GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura

Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 16:24
Autor: SEEbiz
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.

Dividenda će biti isplaćena 24. svibnja 2024. godine. Istovremeno je produljeno ovlaštenje Upravi Valamara da stječe vlastite dionice kroz narednih pet godina.

Valamar je devetu godinu zaredom objavio integrirano godišnje izvješće i postignuća u održivom poslovanju. U 2023. godini Valamar je uložio 13,5 milijuna eura u destinacije i društveni učinak, odnosno u projekte koji izravno doprinose razvoju destinacija i kvaliteti života lokalnih zajednica u kojima posluje. Valamar je 2023. godine obilježio 70. godina poslovanja.

U 2023. godini 100% električne energije u Valamaru dolazi iz obnovljivih izvora. Valamar je nastavio s dekarbonizacijom i smanjio emisije ugljika po zauzetoj smještajnoj jedinici za 72 posto u odnosu na baznu 2015. godinu. Čak 78% hrane i pića u Valamaru dolazi od domaćih proizvođača. Valamar je sklopio partnerstvo sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode (WWF) u segmentu nabave održivih proizvoda iz ribarstva te zaštiti Jadranskog mora i očuvanja bioraznolikosti, što predstavlja prvu takvu suradnju u hotelskom sektoru u Hrvatskoj. Kompostirano je 347 tona biootpada te je zajedno s gostima posađeno preko 9.000 novih stabala u okviru donacijske kampanje „Easy as one, two, tree“.

Već sedmu godinu za redom Valamar je proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj. U 2023. godini u Valamar hotelima, ljetovalištima i kampovima zaposleno je više od 8.000 zaposlenika, među kojima je njih čak 83% domicilno. Prošle godine Valamar je uveo novi program „Krov nad glavom“ kojim se stalnim zaposlenicima, zaposlenicima na određeno i stalnim sezoncima u programu V+3, nudi dodatak za najam stana u destinaciji u kojoj su zaposleni. Od ove godine zaposlenici koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele dobit će 400 eura neto u okviru mjere „Živi destinaciju“ kojom Valamar potiče cjelogodišnji rad i lokalno zapošljavanje te nudi niz pogodnosti za djelatnike u destinacijama u kojima posluje.

Među najvažnijim društveno odgovornim inicijativama u 2023. godini ističu se osiguranje dodatnih vrtićkih mjesta u Poreču, pokretanje projekta „Valamar brine za marende fine“, kojim je Valamar dvjema školama iz Labina osigurao zdrave i kvalitetne Valfresco marende tijekom jedne školske godine, nastavak suradnje s ljetnim kampom DND Poreč, podrška umjetnicima kroz inicijativu slikarske kolonije te održavanje dugogodišnjeg humanitarnog programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“ kojim je Valamar do sada ugostio više od četiri tisuće djece bez roditeljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djece s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama.

Valamar se u 2023. godini pridružio Science Based Targets inicijativi i postao član UN Global Compacta. Poslovna medijska platforma Bloomberg Adria ocijenila je Valamar najvišim ocjenama za održivost u Hrvatskoj, dok je globalna agencija EcoVadis za ocjenjivanje održivosti poslovanja kompaniji dodijelila srebrnu medalju. Valamar je u 2023. godini dobitnik niza nagrada i priznanja, pa tako i priznanja Nacionalne nagrade za okoliš 2023 – GREEN PRIX u kategoriji „Utjecaj na zajednicu“ te Nagrade za građenje povjerenja javnosti dodijeljenu od strane PwC Hrvatska i Zagrebačke burze

Tagovi: valamar, dividenda, turizam, održivost, wwf
PROČITAJ I OVO
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
SMJENA
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
RIJEKA - Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj u pozivu na Glavnu skupštinu 3. maja protivi se usvajanju izvještaja Uprave o poslovanju društva u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE