GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.

Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 11:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.

Neto rezultat u odnosu na prethodnu godinu bilježi rast od 9,1 mil HRK primarno kao rezultat povećane operativne troškovne efikasnosti što je podržano nižom amortizacijom i umanjenjenjem vrijednosti imovine.

Konsolidirana EBITDA prije jednokratnih stavki nakon najmova je približno na razini prethodne godine sa 132,3 mil HRK odnosno neznatno manja za 0,2 mil HRK kao posljedica kontinuiranih aktivnosti troškovne optimizacije poslovanja i neutralizacije nižih prihoda.

U odnosu na prethodnu godinu Grupa je ostvarila približno identičnu EBITDA-u prije jednokratnih stavki nakon najmova odnosno za 0,1% manju dok je za Društvo EBITDA-a veća za 1,2%. Predmetno kretanje je najviše rezultat daljnje troškovne optimizacije poslovanja u iznosu od 5,9% (Grupa).

Na razini četvrtog kvartala, u usporedbi s prethodnom godinom, Grupa bilježi manju EBITDA-u prije jednokratnih stavaka nakon najmova za 17,9%, a na razini Društva manju za 14,8% uslijed kontinunirano većeg ostavarenja EBITDA-e u prvih devet mjeseci ove godine te smanjenog obima jednokratnih pozitivnih utjecaja kao u četvrtom kvartalu prethodne godine.

Ukupni prihodi od usluga u 2019. godini bilježe lagano smanjenje od 3,0% u odnosu na prethodnu godi nu, najviše uslijed pada prihoda od javnih govornih usluga što je djelomično kompenzirano većim multimedijalnim te podatkovnim prihodima. Smanjenje prihoda od javne govorne usluge za 11,0% u odnosu na prethodnu godinu predstavlja opći trend na globalnoj razini kroz duži vremenski period.

Optima Telekom u četvrtom kvartalu 2019. godine nastavlja s intenzivnim aktivnostima u području akvizicije i povećanja vrijednosti u IPTV segmentu.

Negativni nacionalni trendovi u segmentu rezidencijalnih korisnika nepokretne javne govorne usluge ogledaju se i na trend unutar Optima Telekoma te se broj korisnika javne govorne usluge smanjio za 0,9% u odnosu na treći kvartal 2019. godine. Relativno niska stopa smanjenja broja korisnika u četvrtom kvartalu 2019. godine utjecala je na smanjenje prihoda od javne govorne usluge od 2,0 posto.

Tagovi: Optima Telekom,
PROČITAJ I OVO
Skraćeno radno vreme Gorenje prodajnih objekata i snižene cene za online kupovinu
POTEZI
Skraćeno radno vreme Gorenje prodajnih objekata i snižene cene za online kupovinu
BEOGRAD - Kompanija Gorenje objavila je da će tokom vanrednog stanja njihovi prodajni objekti Gorenje Studio na svih jedanaest lokacija od ponedeljka do petka raditi od 8 do 15 časova, subotom do 13 časova, dok će u Valjevu radno vreme trajati do 12h.
Evo na kakvu je sjajnu ideju došao luksuzni švicarski hotel
POSLOVNE IDEJE
Evo na kakvu je sjajnu ideju došao luksuzni švicarski hotel
ŽENEVA - Le Bijou, luksuzni švicarski hotelski brand, počeo je nuditi je "karantenske apartmane" koji uključuju zdravstvene usluge u sobi, poput testiranja na koronavirus.
S&P srezao izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog hodinga
REJTING
S&P srezao izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog hodinga
ZAGREB - Međunarodna kreditna agencija Standard & Poors u srijedu, 1. travnja 2020., korigirala je izglede kreditnog rejtinga Zagrebačkog holdinga na 'B +' s negativnim izgledima na tekuću likvidnost.
Kina zabranila izvoz medicinske opreme proizvođačima koji ne posjeduju dozvolu u Kini
ZABRANE
Kina zabranila izvoz medicinske opreme proizvođačima koji ne posjeduju dozvolu u Kini
PEKING – Nakon kritika pojedinih zemalja na kvalitetu medicinske opreme, Kina je ograničila izvoz samo na one kineske proizvođače koji posjeduju odobrenje Nacionalne administracije za medicinske proizvode.
Bolt pokreće dostavu u pet hrvatskih gradova
DOSTAVA
Bolt pokreće dostavu u pet hrvatskih gradova

ZAGREB - Europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev Bolt, od četvrtka pokreće uslugu dostave u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Dubrovniku, priopćili su iz Bolta.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE