GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost

Valamar ostvario 33% prihoda, ali očuvao zaposlenost
TEŠKA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 14:21
Autor: SEEbiz
POREČ – Prema danas objavljenom izvješću, Valamar Riviera je usprkos Covid krizi u prva tri kvartala 2020. godine ostvarila 2,2 milijuna noćenja i ukupne prihode u visini od 673 milijuna kuna odnosno 33% prihoda prethodne godine. Na razini poslovne godine Valamar Riviera očekuje ostvariti neto gubitak, ali i pozitivan novčani tijek uz operativnu dobit u rasponu od 100 do 115 milijuna kuna.

Valamar je uz podršku dionika aktivno upravljao krizom i turističkom sezonom od samog početka pandemije. Već u ožujku opozvana je odluka o isplati dividende za 2019. godinu, članovi Nadzornog odbora odrekli su se svojih naknada, a menadžment do 30% plaća. Sa socijalnim partnerima dogovoren je program za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“ kojim se djelatnicima koji ne rade isplaćuje naknada u visini od 60% plaće odnosno minimalno 4.250 kuna mjesečno. Program očuvanja radnih mjesta podržala je Vlada putem mjera subvencije. Operativni troškovi smanjeni su za 59% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a završetak započetih investicija odgođen je za 2021. godinu. Također, osigurana je dodatna srednjoročna likvidnost putem reprograma kredita dostatna za amortizaciju krize u narednom periodu.

Paralelno s mjerama štednje i povećanja likvidnosti Valamar je aktivno pripremao sezonu te modificirao proizvode i usluge kako bi spremno i sigurno dočekao goste. Ove sezone otvoreno je 24 hotela i ljetovališta te svih 15 kamping ljetovališta u osam jadranskih destinacija u kojima je radilo više od 4.400 zaposlenika. Iako je turistička sezona krenula dobro krajem lipnja i tijekom srpnja, ograničenja putovanja prema Hrvatskoj uzrokovala su snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Ipak, od početka pandemije u Valamaru je boravilo gotovo 300.000 gostiju, nije zabilježen niti jedan slučaj prijenosa zaraze u Valamarovim hotelima i ljetovalištima, očuvana su sva radna mjesta, te je Valamar i ove godine prepoznat kao najbolji poslodavac u turizmu.

Planirani projekti ulaganja za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 800 milijuna kuna su dijelom preraspoređeni za realizaciju u periodu od dvije godine. Tijekom jeseni i zime završit će se započeti projekti, prvenstveno ulaganje u rekonstrukciju hotela Valamar Parentino u Poreču i hotela Valamar Meteor u Makarskoj. U narednih 12 do 24 mjeseci pauzirat će se sva ostala velika ulaganja, uključujući radove na izgradnji hotela Valamar Pinea u Poreču, najvećem turističkom projektu u Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna. U periodu do stabilizacije turističkog poslovanja, Valamar će intenzivno raditi na pripremi budućih razvojnih projekata, digitalizaciji i transformaciji poslovanja za novo razdoblje rasta.

„Kriza je pokazala da će sustavi koji su i prije težili izvrsnosti te vodili brigu o svim dionicima, to još jače činiti za vrijeme krize kako bi zadržali povjerenje svojih dionika i spremno dočekali period oporavka. Valamar je aktivno upravljao krizom u 2020. godini i osigurao snažnu poziciju za nastavak razvoja tijekom 2021. i 2022. godine kada se očekuje normalizacija poslovanja. Zahvaljujemo se na podršci svim dionicima, posebno zaposlenicima, dioničarima, dobavljačima, građevinarima, bankama i Vladi koji su partnerski zajedno s Valamarom odradili ovu zahtjevnu poslovnu godinu“– istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Tagovi: Valamar Riviera, poslovni rezultati, Valamar Parentino, Valamar Meteor
PROČITAJ I OVO
P2P Finance odsad i u Hrvatskoj
FINANCIRANJE
P2P Finance odsad i u Hrvatskoj
ZAGREB - P2P financijska platforma na jednom mjestu povezuje poduzeća s manjkom likvidnosti za financiranje obrtnog kapitala te poduzeća s viškom likvidnosti koja žele na siguran i jednostavan način profitabilno uložiti svoj novac.
Od 1. siječnja Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatske autoceste d.o.o. postaju jedna tvrtka
PRIPAJANJE
Od 1. siječnja Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatske autoceste d.o.o. postaju jedna tvrtka
ZAGREB - Na danas održanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske dobivena je prethodna suglasnost na konačni prijedlog Ugovora o pripajanju društva Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. društvu Hrvatske autoceste d.o.o.
AZTN: Tržište osiguranja lani poraslo 6,5 posto
RAST
AZTN: Tržište osiguranja lani poraslo 6,5 posto
ZAGREB - Tržište osiguranja u Hrvatskoj u 2019. godini, sa zaračunatom bruto premijom od 10,6 milijardi kuna, poraslo je za 6,5 posto u odnosu na godinu prije, podaci su Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), čime se nastavio trend njegova rasta petu godinu zaredom.
Glovo očekuje dvostruko više prihode u godini pandemije
OČEKIVANJA
Glovo očekuje dvostruko više prihode u godini pandemije
MADRID - Španjolska inovativna kompanija za dostavu Glovo očekuje dvostruko veće prihode u ovoj godini zahvaljujući snažnom skoku potražnje u pandemiji koronavirusa, objavio je suosnivač Sacha Michaud.
Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
KARIJERE
Dina Tomšić izabrana za članicu Upravnog odbora UFI-ja
ZAGREB - Direktorica Zagrebačkog velesajma dr.sc. Dina Tomšić izabrana je za člana Upravnog odbora krovne svjetske asocijacije sajamske industrije UFI - The Global Association of the Exhibition Industry, iz europske kvote zemalja za trogodišnje mandatno razdoblje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE