GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uzlet neto dobiti Bosnalijeka

Uzlet neto dobiti Bosnalijeka
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2021 / 09:47
Autor: SEEbiz / indikator.ba
SARAJEVO - Sarajevski Bosnalijek ostvario je na polugodištu 2021. godine neto dobit od 1,57 miliona KM, pokazuje finansijski izvještaj kompanije objavljen na Sarajevskoj berzi.

Finansijski rezultat poboljšan je u odnosu na godinu ranije kada je dobit bila 229 hiljada KM.

Bosnalijek je u periodu januar-juni 2021. godine ostvario psolovne prihode u iznosu od 48,08 miliona KM, što je blago poboljšanje u odnosu na isti period lani kada su ovi prihodi bili 47,91 milion KM.

Poslovni rashodi bili su 50,43 miliona KM i povežani su odnosu na isti prošlogodišnji period kada su bili 49,03 miliona KM.

Iako je društvo zabilježilo gubitak od poslovnih aktivnosti od 2,34 miliona KM (1,1 mil KM na polguodištu 2020.), ostvarilo je bolji finansijski rezultat nego prošle godine, prvenstveno zahvaljujući višoj dobiti ostvarenoj na pozitivnim kursnim razlikama.

Broj zaposlenih u Bosnalijeku smanjen je na godišnjem nivou za 39 na ukupno 673.
KBC Euro Credit Capital sa Malte vlasnik je 23,67 psoto dionica Bosnalijeka, AS Holding ima 15,56 posto, Sberbank dd BiH (skrbnički račun) 9,13 posto, itd.

Tagovi: Bosnalijek, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Što su franšize i jesu li isplativa investicija?
FRANŠIZE
Što su franšize i jesu li isplativa investicija?
ANALIZA - Možda vam se ovaj pojam čini potpuno nepoznatim ili jednostavno imate ideju na što se odnosi, ali gotovo sigurno ste nekada kupili proizvod u trgovini koja posluje "pod franšizom".
Luka Kotor prošle godine ostvarila najbolje rezultate
SJAJNE BROJKE
Luka Kotor prošle godine ostvarila najbolje rezultate
KOTOR – Luka Kotor završila je prošlu godinu sa prihodom od 4,16 miliona EUR i bruto profitom od 1,45 miliona EUR, najvećim u dosadašnjem poslovanju kompanije, saopštili su njeni predstavnici.
Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra
FLOTA
Embraer E–190 četvrti avion u floti Air Montenegra
PODGORICA – Floti crnogorskog avio-prevoznika, Air Montenegra, pridružio se još jedan avion iz porodice Embraer i to E-190 sa 104 sjedišta.
Prednosti online casina
CASINO
Prednosti online casina
Kako se tehnologija razvijala i internet postao sve pristupačniji velikom broju korisnika, tako su se i brojne druge aktivnosti prebacile na internet.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE