GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar nagradio djelatnike i pokrenuo zapošljavanje za narednu turističku sezonu

Valamar nagradio djelatnike i pokrenuo zapošljavanje za narednu turističku sezonu
NAGRADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2021 / 10:17
Autor: SEEbiz
POREČ – Valamar će nagraditi sve svoje djelatnike za izuzetno zahtjevnu sezonu sa dodatnom nagradom do 1.600 kn. Tako je kroz posebne programe nagrađivanja za ovu sezonu Valamar ukupno isplatio oko 24 milijuna kuna što iznosi do 4.100 kuna po djelatniku.

Kako bi zadržali djelatnike u turizmu, socijalni partneri i Valamar pokrenuli su program za cjelogodišnje zapošljavanje do naredne turističke sezone. U dogovoru sa sindikatima pokrenut je program zapošljavanja kojim bi 400 najlojalnijih sezonskih djelatnika u toku jeseni postali stalni radnici na neodređeno vrijeme i osigurali cjelogodišnji posao u turizmu.

Neočekivani razmjeri „Covid krize“ u 2020. i 2021. u najvećoj su mjeri pogodili upravo radna mjesta u turizmu. Posljedica toga su velike migracije radnika u druge zemlje i u druga zanimanja.

Od početka Covid krize, Valamar Riviera je uz podršku socijalnih partnera i mjera Vlade kroz program „Pauza, Restart“ uspjela očuvati sva radna mjesta te pripremiti i odraditi turističku sezonu 2021. U narednom periodu u cilju razvoja turizma visoke kvalitete biti će nužno povećati i osigurati cjelogodišnja primanja djelatnika te poboljšati uvjete rada. Tako već po završetku ove turističke sezone Valamar ponovno pokreće niz inicijativa iz programa „Dobar posao u Valamaru“ te poziva sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao.

Ovogodišnja turistička sezona počela je kasno i intenzivno gdje su radnici u turizmu odradili najveći dio posla. Vlada RH je do sada značajno pomogla radnicima u zadržavanju radnih mjesta tijekom Covid krize što je bilo izuzetno važno jer je najveća vrijednost hrvatskog turizma upravo visoka zaposlenost lokalnog stanovništa koji žive i rade u turizmu cijele godine. U narednom periodu potrebno je naći rješenja za cjelogodišnja zapošljavanja i poboljšanje uvjeta rada u cilju što bržeg oporavka turizma kao ključnog preduvjeta za razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Tagovi: Valamar Riviera, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE