GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar produžio program Pauza, Restart i za sljedećih godinu dana

Valamar produžio program Pauza, Restart i za sljedećih godinu dana
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2021 / 14:07
Autor: SEEbiz
POREČ - Socijalni partneri Valamar Riviere, na čelu sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, podržali su nastavak Valamar programa "Pauza, Restart" za očuvanje radnih mjesta u sljedećih godinu dana, izvijestili su u petak iz Valamara.

Program „Pauza, Restart“ na snazi je od ožujka prošle godine uz podršku socijalnih partnera, djelatnika Valamara i mjera Vlade, a novi sporazum potpisan je na godinu dana i bit će na snazi od 1. travnja 2021. do 31. ožujka 2022. godine, istaknuli su iz Valamara.

Taj program osigurava naknadu u visini od 60 posto redovnih primanja, odnosno minimalno 4.250 kuna neto za sve Valamarove zaposlenike koji su na čekanju odnosno pauzi zbog ograničenja u poslovanju uslijed pandemije, oslanjajući se na aktualne mjere Vlade.

Program se jednako primjenjuje za djelatnike i menadžment te se svaki mjesec, s obzirom na mogućnosti upošljavanja, određuju djelatnici koji će ići na posao te oni koji će primati naknadu za čekanje na posao, pojasnili su iz Valamara, uz napomenu da se ostalim djelatnicima koji rade isplaćuje redovna puna plaća.

Iz Valamara su istaknuli i da su mjere potpore Vlade bile ključne za očuvanje radnih mjesta u turizmu do sezone 2021. godine.

"Nažalost, pandemija i dalje utječe na nemogućnost normalnog poslovanja u turizmu, te je već sada vrlo izgledno da će nastavak mjera potpore biti važno za travanj i svibanj ove godine s obzirom da se veći promet u turizmu može očekivati tek od lipnja. Također, nastavak programa ima za cilj očuvanje radnih mjesta do sezone 2022. godine kada se očekuje normalizacija poslovanja", rekli su iz Valamara.

Direktorica sektora ljudskih potencijala u Valamar Rivieri Ines Damjanić Šturman u izjavi koja se prenosi u priopćenju je izrazila zadovoljstvo što su socijalni partneri nastavili podržavati Valamarov program.

"Valamar intenzivno radi na pripremama za otvaranje sezone i u 2021. jamči minimalna neto primanja u visini od 5.000 kuna kao i nastavak programa cjelogodišnjih primanja za stalne sezonce. S obzirom na planirano otvaranje većine Valamarovih hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta do sredine svibnja, sezonski djelatnici u Valamaru mogu očekivati između tri i šest mjeseci rada u sezoni 2021. Svi se nadamo što skorijoj normalizaciji poslovanja i uspješnijoj sezoni od prošlogodišnje", rekla je Damjanić Šturman.

Predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske (STUH) Eduard Andrić izjavio je da su svjesni da turistička sezona ove godine neće polučiti rezultate koji tvrtkama, uz zadržavanje postojećeg broja zaposlenih radnika, osiguravaju likvidnost do sljedeće sezone.

Stoga je predložio Vladi da se, osim potpore za ožujak i travanj, predvidi mogućnost potpore djelatnosti turizma i ugostiteljstva i tijekom jeseni i zime kako bi se sačuvala radna mjesta do turističke sezone 2022. godine.

"U cijeloj toj situaciji bitni su sporazumi koje sklapamo s hotelijerskim tvrtkama, a čiji je cilj da umanjenjem nekih prava radnika u vremenu kada realno nema posla sačuvamo radna mjesta, a u vremenu kada radnik radi, osiguramo plaću sukladno ugovorenim pravima u kolektivnom ugovoru. U takvim nastojanjima Valamar Riviera je pozitivan primjer odgovornog i socijalno osjetljivog poslodavca", ustvrdio je Andrić.

Predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Marina Cvitić rekla je da i dalje vlada izuzetno teško, neizvjesno i nepredvidljivo razdoblje, pri čemu očuvanje radnih mjesta mora biti prioritet, pri čemu je otvoren i transparentan socijalni dijalog neophodan.

"Zahvalni smo Vladi što je prepoznala značaj turističkog sektora te potporama omogućila očuvanje radnih mjesta. Nažalost, ne očekujemo da će kao u normalnim vremenima tijekom nadolazeće sezone, radnici osigurati dovoljan broj sati za "preživljavanje" tijekom zime, pa se nadamo da će se mjere nastaviti i nakon sezone, a sve s ciljem da se očuva kvalitetan radni kadar", rekla je Cvitić.

Iz Valamara su u priopćenju apostrofirali i da su u prošloj godini otvorili 24 hotela i ljetovališta te svih 15 kamping ljetovališta u kojima je radilo više od 4.400 zaposlenika, a da je lani u Valamaru boravilo gotovo 300 tisuća gostiju.

Tagovi: Valamar Riviera, Ines Damjanić Šturman, Pauza, Restart, Sindikat turizma i usluga Hrvatske, Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije
PROČITAJ I OVO
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE