GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.

Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 11:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.

Neto rezultat u odnosu na prethodnu godinu bilježi rast od 9,1 mil HRK primarno kao rezultat povećane operativne troškovne efikasnosti što je podržano nižom amortizacijom i umanjenjenjem vrijednosti imovine.

Konsolidirana EBITDA prije jednokratnih stavki nakon najmova je približno na razini prethodne godine sa 132,3 mil HRK odnosno neznatno manja za 0,2 mil HRK kao posljedica kontinuiranih aktivnosti troškovne optimizacije poslovanja i neutralizacije nižih prihoda.

U odnosu na prethodnu godinu Grupa je ostvarila približno identičnu EBITDA-u prije jednokratnih stavki nakon najmova odnosno za 0,1% manju dok je za Društvo EBITDA-a veća za 1,2%. Predmetno kretanje je najviše rezultat daljnje troškovne optimizacije poslovanja u iznosu od 5,9% (Grupa).

Na razini četvrtog kvartala, u usporedbi s prethodnom godinom, Grupa bilježi manju EBITDA-u prije jednokratnih stavaka nakon najmova za 17,9%, a na razini Društva manju za 14,8% uslijed kontinunirano većeg ostavarenja EBITDA-e u prvih devet mjeseci ove godine te smanjenog obima jednokratnih pozitivnih utjecaja kao u četvrtom kvartalu prethodne godine.

Ukupni prihodi od usluga u 2019. godini bilježe lagano smanjenje od 3,0% u odnosu na prethodnu godi nu, najviše uslijed pada prihoda od javnih govornih usluga što je djelomično kompenzirano većim multimedijalnim te podatkovnim prihodima. Smanjenje prihoda od javne govorne usluge za 11,0% u odnosu na prethodnu godinu predstavlja opći trend na globalnoj razini kroz duži vremenski period.

Optima Telekom u četvrtom kvartalu 2019. godine nastavlja s intenzivnim aktivnostima u području akvizicije i povećanja vrijednosti u IPTV segmentu.

Negativni nacionalni trendovi u segmentu rezidencijalnih korisnika nepokretne javne govorne usluge ogledaju se i na trend unutar Optima Telekoma te se broj korisnika javne govorne usluge smanjio za 0,9% u odnosu na treći kvartal 2019. godine. Relativno niska stopa smanjenja broja korisnika u četvrtom kvartalu 2019. godine utjecala je na smanjenje prihoda od javne govorne usluge od 2,0 posto.

Tagovi: Optima Telekom,
PROČITAJ I OVO
Švicarska vlada može novim ovlastima prisiliti kompanije na veću proizvodnju lijekova
OVLASTI
Švicarska vlada može novim ovlastima prisiliti kompanije na veću proizvodnju lijekova
BERN - Švicarska vlada proširila je u petak ovlasti kako bi mogla naložiti tvrtkama da povećaju proizvodnju ključnih medicinskih potrepština poput lijekova i zaštitne opreme u slučaju veće potražnje zbog pandemije koronavirusa.
Leasing društva klijentima nude odgodu plaćanja obaveza
OPCIJE
Leasing društva klijentima nude odgodu plaćanja obaveza
ZAGREB - Udruženje leasing društava pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) donijelo je na preporuku Hanfe set mjera potpore potrošačima i poslovnim subjektima na čije je poslovanje i osobna primanja negativno utjecala pandemija koronavirusa, priopćeno je u petak iz HGK.
Medtronic omogućio pristup specifikacijama dizajna za svoj mobilni respirator
DOBRE VIJESTI
Medtronic omogućio pristup specifikacijama dizajna za svoj mobilni respirator
NEW YORK - Proizvođač medicinske tehnologije Medtronic u petak je priopćio kako je odlučio javno podijeliti specifikacije dizajna za mobilni respirator, kako bi se u proizvodnju potrebne medicinske opreme uključile i druge industrije.
Hanfa leasing društvima preporučila odgodu prisilne naplate
PREPORUKE
Hanfa leasing društvima preporučila odgodu prisilne naplate
ZAGREB - Hanfa je preporučila leasing društvima da prema primateljima leasinga, kod kojih je utvrđena nemogućnost plaćanja obveza, a čije je poslovanje već ili će biti pogođeno i koji tri mjeseca, počevši od travnja, ne podmire tri rate, ne poduzimaju mjere prisilne naplate sve do 31. ožujka 2021. godine.
Gorenje Valjevo produžava obustavu proizvodnje do 13. aprila
OBUSTAVA
Gorenje Valjevo produžava obustavu proizvodnje do 13. aprila
VALJEVO - Usled rastuće epidemije novog korona virusa, menadžment kompanije Hisense Gorenje doneo je odluku da produži period obustave proizvodnje u fabrici Gorenje Valjevo do 13. aprila 2020. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE