GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar Riviera pripaja Palme Turizam

Valamar Riviera pripaja Palme Turizam
PRIPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 11:40
Autor: SEEbiz
POREČ - Valamar Riviera objavljuje da je nadzorni odbor odobrio pokretanje postupka pripajanja društva Palme Turizam sa sjedištem u Dubrovniku.

Valamar je jedini član društva Palme Turizam i imatelj je poslovnih udjela koji čine 100% temeljnog kapitala, a postupak pripajanja je pokrenut s ciljem daljnje racionalizacije i pospješenja operativne efikasnosti poslovanja.

Dana 19.03.2021. godine Valamar i Palme Turizam sklopili su Ugovor o pripajanju u obliku javnobilježničke isprave. Ugovor će stupiti na snagu kada ga odobri skupština društva Palme Turizam kao društva koje se pripaja, a glavna skupština Valamara kao društva preuzimatelja samo ukoliko njeno održavanje budu zahtijevali dioničari sukladno relevantnim propisima.

Društvo će po predaji Ugovora o pripajanju u sudski registar Trgovačkog suda u Dubrovniku i Trgovačkog suda u Pazinu obavijestiti dioničare o pravima sukladno odredbama članaka 531. i 517. stavak 2. Zakona o trgovačkim društvima te objaviti i učiniti dostupnom na svojim web stranicama svu propisanu dokumentaciju.

Sukladno pozitivnim propisima pripajanje se smatra izvršenim tek upisom pripajanja u sudski registar društva preuzimatelja, koje se očekuje do kraja svibnja ove godine.

Inače, Palme Turizam je osnovana prije petnaestak godina, a u nju su godinama ubacivane brojne nekretnine koje se povećavale njen temeljni kapital, koji danas iznosi više od 115 milijuna kuna.

Tagovi: Valamar Riviera, Palme Turizam, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
KARIJERE
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
BANJA LUKA - Nove promjene događaju se u rukovodstvu Triglav osiguranja a.d. Banja Luka.
Uvodi se PDV na male pakete iz Kine
LOŠE VIJESTI
Uvodi se PDV na male pakete iz Kine
ZAGREB - Loše vijesti za sve one koji naručuju iz Kine jeftinije proizvode. Naime, paketi male vrijednosti do 160 kuna poskupjet će 25 posto od 1. srpnja.
Potkraj travnja veliki rast broja novoosnovanih tvrtki
TRENDOVI
Potkraj travnja veliki rast broja novoosnovanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice travnja.
Butković: Najvjerojatnije uvodimo elektroničke vinjete
VINJETE
Butković: Najvjerojatnije uvodimo elektroničke vinjete
RIJEKA - Dio Nacionalnog plana za oporavak i otpornost (NPOO) odnosi se i na plan razvoj konkurentnog, energetski održivog i učinkovitog prometnog sustava, koji je vrijedan 5,5 milijarda kuna, istaknuo je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je prometni dio NPOO-a predstavio u Lučkoj upravi Rijeka.
Lidl Hrvatska načelno nije protivan prijedlogu o ograničavanju rada nedjeljom
STAVOVI
Lidl Hrvatska načelno nije protivan prijedlogu o ograničavanju rada nedjeljom
ZAGREB - Lidl Hrvatska načelno nije protivan prijedlogu o ograničavanju rada trgovina nedjeljom, odgovorili su u petak na upit Hine iz tog trgovačkog lanca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE