GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vedrana Jelušić Kašić prelazi u Deloitte

Vedrana Jelušić Kašić prelazi u Deloitte
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2018 / 16:33
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nakon dvadeset godina provedenih u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), prvo u Londonu, a posljednjih osam godina u Zagrebu, od kojih je zadnjih pet vodila biznis banke za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, Vedrana Jelušić Kašić (47) odlazi u Deloitte.

Pomalo je umorna od razvojnog bankarstva, kaže, iako njen opstanak u EBRD-u nikada nije bio ugrožen, a Deloitte je, kada su namirisali da bi joj zagrebački mandat mogao biti pred krajem, izašao s odličnom, izazovnom ponudom. Od rujna, do kada još treba odraditi nekoliko projekata za EBRD, posao će joj biti razvoj Deloitteovih financijskih usluga u Hrvatskoj, s tendencijom da se njen djelokrug proširi i na regiju.

Kao i EBRD, Deloitte je velika međunarodna institucija. Za razliku od EBRD-a, koji je u vlasništvu 66 država, Europske unije i Europske investicijske banke, i osnovan je kao financijska institucija posvećena razvoju ekonomije u mladim europskim demokracijama, Deloitte je privatna kompanija, s interesima čvrsto usmjerenim prema globalnoj investitorskoj zajednici.

EBRD je i danas najveći strani investitor u Hrvatskoj. Vedrana Jelušić Kašić je tamo od siječnja 1998. godine. Prije dolaska u Zagreb poslovna je iskustva stjecala u preko 13 zemalja - uključujući Armeniju, Kirgistan, Moldaviju, Rusiju, Rumunjsku, Poljsku i Litvu.

I obrazovala se putujući. Prvo u Hrvatskoj, gdje je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu dvaput dobila Rektorovu nagradu. Kada je otišla u SAD, na postdiplomski iz financija, paralelno je odradila praksu u Merrill Lynchu, u državnim službama Massachusettsa i na samom fakultetu gdje je, kaže "za džeparac", bila asistent računovodstva i makroekonomije. Dio školovanja odradila je i u Italiji (opet usput radeći), Austriji i na kraju se skrasila u Londonu odakle ju je uprava banke vratila u Hrvatsku kao vrsnog stručnjaka koji razumije domaće, strancima često teško uhvatljive poslovne i međuljudske odnose.

Tagovi: Vedrana Jelušić Kašić, Deloitte, EBRD
PROČITAJ I OVO
FDA odobrio remdesivir za liječenje koronavirusa
ZELENO SVJETLO
FDA odobrio remdesivir za liječenje koronavirusa
NEW YORK - Američka agencija za hranu i lijekove odobrila je lijek Gilead Scincesa remdesivir za liječenje koronavirusa.
Adidas najavljuje skoru prodaju Reeboka
PRODAJA
Adidas najavljuje skoru prodaju Reeboka
BERLIN - Njemački sportski div Adidas najavljuje prodaju Reeboka u idućim mjesecima, piše njemački Manager Magazin.
Rezultati Coca-Cole bolji od očekivanja analitičara
SOLIDNO
Rezultati Coca-Cole bolji od očekivanja analitičara
ATLANTA - Coca-Cola je u trećem tromjesečju ove godine poslovala s manjom dobiti i prihodima nego u trećem tromjesečju prošle godine, ali poslovni su rezultati i dalje bili bolji nego što su analitičari s Wall Streeta očekivali.
Uredba Vlade Srbije: Dokapitalizacija kompanija zbog pandemije
POMOĆ
Uredba Vlade Srbije: Dokapitalizacija kompanija zbog pandemije
BEOGRAD - Vlada Srbije je, na današnjoj sednici, usvojila Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom zarazne bolesti COVID-19.
Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna
LUKE
Počinje projekt dogradnje luke Baška vrijedan 41,1 milijun kuna

BAŠKA - Ugovor o izvođenju radova dogradnje luke Baška, u projektu vrijednom ukupno 41,1 milijun kuna, potpisali su u četvrtak ravnatelj Županijske lučke uprave Krk Goran Lajnert i predstavnik izvođača radova, direktor tvrtke Aqua Mont Service Zdenko Dvornik, a bio je nazočan i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković .

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE