GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Varaždinski TTS sportski centar: Nastavljamo s radom, unatoč strožim mjerama

Varaždinski TTS sportski centar: Nastavljamo s radom, unatoč strožim mjerama
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2020 / 20:13
Autor: SEEbiz / H
VARAŽDIN - Ispred varaždinskog TTS sportskog centra u petak je skupina građana došla podržati vlasnicu centra u namjeri da nastavi s radom, unatoč novim epidemiološkim mjerama.

Strože epidemiološke mjere u Varaždinskoj županiji vrijedit će od subote, a Nacionalni stožer Civilne zaštite, na prijedlog Županijskog stožera, odlučio je obustaviti korištenje sportskih terena i centara te rekreacijskih centara za sportske aktivnosti u kojima ima fizičkog kontakta (nogomet, rukomet, košarka i sl.), izuzev za sportske ekipe koje su u sustavu natjecanja.

Vlasnica TTS varaždinskog sportskog centra Mija Ivanković je u dopisu Županijskom stožeru ustvrdila da njihova preporuka nema zakonsko uporište te da krše Ustav Republike Hrvatske.

Navela je i da u TTS-u radi 17 osoba od kojih niti jedna nije zaražena koronavirusom i da se poštuju sve epidemiološke mjere. Također, Ivanković je od Stožera zatražila isplatu od 100.000 kuna za troškove, odnosno plaće radnicima, režije i izgubljenu dobit, ako će morati zatvoriti sportski centar.

„Smatramo da su odluke neutemeljene i nelogične, tražimo razlog zbog kojeg su mjere donesene i zašto nije naveden plan kompenzacijskih mjera. Ako zatvarate neku djelatnost, nečije poslovanje, morate ga obeštetiti”, izjavila je Ivanković za Hinu.

Dodala je da će, ne postigne li se dogovor oko kompenzacijskih mjera, TTS sutra otvoriti vrata korisnicima, bez obzira na posljedice.

Ivanković je članica udruge Glas poduzetnika, stoga je okupljanju u Varaždinu nazočio i koordinator varaždinskog regionalnog ureda Udruge Darko Molnar.

Naglasio je da podrškom TTS-u Glas poduzetnika podržava cjelokupnu sportsku industriju, povremene prijevoznike, turističke agencije, event i svadbenu industriju, noćne klubove i barove te druge djelatnosti kojima je onemogućen rad zbog, kako je naveo, nepotrebne represije.

„Naš je stav da ako država nekome zabrani rad taj isti rad mora obeštetiti i to po modelu koji imaju Njemačka i Austrija. Prvi lockdown smo preživjeli, drugi će za većinu poduzetnika biti knockdown”, rekao je Molnar.

Dodao je i da Glas poduzetnika nikad nije i nikad neće pozivati na građanski neposluh te pozvao građane na odgovorno ponašanje, a članovima Stožera poručio da uputi racionalne i provedive mjere, kako bi se poduzetnicima omogućio rad.

Tagovi: TTS sportski centar, Varaždinska županija, Darko Molnar, Mija Ivanković, Glas poduzetnika
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE