GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vanđelić: Prioriteti su digitalna transformacija poslovanja i daleko jača usmjernost na potrebe klijenta

Vanđelić: Prioriteti su digitalna transformacija poslovanja i daleko jača usmjernost na potrebe klijenta
DANI OSIGURANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2017 / 14:28
Autor: SEEbiz
OPATIJA - Brojni stručnjaci s nacionalne, regionalne i europske razine okupili su se u Opatiji na tradicionalnoj konferenciji Hrvatski dani osiguranja 2017. u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje.

Trodnevnom se konferencijom nastoji skrenuti pažnja na novitete i trendove osigurateljne struke u Republici Hrvatskoj kroz razmjene iskustava i dobrih praksi kako bi se osigurateljnoj javnosti omogućio uvid u aktualne teme na financijskom tržištu, ali i na današnje i buduće izazove osiguravatela i cjelokupne osiguravateljske industrije. Ugledni stručnjaci na konferenciji će prezentirati i komentirati aktualne teme vezane uz stanje i najnovija kretanja na tržištu osiguranja u Hrvatskoj i Europi. Bogat konferencijski program uključivat će i zanimljive panel rasprave od kojih izdvajamo: 'Zašto se ne osiguravamo? – rasprava o rezultatima provedenog istraživanja o stavovima potrošača' i 'Prodaja i usluge osiguranja u svjetlu primjene Insurance Distribution Directive' dok će uz stručna izlaganja i paraktične radionice sudionici imati prilike doznati više o ukupnim trendovima s kojima se suočava industrija osiguranja.

Pozdravni govor i dobrodošlicu prisutnima zaželio je direktor HUO-a, Hrvoje Pauković koji je i službeno otvorio najveće godišnje okupljanje osigurateljne struke u Hrvatskoj.

Prisutne je govorom pozdravio i predsjednik Upravnog odbora HUO-a, dr. sc. Damir Zorić, koji je naglasio da su se "na tržištu osiguranja, pa i u društvu, dogodile velike i značajne promjene - i okruženja i ljudi pa i percepcije rizika - te da je ključno pitanje na koji način se osiguravajuće kuće mogu prilagoditi tim promjenama." Zorić je zaključio kako je "siguran da postoji dovoljno znanja za kvalitetnu prilagodbu te da je najvažnije pitanje kako međusobno dijeliti i koristiti ta znanja".Prije početka službenog programa, okupljenima su se u ime Predsjednice RH obratio njen izaslanik Nenad Bakić te potom i Ivana Ravlić Ivanović, načelnica Sektora za financijski sustav Ministarstva financija.

U izlaganju Damira Vanđelića, predsjednika Uprave CROATIA osiguranja, na temu 'Razvoja i budućnosti tržišta osiguranja' predstavljeni su izazovi, ali i mogućnosti za razvoj domaćega tržišta osiguranja, a Vanđelić je tom prigodom naglasio:

"Cijeli je niz izazova s kojima se osiguravateljna industrija danas suočava, kako globalno tako i u Hrvatskoj, no rješenja postoje. Među bitkama koje osiguravatelji svakako moraju dobiti, prioriteti su digitalna transformacija poslovanja i daleko jača usmjernost na potrebe klijenta, a posebno važnim smatram podizanje razine svijesti o važnosti osiguranja s ciljem povećanja ekonomske sigurnosti pojedinaca ali i društva u cjelini."

Interes prisutnih pobudila je i rasprava vezana uz provedeno istraživanje o stavovima potrošača 'Zašto se ne osiguravamo?' u sklopu koje su predstavljeni rezultati višemjesečnog istraživanja koje su proveli Hrvatski ured za osiguranje i agencija Valicon. Provedeno istraživanje dalo je uvid u aktualno stanje na tržištu osiguranja te percepcije osiguranja kod građana u odnosu na njihove navike, preferencije, stavove i očekivanja kada je riječ o različitim proizvodima osiguranja. Rezultati ovog istraživanja pokazali su kako građani imaju relativno nisku ukupnu svijest o financijskim proizvodima i uslugama koje nude osiguravajuća društva. Životno i zdravstveno osiguranja pokazali su se kao dvije kategorije unutar kojih postoji najveći prostor za poboljšanja budući da čak 90% građana nema dodatno zdravstveno osiguranje, a njih tek 29% ima životno osiguranje.

Također, zanimljivo je da 28% građana u Hrvatskoj koristi usluge osiguranja imovine. Ovi podaci pokazuju ozbiljnu potrebu za podizanjem svijesti o korištenju osiguranja, prije svega na razini osobne odgovornosti svakog pojedinca, ali i države i njenih institucija koja bi u dijalogu s osiguravateljima trebala primijeniti modele neophodne za poticanje više razine osiguranja kod svih svojih građana.

Tagovi: Damir Vanđelić, Hrvatski dani osiguranja, Damir Zorić, Croatia osiguranje
PROČITAJ I OVO
Air Transat privremeno otpušta 128 stjuardesa
REZOVI
Air Transat privremeno otpušta 128 stjuardesa
OTTAWA - Više od polovine trenutno zaposlenih stjuardesa u kanadskoj aviokompaniji Air Transat, prošloga je tjedna obaviješteno da će biti privremeno otpušteno, objavila je danas Kanadska unija javnih službenika.
Dječja bolnica, Zarazna i KBC Split ostaju bez lijekova
ALARMANTNO
Dječja bolnica, Zarazna i KBC Split ostaju bez lijekova
ZAGREB - Bolnice čiji su dugovi stariji od godinu dana neće dobivati lijekove dok Vlada ne plati barem pola duga.
Zbog povišene količine bakterije opoziva se Premium - losos kojeg prodaju Spar i Kaufland
TRGOVINA
Zbog povišene količine bakterije opoziva se Premium - losos kojeg prodaju Spar i Kaufland
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede danas je izvijestilo da se zbog utvrđene povišene količine bakterije Listeria monocytogenes opoziva proizvod "Premium - losos", narezani, od 100 grama, kojeg na tržište stavlja SPAR Hrvatska i Kaufland Hrvatska.
MK Grupa i ove godine najveći izvoznik žitarica i uljarica u Srbiji
NA VRHU
MK Grupa i ove godine najveći izvoznik žitarica i uljarica u Srbiji
BEOGRAD - Kompanija MK Grupa (MK Group) objavila je danas da je, šestu godinu zaredom, na čelu sa kompanijom Agroglob (Agroglobe) i članicama zajedno izvezla 689.000 tona žitarica i uljarica, čime je, kako je istaknuto, potvrdila poziciju najvećeg izvoznika u Srbiji.
Petrokemija u cijelosti otplatila stari dug za plin
DUG
Petrokemija u cijelosti otplatila stari dug za plin
KUTINA - Kutinska Petrokemija je šest mjeseci prije roka dospjeća uplatila zadnju ratu i time u cijelosti otplatila stari dug za prirodni plin, za što je Ini, PPD-u i HEP-u dugovala ukupno 412 milijuna kuna, izvijestili su iz Petrokemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE