GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valamar će u iduće tri godine postati ugljično neutralna kompanija

Valamar će u iduće tri godine postati ugljično neutralna kompanija
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2022 / 10:18
Autor: SEEbiz
POREČ - Vodeća hrvatska turistička kompanija, Valamar Riviera, u okviru svog Integriranog godišnjeg izvješća za 2021. godinu objavila je strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine.

Riječ je o sveobuhvatnom planu koji objedinjuje 12 ključnih ciljeva u području okoliša (E), društva (S) i upravljanja (G) koje Valamar planira ostvariti kroz 6 strateških inicijativa do 2025. godine.

Od 12 ključnih ciljeva koji su istaknuti u Valamar ESG strategiji do 2025. godine sedam se odnosi na okoliš, tri na društvo, a dva na upravljanje.

Kada govorimo o okolišu, Valamar će nastaviti smanjivati emisije stakleničkih plinova, uz plan da do 2025. dosegne ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu. Ciljevi uključuju proizvodnju 15% solarne električne energije i 100% električne energije iz obnovljivih izvora, zaštitu i upravljanje kvalitetom mora u svim Valamar destinacijama, ulaganja u bioraznolikost priobalja te zaštitu 80.000 stabala kao i stotine hektara zelenila oko Valamarovih objekata. Ističe se i stopa recikliranja otpada veća od EU prosjeka, zatim niski intenzitet crpljenja vode te izbacivanje jednokratne plastike iz upotrebe.

Među ciljevima koji se odnose na društvo ističe se zapošljavanje i zadržavanje domaćih zaposlenika te visok udio domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića od 80%. Valamar će do 2025. godine uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak.

U dijelu upravljanja izdvojeni su ciljevi 80% nabave od odgovornih dobavljača te 100% objekata s certifikatima održivosti.

“Valamar strategija održivosti ima jasne, mjerljive i ambiciozne planove i ciljeve koje namjeravamo postići do 2025. godine. Kao lider u korištenju obnovljivih izvora energije u Europi, Valamar može postići ugljičnu neutralnost u iduće tri godine i postati primjer održivog poslovanja u turizmu na Mediteranu. Strateška ulaganja u održivost iznosit će oko 50 milijuna eura s fokusom na razvoj ljudskih resursa u turizmu, destinacije, turističku infrastrukturu, održive i lokalne dobavljače, projekte kružnog gospodarstva i zaštitu bioraznolikosti”, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere.

Održivost je i do sada bila jedan od strateških prioriteta Valamar Grupe. Od 2015. godine Valamar je smanjio svoj ugljični otisak za 70 % te u programe održivosti i društvenog razvoja uložio 65 milijuna eura s naglaskom na ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, turističku infrastrukturu, kao i brojne programe za zaposlenike, društvo i podršku zajednici.

Valamar je prepoznat kao lider u zaštiti okoliša i održivog turizma te je dobitnik značajnih domaćih i međunarodnih priznanja. Ove sezone otvara se Valamar Amicor Green Resort na Hvaru, prvo zeleno eko ljetovalište u Hrvatskoj. Dosad postignuti rezultati zamijećeni su i na međunarodnoj razini – Financial Times je nedavno uvrstio Valamar na listu klimatskih lidera u Europi i to kao jednu od dvije kompanije iz Hrvatske te kao jednu od samo šest kompanija iz turističkog sektora na toj listi.

Valamar je prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila ciljeve održivosti prema ESG okviru do 2025. godine.

Tagovi: Valamar Riviera, solarna energija, ugljična neutralnost, Ivana Budin Arhanić
PROČITAJ I OVO
Vrijeme curi za Brodosplit: Debeljak pokušava pronaći spas u SAD-u
IMA LI SPASA?
Vrijeme curi za Brodosplit: Debeljak pokušava pronaći spas u SAD-u
SPLIT - Počelo je odbrojavanje - sud 16. prosinca odlučuje o stečaju Brodosplita! Hoće li se Tomislav Debeljak ponovno izvući u posljednji trenutak i osigurati sredstva za deblokadu tvrtke?
Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
DIVIDENDA
Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
BEOGRAD – Telekom Srbija obavestio je da će dividenda od 8,4 dinara po akciji biti isplaćena 22. decembra.
United Media preuzela slovensku kompaniju Adria Media
AKVIZICIJE
United Media preuzela slovensku kompaniju Adria Media
ZAGREB - United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Europi, priopćila je da je postala većinski vlasnik slovenske medijske kuće Adria Media Ljubljana.
Hrvatska pošta nije odobrila žig Josipa Broza Tita
POTEZI
Hrvatska pošta nije odobrila žig Josipa Broza Tita
ZAGREB - Hrvatska pošta (HP) nije odobrila izradu prigodnog žiga s likom Josipa Broza Tita što je bio zahtjev Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) i Saveza društava Josip Broz Tito Hrvatske za filatelističku izložbu u sklopu obilježavanja 130. obljetnice Titova rođenja.
Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
TRILER
Alketbi pokušao pokrenuti registraciju vlasništva, Fortenova mu i dalje ne daje pravo glasa
ZAGREB - Uzbudljiv poslovni triler kroz koji prolazi najveći poslovni sustav u Hrvatskoj - Fortenova - dobio je novi nastavak, piše u subotu Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE