GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uzlet dobiti Continentala, potvrđene prognoze

Uzlet dobiti Continentala, potvrđene prognoze
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2023 / 07:37
Autor: SEEbiz / DPA
FRANKFURT - Njemački dobavljač u auto sektoru  proizvođač guma Continental izvijestio je da je njegov neto prihod u prvom tromjesečju koji se može pripisati njegovim dioničarima porastao za 59,6% u odnosu na prethodnu godinu na 382,2 milijuna eura (419,5 milijuna dolara) ili 1,91 eura po dionici u odnosu na prošlu godinu.

Konsolidirana prodaja za prvo tromjesečje iznosila je 10,31 milijardu eura, što je povećanje od 11,1% u odnosu na prošlu godinu.

Globalna proizvodnja osobnih automobila i lakih gospodarskih vozila blago je oslabila u usporedbi s četvrtim tromjesečjem 2022., ali je porasla na godišnjoj razini, prema preliminarnim podacima.

U usporedbi s prvim kvartalom 2022., porastao je za oko 6% na 21,1 milijun jedinica.

Continental još uvijek predviđa konsolidiranu prodaju za fiskalnu 2023. od oko 42 do 45 milijardi eura i prilagođenu EBIT maržu od oko 5,5 do 6,5%. To uključuje dodatne troškove od oko 1,7 milijardi eura kao rezultat povećanja cijena materijala, plaća i nadnica, kao i energije i logistike.

Za cijelu godinu, Continental nastavlja očekivati da će se globalna proizvodnja osobnih automobila i lakih gospodarskih vozila povećati za 2 do 4% u usporedbi s prošlogodišnjom brojkom od oko 82,3 milijuna vozila.

Tagovi: Continental, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
POSLOVI
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
ZAGREB - Končar je u četvrtak s Ciparskom Elektroprivredom (Electricity Authotrity of Cyprus – EAC) sklopio ugovor za rekonstrukciju energetskih postrojenja na Cipru, vrijedan 13,7 milijuna eura, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
SKOK
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
ŽENEVA - Švicarski farmaceutski div Novartis, koji je prisutan i u Sloveniji, u drugom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 3,2 milijarde dolara, u usporedbi s 2,2 milijarde dolara u istom razdoblju godinu ranije.
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
DRUGI KVARTAL
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia imao je teško drugo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE