GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar Riviera: Visoki troškovi krivi za smanjenje operativne dobiti

Valamar Riviera: Visoki troškovi krivi za smanjenje operativne dobiti
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2022 / 20:26
Autor: SEEbiz
POREČ - Valamar Riviera je u prvoj polovici 2022. godine ostvarila 2,1 milijuna noćenja uz poslovne prihode od 677,5 milijuna kuna što je usporedivo s obimom poslovanja u prvih šest mjeseci pretkrizne 2019. godine.

Rast poslovnih prihoda u prvom polugodištu 2022. godine najvećim je dijelom rezultat rasta prosječnih cijena koje su 8% više u odnosu na 2019. godinu. Najbolji rezultati zabilježeni su u premium segmentu, posebice u dijelu kampova i u auto destinacijama.

Međutim, povećani troškovi, prvenstveno električne energije, rada i prehrambenih proizvoda imali su značajan utjecaj na profitabilnost. Operativna dobit za prvih šest mjeseci manja je za 58 milijuna kuna u odnosu na 2019. godinu, što je u potpunosti rezultat povećanih troškova električne energije od 37 milijuna kuna te troškova rada od 22 milijuna kuna.

S ciljem podizanja atraktivnosti ključnih zanimanja u turizmu i pružanja najboljih uvjeta rada u turizmu, Valamar je ove godine pokrenuo kampanju „Prvi s razlogom“. Za 2022. godinu izdvojeno je ukupno 15 milijuna eura za povećanje plaća i programe nagrađivanja. Valamar je ove godine ponovno među TOP 10 najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca te je i dalje najbolji poslodavac u turizmu.

Investicijski ciklus u hotele, ljetovališta i kampove pod upravljanjem Valamara za 2022. godinu iznosio je 530 milijuna kuna. Uspješno su otvoreni Dalmacija [PLACESHOTEL] by Valamar u Makarskoj, novoizgrađeno ljetovalište Valamar Amicor Green Resort u Starom Gradu na Hvaru te Corinthia Baška Sunny hotel by Valamar na otoku Krku. Ulaganja ove sezone uključuju i nove sadržaje u Istra Premium Camping Resortu i Lanterna Premium Camping Resortu u Poreču, te izgradnju plaže kod hotela Valamar Padova na otoku Rabu. Otvorena je i nova Kuća Valamar za smještaj sezonskih zaposlenika u Dubrovniku.

Valamar je također proširio portfelj u Austriji s preuzimanjem hotela Kesselspitze 5* koji postaje treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu u Austriji. Kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji, otvorit će se u zimskoj sezoni 2022./2023.

Valamar Riviera prva je turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila novu strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine. Strategija obuhvaća 12 ključnih ciljeva u području okoliša (E), društva (S) i upravljanja (G) koje Valamar planira ostvariti kroz 6 strateških inicijativa do 2025. godine.

Tagovi: Valamar Riviera, hrvatski turizam, Corinthia Baška Sunny hotel, Valamar Amicor Green Resort
PROČITAJ I OVO
McDonalds ponovno otvara svoje restorane u Ukrajini
RESTORANI
McDonalds ponovno otvara svoje restorane u Ukrajini
ZAGREB - McDonald's je najavio da će ponovno otvoriti restorane u Ukrajini koji su prestali s radom u ožujku, nakon početka ruske invazije, javlja BBC u četvrtak.
Grad Varaždin aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa
POTEZI
Grad Varaždin aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa
VARAŽDIN - Nakon ostavke predsjednika Uprave Varteksa Tomislava Babića, Grad Varaždin u četvrtak je aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa u iznosu od gotovo 1,3 milijuna kuna, priopćili su iz varaždinske gradske uprave.
British Airways nakon tri godine vraća zimske letove prema Dubrovniku
LETOVI
British Airways nakon tri godine vraća zimske letove prema Dubrovniku
LONDON - Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, u ovogodišnjem zimskom redu letenja planira obnoviti letove između Londona i Dubrovnika, nakon gotovo tri godine bez zimskih letova zbog utjecaja globalne pandemije.
Uspostavljen prvi izravni željeznički kontejnerski servis iz Rijeke za Češku
KONTEJNERI
Uspostavljen prvi izravni željeznički kontejnerski servis iz Rijeke za Češku
RIJEKA - Uspostavljen je prvi izravni teretni, kontejnerski i željeznički servis iz Rijeke za Češku, koji povezuje riječku luku preko kontejnerskog terminala na Brajdici s češkim gradom Paskovom, priopćeno je u četvrtak iz tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja terminalom Brajdica.
Vrhunac krize u Varteksu: Ostavke predsjednika Uprave i zamjenika predsjednika NO
OSTAVKE
Vrhunac krize u Varteksu: Ostavke predsjednika Uprave i zamjenika predsjednika NO
VARAŽDIN - Varteks je jutros izvijestio o ostavkama predsjednika Uprave i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE