dugove veledrogerijama koji su se popeli na 2,6 milijardi kuna - izjavio je Klobučar.

"Ovo je tek vrh sante leda. Zadovoljni smo da je i to plaćeno, ali cjelokupna situacija za nas je neodrživa. Očekujemo neko sustavno i dublje rješenje", zaključio je.

Tagovi: veledrogerije, HZZO, Milan Kujundžić, Ivan Klobučar
PROČITAJ I OVO
Radnici Krušika najavljuju štrajk
ŠTRAJK
Radnici Krušika najavljuju štrajk
VALJEVO - Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara.
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
MOST
U luku Ploče stižu dijelovi čelične konstrukcije za Pelješki most
PLOČE - Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, u nedjelju, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče.
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
POHVALNO
Ljubljansko Žito omogućuje kupnju putem kriptovaluta
LJUBLJANA - Ljubljanska kompanija Žito u vlasništvu Podravke prati trendove uvođenjem naprednih rješenja za plaćanje.
Kosovski ministar poništio tender od 110 miliona evra za auto put Priština - Gnjilane
POTEZI
Kosovski ministar poništio tender od 110 miliona evra za auto put Priština - Gnjilane
PRIŠTINA - Ministar Kosova za infrastrukturu i životnu sredinu, Llumir Abdixhiku, poništio je danas tender za auto-put Priština-Gnjilane, vrednosti 110 miliona evra, koji je objavila prethodna vlada bez prethodnog obezbedjivanja sredstava u budžetu Kosova za ovu godinu, kako je to zakonom propisano.
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
KAZNA
Plodinama potvrđena kazna od milijun kuna zbog nepoštene trgovačke prakse
RIJEKA - Upravni sud u Rijeci potvrdio je rješenje Agencije za zaštite tržišnog natjecanja (AZTN) kojim je Plodinama izrečena kazna od milijun kuna, zbog nametanja nepoštenih trgovačkih praksi, objavila je u petak Agencija na svojim internet stranicama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE