GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar najavljuje investicije od 178 milijuna kuna u Hotele Makarska

Valamar najavljuje investicije od 178 milijuna kuna u Hotele Makarska
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2018 / 11:03
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
MAKARSKA - Pet mjeseci je prošlo od kada je Valamar Riviera s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) potpisala ugovor o prodaji i prijenosu 621.086 dionica Hotela Makarska po cijeni od 172,7 milijuna kuna, čime je stekla prevladavajući utjecaj u ovoj hotelskoj kući, piše Slobodna Dalmacija.

Međutim, proces privatizacije uspješno je završen tek 17. srpnja na glavnoj Skupštini Hotela Makarska, čime je potpuno okončano preuzimanje većinskog udjela. Valamar je tako postao vlasnik 46,93% dionica, AZ obvezni mirovinski fond ima 39 posto, dok ostali dioničari imaju 14,07 posto dionica ove hotelske tvrtke.

Glavna skupština odobrila je sklapanje ugovora između Valamara i Hotela Makarska, a Nadzorni odbor imenovao je dvočlanu Upravu koju čine dosadašnji predsjednik Joško Lelas i član Anđelko Skvrce. Okončanim procesom privatizacije napokon je i Slobodna Dalmacija došla na svoje te doznala odgovor na pitanje koje je Valamaru postavljala još od travnja, ali bezuspješno, a ono se odnosilo na njihov plan ulaganja u tri hotela: Meteor, Dalmaciju i Rivijeru.

Meteor s četiri zvjezdice ima 277 smještajnih jedinica, Dalmacija 190, a Rivijera 258 smještajnih jedinica, što predstavlja 43 posto ukupne ponude u hotelima na području Makarske, u koje Valamar u narednih pet godina planira, kako nam je potvrdio Lelas, planira uložiti 178 milijuna kuna.

- Strategija razvoja i visoka kvaliteta usluge nužne su kako bi se Makarska pozicionirala kao destinacija za goste više platežne moći. Investicije su ključne kako bi se objekti Hotela Makarska mogli brendirati u skladu s Valamar brend standardima, što je i predviđeno menadžment ugovorom. Upravo zato će buduće investicije u Hotele Makarska biti fokusirane na podizanje kvalitete smještaja, razvoj talenata, inovativnih usluga i razvoj destinacije kao glavnih pokretača rasta i razvoja. Valamar je u svojoj ponudi za kupnju procijenio potrebna ulaganja u današnju imovinu Hotela Makarska na 178 milijuna kuna u idućih pet godina - kazao je Lelas, dodavši da je vodeća hrvatska turistička kompanija procijenila i mogućnost višestruko većih ulaganja u proširenje i potpuno repozicioniranje turističkog naselja Riviera na razinu s četiri do pet zvjezdica ako se uspiju riješiti određene imovinskopravne prepreke i stvoriti potrebni preduvjeti za veliku investiciju na ovoj lokaciji.

Lelas nadodaje da će se kroz jesen razraditi projekti investicija za 2019. godinu, a koji će biti usmjereni na poboljšanje usluge i opremljenosti postojećih hotela kao i ulaganje u edukaciju i razvoj zaposlenika, a sve u cilju postizanja razine standarda Valamar brendova.

- Hoteli Makarska uspješno su poduzeće koje ćemo svakako nastaviti razvijati u interesu zaposlenika, dioničara, lokalne zajednice te svih ostalih dionika turizma u našem gradu - nadodaje Lelas, kojeg smo upitali o kojim je točno investicijama riječ i što Valamar planira napraviti po pitanju lučice hotela Dalmacija.

- Upravo je u izradi i novi prijedlog PUP-a grada koji će ponovno redefinirati uvjete građenja i rekonstrukcije u Makarskoj. Iskreno se nadamo što skorijem rješenju postojećih imovinskopravnih sporova kako bismo što prije pristupili projektiranju i realizaciji planiranih projekata. Što se tiče lučice hotela Dalmacija, u postupku smo preuzimanja njezinim upravljanjem u svrhu proširenja sadržaja i razine usluga za naše goste - kaže Lelas za Slobodnu Dalmaciju, kojeg smo upitali najvažnije pitanje, ono o zaposlenicima i njihovom statusu, odnosno hoće li svi ostati na svojim radnim mjestima i planira li Valamar zapošljavati nove djelatnike i koliko u narednih godinu dana.

- Kvalitetna usluga temelji se na kvalitetno educiranim i motiviranim zaposlenicima, a naši zaposlenici uvijek su nam na prvom mjestu. Hoteli Makarska su do sada sa svojim zaposlenicima postizali odlične poslovne rezultate, a s poboljšanjem i povećanjem postojećih kapaciteta te kategorizacije hotela, otvorit će se i prostor za otvaranje novih radna mjesta kao i daljnje ulaganje u vještine i znanja svih zaposlenika - nadodaje Lelas.

Tagovi: Valamar Riviera, Hoteli Makarska, AZ OMF, Srđan Lelas, Hotel Meteor, Hotel Dalmacija
PROČITAJ I OVO
Samo 15 posto freelancera u medijima zadržalo je poslove
LOŠE VIJESTI
Samo 15 posto freelancera u medijima zadržalo je poslove
ZAGREB - Trećina vanjskih suradnika u medijima ostala je bez svih poslova od početka krize zbog pandemije, 26 posto izgubilo je većinu poslova, a samo 15 posto freelancera u medijima zadržalo je poslove, pokazalo je istraživanje Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske.
Bandić: Da me Plenković poslušao, Imunološki bi bio na pragu cjepiva protiv koronavirusa
PORUKE
Bandić: Da me Plenković poslušao, Imunološki bi bio na pragu cjepiva protiv koronavirusa
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u srijedu kako bi, da je uspio dogovoriti strateško partnerstvo s Vladom i tako osigurao funkcioniranje Imunološkog zavoda, već bili na pragu pronalaska cjepiva protiv koronavirusa.
airBaltic suspendirao nove letove za Hrvatsku
SUSPENZIJA
airBaltic suspendirao nove letove za Hrvatsku
ZAGREB - Latvijski airBaltic odlučio je otkazati gotovo 50% planiranih letova do studenog 2020. zbog pandemije koronavirusa, što će utjecati na njegovo planiranje sezonskih operacija u Hrvatskoj.
Montenegro Airlines produžava ugovore sa zaposlenima
UGOVORI
Montenegro Airlines produžava ugovore sa zaposlenima
PODGORICA - Izvršni menadžment Montenegro Airlinesa pokrenuo je prije nekoliko dana proceduru produženja svih ugovora isteklih nakon 16. marta, saopšteno je iz ove aviokompanije.
AZTN kaznio Vindiju s 284.000 kuna
KAZNA
AZTN kaznio Vindiju s 284.000 kuna
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u srijedu je izvijestila da je zbog teških povreda Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP) kaznila Vindiju s 284.000 kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE